dinsdag 28 november 2006

En dan

Wat voor onderwerp kan je hier plaatsen na het akelige bericht van zondag? Moet ik een week geen berichten plaatsen? Het contrast met de vrolijke verhalen van vrijdag en zaterdag over de verjaardag van buuv An was natuurlijk al erg groot.

Ik heb besloten toch weer iets te plaatsen. Een stuk over gezwam. Zwammen als onderdeel van de Circle of life (uit Disney's leeuwenkoning). En gezwam is ook wat de bezoekers (ook Bouwe) hier afgelopen jaar zochten. En wat ze kregen. Ik verwijs gemakshalve even naar de laatste dagen van mei 2006, waar heel wat gezwamd werd (onder andere met Bouwe), ondanks dat het niet het zwammenseizoen was.
Om te laten merken dat je het gezwam van Bouwe mist kan je een kaart sturen naar zijn familie. Het adres staat op de rouwkaart die te zien is op racebaanweblogdinges.

zondag 26 november 2006

Over Bouwe

Op racebaanweblogdinges staat vandaag te lezen dat Bouwe is overleden. In het begin van het jaar had hij een vorm van acute leukemie, maar leek daar goed van hersteld te zijn. Hij riep alle racebaanfiguren op om bij hem langs te komen, voor wat uurtjes plezier op zijn circuit Speederz. Ook Wesley en ik zijn bij hem langs geweest om rondjes te rijden en zijn homies te pletten. Daarna was Bouwe een trouw bezoeker van dit weblog tot hij het computeren op een lager pitje zette. Ik heb hem gemaild of er een verband was met zijn ziekte, maar dat was naar zijn zeggen niet het geval. Ik wens de familie van Bouwe veel sterkte toe met dit verlies. Posted by Picasa

zaterdag 25 november 2006

AN B 40!!!!!!!!!!!!!!!!

Vanmiddag was de surpriseparty. En wij waren ook uitgenodigd (Ronal50d durfde ons niet te vergeten.....). Vanzelfsprekend had ik de camera meegenomen om die momenten vast te leggen die niemand vastgelegd wil hebben. Onsmakelijke of ongelukkige beelden, onscherp en de bokeh is ook flut (heren van digireflex: als je iemand verwijderd van een forum is zo'n zinnetje wel duidelijk als reden). Goed. An had het niet aan zien komen, het huis stond vol met familie, buren (ik noem géén namen), collega's en koorleden. En die hadden kadootjes mee! En het hoogtepunt was natuurlijk het moment dat oma en Merel terugkwamen van Jantje met een heerlijke feestelijk opgemaakte salade.

Kan't erger? JA DAT KAN!!

Buuv An heeft vanmorgen het vorig bericht over haar verjaardag gelezen. En dat viel mee, vond ze. Nog wel! Want dit is deel 2!! En dat leest ze als ze straks thuis komt. En dan staat het huis vol volk, want het feest is niet vanavond, maar vanmiddag!! Ja, echt een gevalletje SURPRISEPARTY. In dit kader is het natuurlijk ook heel correct om hier nog meer aanstootgevende foto's te plaatsen. Zoals iedereen op het internet te zien wil zijn, zeg maar.
Gemakshalve vermeld ik hier ook nog even dat An fan is van George Baker, rijdt in een Opel en zingt in een koor. Omdat niemand ooit deze tekst hier leest kan ik hier ook gerust mijn pincode plaatsen. Dat is 9413. En dat is voor de verandering NIET hachelijk.

Foto's: 1: Annie Slinger: zing een liedje voor mijn, 2: met de vingers in het stopcontact, 3: conducteur, mag de deur open??, 4: lokale GB fanclub ontsnapt uit een gesloten inrichting?, 5 An met George Okselfris (Kliko: ik zou me doodschamen, oksels scheren....!! Straks ga je ook nog vertellen dat je CD's hebt van George Okselfris... Hachelijk!)

