vrijdag 31 maart 2006

Over Alfa's en Beta

Collega Harry heeft iets met Alfa's. Hij heeft een Alfa. Hij was dan ook helemaal gelukkig toen ik de verwijzing naar zijn weblog heb aangepast van 'roestgevoelig' naar 'tijdverspilling'. Alhoewel je bij Alfa's natuurlijk niet teveel tijd moet verspillen, anders blijft er van zo'n fraaie automobiel niet meer dan een bergje roest over. Mooi stukje roest, nietwaar agent? Om te laten zien dat er automobielen zijn die minder roestgevoelig zijn plaats ik hier de afbeeldingen van een van mijn favorieten. Een mega-Benz. Antiek. Maar met stijl! Natuurlijk diarree bruin. Harry, je kunt me natuurlijk altijd proberen te overtuigen van de kwaliteiten van zo'n Alfa. Toch een ritje naar Oldenzaal?
Omdat het weblog toch wel heel erg bruinkleurig wordt en omdat ik de kop van dit weblog weer wil voorzien van een 103, hier dus ook een foto van een Märklin 103 op de spoortafel van Erik.

Buurman Ronald 45!


De buurman is jarig en 45 geworden. Mede omdat zijn schoonvader nu in het ziekenhuis ligt (en verder omdat 45 natuurlijk ontzettend oud is!) viert hij vandaag niets. Of deden ze snel de lamellen dicht toen ik aan kwam lopen. Hoe dan ook, geen senseo of gebak vandaag.

woensdag 29 maart 2006

Over stoelen en zwaarte kracht

"Ga hier toch zitten" zegt neef Richard. Voor de regelmatige weblogbezoeker: Erik en Richard zijn broers. Indien Erik dan een neef van me is, dan is automatisch Richard ook een neef. Dwaal ik af, is dit niet erg relevant? Oké, zit ik op de antieke zeldzame stoel die nog uit de keuken van opa Dirk komt, doet die stoel plotseling krak (krakhout?). Ik ben op onverklaarbare wijze door de stoel gezakt. Het lichtblauwe houten plankje wat Richard er ter bescherming op gelegd had is ook aan diggelen. Elk verband tussen dit incident en de broodjes Dönner die ik soms proef en andere versnaperingen die ik naar binnen werk verwijs ik natuurlijk direct naar het land der fabelen. Er is hier sprake van toeval! Houtworm. Omdat foto's het niveau van dit weblog natuurlijk weer tot peilloze diepte doen dalen plaats ik er meerdere!

maandag 27 maart 2006

Snel

Harry vond het sitemeter overzicht van gisteren overbodig, ongeloofwaardig en zwaar verwaand. 3.000 keer zelf je eigen weblog bezoeken en dan hier trots roepen dat er 3.001 bezoekers zijn geweest. Omdat voor de volgende geheime vlucht er nog meer coördinaten nodig zijn roep ik voor mijn CIA relaties ook even dat er op de 512 MB geheugenkaart volgens de camera (de 5d) 163 foto's op passen maar de teller gisteren bij 200 foto's nog aangaf dat ik nog 22 foto's kon maken. Welke gek maakt er 222 foto's op zondag op de eerste zonnige dag? Ja, 200 kan, maar 222? En nog is de accu niet leeg. Waar maakt iemand dan 200 foto's van op 1 dag? Nou, zo'n moderne camera heeft een sport-stand. Als er dan een fotorolletje van 36 opnamen in de camera zit is die in een paar tellen vol. Maar 199 + 1 (jip, 199 = geheim adres) foto's, daar doet die camera wel even over. En is meteen het opklapmechanisme van de spiegel soepel ingelopen. Die 198 + 2 (tijdstip) foto's zijn natuurlijk grotendeels mislukt, dat spreekt voor zich. Doordat de fotograaf er niets van bakt en op dat zeldzame moment dat per ongeluk de camera goed ingesteld staat loopt het onderwerp uit beeld.
(Foto's: een lokale snelheidsmaniak)
(Foto's niet bewerkt, met 5d)
NB Diana: die 200 lukt ook weer met een nest pasgeboren kattebeesten hoor! Alleen dan wel voor zonnebrillen tegen de flits zorgen)

zondag 26 maart 2006

Bezoekers

De sitemeter heb ik ongeveer een drie weken na begin van dit weblog geïnstalleerd (ter beveiliging tegen spam), en gaf vanmorgen 3.001 bezoekers aan, en dat dus in ongeveer 7 maanden tijd. Je zou het misschien niet zeggen, maar er zijn in die 7 maanden 380 berichten geplaatst (het waren er meer, maar ik heb er een tiental verwijderd die het niveau teveel positief beïnvloeden). Van de 3.001 bezoekers ben ik er minimaal 380 x 2 is 760 zelf geweest, maar dat betekent dat er nog ongeveer 2.241 andere bezoekers (CIA-medewerkers, buurvrouw An, buurman Ronald, nicht Diana en nog een paar anderen) dit weblog hebben bezocht. Op naar de 5.000!