Wie-is-ut Deel 10: uitslag



Ja, het is geraden. Volgens mij was het een wilde gok, en verwachtte Mike Hammer zelf ook niet dat dat het juiste antwoord was, maar het is inderdaad 103!!
Dus deze saaie Piet, die erbij staat als een zoutzak en veel te strak in zijn pak zit, deze weerman op leeftijd die doet denken aan Martin Gaus (aaaargh!!), Peter Timofeeff, Willem Alexander, Emile Ratelband (??), een aantal ex-voetballers en zelfs aan JPB, Mark Rutte en andere wazige politici, en ook aan Steven Seagal, tja, deze man is gewoon onze eigen Frank103 (103 voor intimi)!!!
Duidelijk moge zijn dat hij inderdaad zeer zelden in een pak rond loopt (en gelukkig maar!), wat verklaart waarom hij niet direct geraden is!

vrijdag 24 november 2006

Er is bijna iemand jarig.....

Buuv An is dinsdag jarig en viert dat morgenavond. Ja, je kunt hier natuurlijk morgenavond foto's van de taart zien.
Misschien ga ik te ver als ik alle frank103weblogbezoekers oproep morgenavond langs te gaan (want teveel feestgangers maken de taartstukjes klein). Maar een bericht (felicitatie) op haar blog plaatsen is hachelijk, maar wel zo leuk. Of niet. Ze wordt namelijk 40. En dat is natuurlijk een ernstige leeftijd.

Met 40 begint het?



Begint wat?





Laat de foto's het verhaal doen.


40 is hachelijk!


http://angelique1966.blogspot.com/

Wie-is-ut Deel 10: meer hints

De kandidaat is nog steeds niet geraden, dus plaats ik bij deze een tweede foto. Zoals je kunt zien houdt hij zijn armen een beetje van zijn lichaam af. Last van klotsende oksels? Of heeft hij zijn oksels geschoren en is het gaan jeuken?
Hij kijkt trouwens ook niet al te blij. Misschien is het pak wat te klein?
Ik moet wel bekennen dat ik het moeilijk voor jullie gemaakt heb. Deze kandidaat draagt zeer zelden een pak. Vandaar ook dat jullie hem nauwelijks herkennen.
Als 'ie binnen 24 uur (nee, het is niet Jack Bauer/Kiefer Surtherland) nog niet geraden is zal ik een foto van hem plaatsen in zijn natuurlijke outfit.
Succes!

donderdag 23 november 2006

Wie-is-ut Deel 10: hints

Kandidaat nummer 10 houdt de gemoederen bezig. De bezoekers denken vooral in de richting van mannen in de Nederlandse politiek. Dat komt waarschijnlijk omdat de kandidaat als "saaie Piet" en "zoutzak" ervaren wordt. Ook zijn er opmerkingen geplaatst over de stropdas en het feit dat het pak nogal strak zit.
Tja, Mar10e merkte verder nog op dat zij hem niet als lekker ding beschouwt.
De namen die genoemd worden zijn overwegend van onaantrekkelijke mannen (Martin Gaus! Aaaaargh!). Opvallend is dat 103 (Frank103 voor weblogbezoekers) vooral namen van macho's neerzet (ik negeer dan even zijn laatste twee vruchteloze pogingen). Grappig dat de één Mark Rutte roept, en de ander Mel Gibson. Je zou toch denken dat twee helemaal NIETS gemeen hebben, maar kennelijk ziet 103 als enige toch een positieve uitstraling op de foto.
Genoeg overpeinzingen. Tijd voor hints!
Het is een man die net voor de penopauze staat (red: begin 40). Geen acteur, geen zanger. Hij is wel eens op TV geweest, maar als je op dat moment nét even met je ogen knipperde heb je hem gemist.
Geen politieke aspiraties, maar hij houdt wel graag een oogje op "het publiek". Ook is hij er niet te beroerd voor om het grote publiek op zijn fouten te wijzen.
Hij trekt graag grote aantallen toeschouwers/fans en is dus niet bang om volop in de aandacht te staan (ondanks dat pak en die stropdas!). Alhoewel hij niet helemaal een realistisch zelfbeeld heeft (wie heeft dat wel?) is hij niet te beroerd om naar zijn minder leuke eigenschappen te kijken. Dat zegt trouwens ook meteen iets over zijn gevoel voor humor, zelfspot is hem niet vreemd.
Nou, ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en ben benieuwd naar de reacties!

Voor juffie Mariska

Juffie Mariska komt hier regelmatig (ontkent ze uiteraard). Natuurlijk niet voor de treinenfoto's, daarvoor komt geen enkele bezoeker. Ook niet voor (racebaan)auto's, daarvoor komt natuurlijk ook geen enkele bezoeker. En die foto van wie-is-ut 10 jaagt zelfs de meest doorgewinterde frank103weblogbezoeker met ernstige darmkrampen van deze site af. Waarvoor komt men hier dan wel? Bouwe kwam voor de culinaire tips. JeeWee voor de patat saté. En voor juffie Mariska plaats ik hier de Frank103sinterklaasgedoetest. Met andere woorden: welke CD of DVD kan je in het afspeelapparaat stoppen zonder dat je als ouder / begeleider gillend gek wordt. En welk juffie wil dat niet weten? In de DVD's adviseert Frank103 jullie:

1 de grote Sinterklaasshow van Ernst en Bobbie. Voor € 6,95 koop je 70 minuten rust. Natuurlijk spelen Ernst en Bobbie diverse liedjes uit het eigen repertoire, aangevuld met een aantal Sinterklaasliedjes.


2 Dag Sinterklaas van VOF de Kunst. Misschien wat moeilijker te krijgen en levert 50 minuten rust. VOF de Kunst speelt natuurlijk een paar bekende sinterklaasliedjes maar ook een aantal leuke nieuwe liedjes. De CD Sinterklaasfeest met VOF de Kunst bevat dezelfde liedjes en is ook een aanrader.

3 Het paard van Sinterklaas, kost ongeveer € 13 en levert 90 minuten rust. Al is deze film voor alle leeftijden, kleinere kinderen zal hij niet erg boeien. Geen liedjes, veel gepraat.

4 De club van Sinterklaas, meerdere delen. Goed voor ruim 120 minuten rust en de oudere delen zijn voor €3 te koop bij de speelgoedwinkel.

Waarschuwing: KOOP NOOIT de CD of DVD van Seamstraat. Die stemmetjes van Bert en Ernie zijn gruwelijk. Zijn het deze CD's en DVD's die door Nederlandse militairen worden gebruikt om krijgsgevangenen te martelen?! Onmenselijk! Onze exemplaren zijn helaas gevallen en onbruikbaar geworden. Ja, het is hachelijk!

woensdag 22 november 2006

Over kiezen

Vandaag waren de verkiezingen. Zoals gisteren al gezegd: ik heb vanmorgen gestemd en de 3 heren achter de tafel waren heel gelukkig dat toch iemand het stemlokaal kwam bezoeken. Daarna naar cursus, want de veranderende omgeving waarin wij allen ons bevinden eist een permanente educatie. Gelukkig waren ook dit keer de sprekers boeiend, de broodjes en mini- loempia smakelijk en de tuinen herfstachtig mooi.
De belangrijkste spreker, de dagvoorzitter, hield een betoog over 'out of the box' denken. Van de vaste paden af gaan. Creativiteit. Het deed me denken aan de foto's van GastheerG. Als ongewone gedachte heb ik me ook direct vrijwillig aangemeld als moderator bij digireflex. (en daar wil ik inderdaad verder niet over communiceren)
Natuurlijk ben ik ook weer voorzien van een tweetal boeken (één geschreven door de dagvoorzitter) en zijn nog een aantal andere boeken dringend geadviseerd. Het tweede boek werd ook toegelicht door de schrijver. En had die dat verhaal over 'out of the box' denken maar eerder eens gehoord. Die tweede schrijver deed me sterk denken aan een politicus. Blablablabla (verdorie, waar heb ik de stokjes gelaten om m'n ogen open te houden) blablabla. En heb je het vanavond over kiezen, dan weet ik het wel: de TV staat op 3: gewoon een saaie voetbalwedstrijd. Ja: hachelijk!
En kan iemand eens die kwast bij wie is ut 10 raden, dan kan ik dat bericht deleten, want dat pak werkt op m'n darmen.