zaterdag 25 maart 2006

Smaak

Er zijn mensen met smaak en er zijn mensen die Volvo's mooie auto's vinden. Om het met Jeremy Clarkson te zeggen: UNCOOL! Oude Volvo's zijn zo lelijk dat ze weer mooi worden. An B. vindt Volvo's mooi (vanzelfsprekend en geheel overbodig voeg ik er hier natuurlijk aan toe dat ze zelf zich voortbeweegt in een Opel Vectra) en die vraagt om meer foto's van de Volvo op de Technishow. Aangezien je niet dieper kunt dalen dan een bezoek aan dit weblog (kan wel: bijwerken van dit weblog) plaats ik hier uiteraard de hele serie. Om het griezelen rustig op te bouwen begin ik met een recent model Volvo.

dinsdag 21 maart 2006

Neef Erik

Neef Erik was vanavond op bezoek om weer eens wat trein-activiteiten te ontplooien. Gelukkig had ik nog 2 stuks 60760 Märklin decoders liggen die graag in een lokomotief ingebouwd wilden worden. Terwijl ik de noodzakelijke benodigdheden bij elkaar zocht (een lok, een soldeerbout en een stuk testrails) heeft Erik hier de kop van het weblog aangepast, door in de template een verwijzing naar een foto van een 103 op te nemen. Een foto die uiteraard hier op dit weblog te zien was! Volgende week staat een bezoek aan Erik gepland, als nicht Martine met de Furka-hond (sorry, met de boxer Furka O.) naar de hondenschool is.

zondag 19 maart 2006

Niveau

Het ging hier afgelopen dagen duidelijk de verkeerde kant op. Er was misschien wel een bezoeker die de teksten wel kon waarderen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn! Vanmiddag ben ik dus naar buurvrouw An geweest waar ik dus weer probleemloos een aantal aanstootgevende foto's kon maken. Vulling voor de komende dagen. Het gebak was goed naar binnen te werken. Zelf gemaakt door de buurvrouw en dat is natuurlijk ook duidelijk te zien. Posted by Picasa

zaterdag 18 maart 2006

Vulling

Ik heb met Picassa deze foto mishandeld. Scherper maken, doe een gok en nog veel meer (virtuele) knoppen die je in kan drukken. Zo is deze foto dus naar de knoppen. Opmerkingen zijn welkom. Posted by Picasa

vrijdag 17 maart 2006

Technishow deel 4 De afsluiting

Tja, bij zo'n digitale camera ontbreekt een financiële rem, als je eenmaal klikt dan blijf je klikken. Zodat ik ruim 100 foto's heb gemaakt (na deleten van dubbel/mislukt bleven er nog zo'n 50 over). Tientallen e-mails heb ik gekregen over die nieuwe secretaresse van Jack. En je begrijpt, om dat dramatisch lage niveau vast te houden wat je zo gewend bent van dit weblog, plaats ik hier natuurlijk een foto. Ook een foto van het tegeltje met een spreuk voor aan de wand mag hier niet ontbreken. Voor de bezoekers aan de stand van Jack. Omdat Jack er graag één mee wilde geven zijn we op een moment dat hij werd afgeleid er vandoor gegaan. Foto's zeggen meer dan 100 woorden.
Voor Ronald een foto van de Citroën DS. Je hebt maar 100 foto's gemaakt hoor ik je denken. Ja, ik weet heus wanneer ik op moet houden. Nu dus....

Technishow deel 2 de RAR

Zoals hiervoor al gezegd, de RAR (Rent a Rally) van Jack the Slipper stond op de Technishow. En Jack was ook zo vriendelijk geweest om ons toegangskaartjes te sturen (en daar heeft hij nu spijt van als haren op zijn hoofd!). We hebben de stand een half uur bezocht en in die tijd meerdere ronden gereden op de RAR, een consumptie naar binnen gewerkt en de nieuwe secretaresse van het werk gehouden. Foto's natuurlijk van de RAR, de nootjes, de drankjes en racebaanauto's.

donderdag 9 maart 2006

Over bezoekers

Zelfs bezoekers uit België bezoeken dit verschrikkelijke weblog. Volgens de sitemeter tenminste. Op racebaanweblogdinges kom ik onder andere Stijn tegen (ja, dat doet inderdaad denken aan de Belgische voetballer Stijn Vreven, die helaas het Nederlandse voetbal heeft verlaten en nu ergens op Cyprus speelt). Stijn heeft een weblog genaamd "Porsche-4-ever" en natuurlijk staat het dus vol met foto's van Ferrari's! Stijn heb ik dus opgenomen onder de links, want een foto van een Ferrari verveelt natuurlijk nooit.