Foto's: de zwarte Pieten die afgelopen zaterdag de buurt onveilig maakten.

dinsdag 21 november 2006

Over aanslagen

Morgen zijn er weer verkiezingen en dat doet me natuurlijk denken aan PIM. De huidige politici hebben sinds PIM noodgedwongen een aantal cursussen communicatieve vaardigheden gevolgd (maar JPB moet wel nog een keer naar een echte kapper, zoals Hakan). Toch bedenken de meeste politici allerlei zaken in hun ivoren toren. Bijvoorbeeld: meer met de trein reizen (uit milieu overwegingen). Vanuit Gelredome (Marco Borsato concert) of uit Amsterdam (bioscoop, Carré) kom ik niet meer thuis, omdat de laatste trein te vroeg gaat. En in de spits kunnen er gewoon niet meer mensen in de trein, die zit helemaal vol (ongeacht land van herkomst, geloof of wat dan ook). Ik ben er van overtuigd dat de lieden in Den Haag niet met de trein
(Foto boven: de Marrokaanse flitskast heeft ook een positieve invloed op de staatskas)
reizen als ze naar een concert gaan. Of dat ze in de spits met de trein reizen. En veel andere zaken die men nu vol trots presenteert: morgen om 21.00 is men het allemaal vergeten.
Dan maar niet stemmen? Denk aan al die lieden die de stemlokalen (vrijwillig???) bemannen en vol verwachting zitten te wachten op bezoekers (kiesgerechtigden). Alleen om die lieden een plezier te doen ga ik al stemmen. Zitten ze daar niet voor niets de hele dag.
Voor Pieter (wil hier natuurlijk niet genoemd worden) plaats ik hier een strip over incassowerk. Ook dat moet iemand doen. En als de linkse partijen na morgen weer Sinterklaas gaan spelen, dan zijn er anderen die daarvoor de rekening krijgen. Dan krijgt de incassobranche een positieve impuls. En dat is hachelijk!

Wie-is-ut Deel 10


Mar10e heeft een oproep gedaan om Lekker Ding nummer 10 te plaatsen. Mar10e heeft zo'n beetje dezelfde smaak als ik, dus ik hoef niet al te moeilijk te doen om er achter te komen wat zij als een lekker ding beschouwt. Wat wel lastiger is is om een lekkere kandidaat met juiste foto te vinden.
Daarnaast is het ook nog zo dat deze Wie-is-ut serie niet persé een serie over lekkere dingen gaat.
Ik heb inmiddels 2 kandidaten gevonden waarvan er één zeker als lekker ding beschouwd zal worden (in ieder geval door Mar10e, sorry buuf) en waarvan de tweede een twijfelgeval is. Tja, over smaak valt niet te twisten. Ik plaats nu de tweede kandidaat. Lekker ding? Ik onthoud mij even van een mening, dus oordeel maar voor jezelf!

maandag 20 november 2006

Over heiligen en treinen deel 2

Niet alle bezoekers durven hier commentaar te plaatsen. Maar dat wil dan niet zeggen dat ze geen commentaar hebben. Zo ook collega Ane, die hier niet genoemd wil worden. Ane vindt dat heiligen best per trein kunnen reizen. Sterker nog, hij vervoert ieder jaar een Klaas! Voor een uitgebreide impressie verwijs ik graag naar de site van de Corus spoorlijn http://www.csy.nl/indexframe2.htm. En natuurlijk heb ik een foto van deze site 'geleend'.
Zondag was ook de SLN beurs in Utrecht. Daar wilde ik wel naar toe, maar Speedy John, Remco Schuilnaamolifant en broer Rob lieten het ernstig afweten. En zelf had ik ook al het verschijnsel van het 'afnemend nut' van een nieuwe bolide waargenomen. Auto 32 voegt weinig toe aan de al bestaande collectie (zie het Frank103 wagenpark). En dat is toch heel anders bij modeltreinen, waar lokomotief 32 toch duidelijk evenveel plezier ('nut') oplevert als nummer 31. En nummer 50 evenveel als nummer 49.
Ik was dus naar de open dag van de modelspoorvereniging Telemodel in Zaandam. De site: http://www.telemodel.nl/. Voor de koffie met een plakje cake. En voor door Gastheer G geïnspireerde foto's. Je weet wel: onscherp, bokeh en (bijna) schuin.

zondag 19 november 2006

Over taart

Gisteren was Merel jarig, ze werd 12 jaar (en wie van de bezoekers hier is niet ooit 12 geworden??) Een mooie leeftijd dus. Al heeft elk voordeel ook zijn nadeel, de buurtjes 103 kwamen langs om koffie met gebak te consumeren. En om daar dan ook weer foto's van te maken. Ja, zo wordt een vreugdevolle dag toch weer iets minder. 's Middags kwamen de vriendinnen van Merel voor een gourmet feest (ja, is anno 2006 helemaal hip!) en een teveel aan milkshake voor dit feest kwam buurman Ronal50d gisteravond nog even langsbrengen (voor de kenners: vanille en chocolade). En zo hadden wij dus ook ons eigen feest! (Geheel ten overvloede merk ik hier natuurlijk even op dat Madelon en Lisanne naar de bioscoop waren vanwege een kruistocht in spijkerbroek en ik dus alleen beide shakes moest proeven). Het is hachelijk! Posted by Picasa

zaterdag 18 november 2006

Over heiligen deel 1

Ongeveer een week na Sint Maarten (is altijd op 11 november) is de Sint Nicolaasintocht. Als op de TV net de uitzending is afgelopen, dan haasten we ons naar de plaatselijke vaart, waar rond 13.30 dan Sint Nicolaas aan komt varen in zijn boot (meestal met 2 begeleidende boten, waarvan één van de waterpolitie, zodat onze heilige zich van de plaats van de TV uitzending met grote vaart naar onze vaart kan begeven. En Jack, Kliko en Ane: echte heiligen reizen, hoewel het natuurlijk een heel symphatiek vervoermiddel is, niet per trein). En vinden we Sint Maarten al een toffe peer, Sint Nicolaas overtreft hem ruimschoots. Al is het alleen dat Sint Maarten één avond onbeperkt snoepen toestaat, voor Sint Nicolaas liggen de winkels wekenlang vol met kruidenrijk voer (chocolade pepernoten) en andere gezonde delicatessen. Even leek de intocht vandaag averij op te lopen toen de brug over de vaart niet open ging. Echter toen de blonte brugwachter was vervangen door een niet-blont exemplaar en deze eerst de slagbomen had gesloten ging toch echt de brug open.En daar was hij dan, met zijn zwarte helpers. Vrolijke deuntjes en ongeoefend gezang, een intocht is altijd weer een hoogtepunt. Een toespraak van de Sint en dan gaat hij (de Sint) op zijn schimmel een rondje maken door de gemeente. Een optocht met de plaatselijke drumband, fanfare en brandweer gaat als de brandweer van Dekamarkt naar Supercoop met als eindbestemming Albert Hein. Maar dan zijn wij al weer thuis. Je kunt overdrijven, zelfs wat heiligen betreft.
Waarschuwing: voor de liefhebbers plaats ik in deel 2, later deze week, een overzicht van de Pieten. Dat klinkt dubieus, en IS dubieus! Vandaag is ook Merel B jarig, de gebaksfoto's plaats ik hier natuurlijk ook binnenkort en als laatste meld ik ook alvast even aan Pieter (ontkent familie van Piet te zijn) dat ik het krantenknipsel komende week ga plaatsen.