woensdag 8 maart 2006

Woensdag ochtend: koffie drinken!! Part 3

Koffie drinken bij An en Ronald (ja , Senseo!). Natuurlijk een koekje erbij en dan de Minolta bekijken en deze eens voor het oog vergelijken met de Nikon. Beide camera's zijn goed vergelijkbaar, dezelfde knoppen, verwisselbare lens en schermpje achterop. Als belangrijkste verschil constateren we dat de Nikon wel automatisch de ingebouwde flitser uitklapt en de Minolta niet. Ronald probeert de Minolta uit op An en maakt een tiental aanstootgevende foto's die hij vervolgens vergeet te verwijderen en die dus binnenkort hier op dit weblog te zien zullen zijn. Als voorproefje hier natuurlijk een foek (een foek is een foto van een koek), een racebaanauto (de foto is alleen geknipt, op het origineel was meer zwart plastic asfalt te zien) en een trein. Want waar zouden we zijn zonder een trein?
(Foto's: dit weblog is het bewijs dat je met een goede camera ook waardeloze afbeeldingen kunt maken: alle foto's met de Minolta Dynax 5D)

zondag 5 maart 2006

Over taart

Manon is jarig (ja, inderdaad, 9 geworden) en dus is het weer taarttijd! De eerste foto zou de indruk kunnen wekken dat er stevig uitgepakt wordt met slagroom, foto 2 geeft aan dat de slagroombus in handen was van kniertje.
(Foto: met Olympus!)

zaterdag 4 maart 2006

Over techni en zenuwen

Jack de Slipper staat voor zijn werkgever op de Technishow en heeft een aantal racebanemedinges geïnteresseerden een toegangskaart toestuurd, zoals aan mij! Ja, ik wil graag de 17e maart de RAR (rent a rally) onveilig maken. Zenuwachtig liep ik elke dag dus naar de brievenbus: ligt die toegangskaart al op de mat???? Je begrijpt het, van de zenuwen zat ik dus donderdagmiddag in de tandartsstoel voor een paar fraaie gebitsfoto's (niet met Olympus en ook niet met Nikon D50) en en die (de tandarts dan, niet de stoel) constateerde gevalletje zenuwbehandeling. Je begrijpt het al, op de 16e. Op kantoor riep ik dus spontaan, ach, zo'n zenuwbehandeling duurt een uur, uur niet eten en daarna weer fijn aan de koffie (met koek?). De collega's raakten niet uitgelachen en een aantal ging zelfs wegens buikkramp eerder naar huis. Een zenuwbehandeling schijnt dus niet erg fijn te zijn. Affijn, toen ik weer bij de brievenbus kwam lag er een brief van Jack. Met een toegangskaart, dat wordt dus vervolgd!

vrijdag 3 maart 2006

Fiets

Vroeger was een fiets zwart of bruin. Voor en achterwiel. Zadel. Trappers en een ketting. Een stuur. Vroeger was alles beter?
Nu zijn er fietsen in de kleur roze. Met een buddyzit. Vering op de vooras. Cool stuur. Reflectoren op de trappers. En het is geen fiets meer, maar een bike. (BIJK). (Foto: de bike van Kaylee, nog steeds met Olympus, want de KonicaMinolta 5D kit is inmiddels overal uitverkocht en de Sony opvolger ligt nog niet in de winkel) )

donderdag 2 maart 2006

Foetje = Foto van een toetje

Een nieuw weblog? Ja, na fauto = foto van een auto is foek = foto van een koek natuurlijk vanzelfsprekend. Zie de links. Natuurlijk had Foetje = foto van een toetje, ook gekund, maar FOEK klinkt positiever?

woensdag 1 maart 2006

Over webloggen

De krant en allerlei tijdschriften staan vol over het fenomeen webloggen. Iets waar ik tot voor kort ook nooit over gehoord had. Veel boeiende Nederlandstalige webloggen kon ik ook niet vinden (buiten racebaanweblogdinges). (Sorry JW en Kliko, die van jullie bekijk ik ook regelmatig). Maar veel webloggen buiten het kringetje racebaanfanatici en buurvrouw An kwam ik niet tegen. Tot ik via de site van Muis http://home.planet.nl/~rsmver/ (Ronald voor zijn vrienden, niet te verwarren met buurman Ronald of collega Ronald) bij P Spotter terecht kwam: http://pspotter.web-log.nl/. Daar staat een verwijzing naar het weblog van Gerda http://gerdayd.web-log.nl/ en dan doemen ladingen links op naar de meest verschrikkelijke weblogs. Zoals het Geleuter weblog http://geleuter.web-log.nl/. Ja, geleuter overal! (Foto: gevalletje kinderarbeid)