Racen bij Remco

Vrijdagavond, dan is het tijd om te racen bij Remco te Volendam. Raceauto's in de tas en dan richting V. Gelukkig heeft Remco de Senseo klaar staan en de bijbehorende koekjes ook. Een laatste blik op de TV en dan.........



Dan is Domino D day op de TV. Die vallende stenen laten ons NIET meer los. Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Blondie, Kim Wilde en die mevrouw met decollete die elke keer vraagt of we haar willen bellen. (Ja, met die paarse jurk). Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr vallen de stenen. Als dan Hart van Nederland komt (na reclameblok 263) besluiten we toch nog iets sportiefs te doen (enig verband met de wedstrijd tussen de plaatselijke fc en de stormvogels van iets verderop ontbreekt natuurlijk geheel. Overigens werd die wedstrijd met 5-3 verloren door de plaatselijke fc). Uitslagen vermeld ik uiteraard niet, wel dat we tussendoor natuurlijk ook nog even naar rat van fortuyn gekeken hebben en dat hier binnenkort de oksels van Femke H te zien zullen zijn, volgens Remco en John goed voor een week geen eetlust. (John, waar blijft die foto?)

donderdag 16 november 2006

MTRC raceavond deel 2

Vanavond was de race met de 'vrije klasse', zo uit de doos. En hoewel John uut Z en Mike Hammer (zijn broer noemt hem Erik?) stelselmatig ontkennen ooit dit weblog te bezoeken, wilden ze wel direct de onderkant van de Fly BMW M1 zien. Dat kon! Maar op de baan bleek direct dat de tandwieltjes niet fijn in elkaar grepen. Het gaf zo'n geluid wat je wel eens hoort als er misgeschakeld wordt in de auto (heb ik natuurlijk nooit). Dan maar de Spirit Reynard. Bij het warmdraaien (en de kwalificatie) ga ik nooit tot het uiterste en wekten John uut Z met de Mosler en Rob met de Scalextric Aston Martin (met veel extra elektronische hulpmiddelen) de indruk dat het vanavond heel hard zou gaan. Ongeveer 4 keer 3 minuten racen later had de Spirit 142 rondjes gereden en was Rob een goede tweede met 126 rondjes. John en de rest bleven steken op 124 rondjes. De combinatie van mega magneet, laag zwaartepunt, beresterke motor en breedte van de auto was onverslaanbaar. 16 rondjes meer dan nummer 2!
Voor de racespanning was dit snelheidsverschil natuurlijk niet leuk, volgende keer blijft de Spirit thuis en ga ik de clubgenoten met de Scalextric GT 2003 op achterstand zetten!
(Foto 2 komt uit het archief: toen was de achterspoiler nog intact)

woensdag 15 november 2006

Cursus

Afgelopen week 3 dagen cursus gehad. Deze week al 1 middag. Volgende week weer een hele dag. Je kunt dus zomaar stellen dat november een drukke maand is. Alhoewel we zaterdag dus niet naar de Zaanse Schans gaan om slaapverwekkende plaatjes te schieten van molentjes, wil ik jullie een ander saai plaatje niet onthouden. Een locatie waar mijn werkgever regelmatig cursussen organiseert. En dan na de eenvoudige doch voedzame lunch (klinkt dit Sonja Bakker genoeg?) een korte wandeling door de tuin. Helaas voor GG en diverse andere Frank103 weblogbezoekers voldeden de paddestoelfoto's niet aan de eisen die dit weblog daaraan stelt. Ze waren wel scherp en mooi van kleur. Hachelijk! Posted by Picasa

dinsdag 14 november 2006

Over reclame

Waarom houdt iemand een weblog zoals deze bij? Is het een gewone psychische afwijking of is het iets exotisch?

Of gaat het gewoon om het aardse slijk, geld?

Kliko Groen veronderstelt al dat ik de bezoekers van dit weblog betaal (met appeltaart?), maar in de vele berichten hier zit gewoon een verborgen boodschap!

Sluikreclame! Hier natuurlijk van een nieuwe koffiepad.

En ja, dat schuift goed!


Het is hachelijk!