donderdag 31 mei 2007

Over huisdieren

Neem toch geen kat of cavia, maar neem een Diddl!!
Dat was het advies dat ik van veel kanten kreeg. Een huisdier op marktplaats zetten kan echt niet! Ja hoor, zei ik, dat kan wel!

Nee, dat is zielig. Neem dan een ander huisdier, iets wat niet zo lang meegaat, en vanzelf weggaat.

Neem een rups! Leuk voor de kindertjes, gemakkelijk in de voedselvoorziening.

Lekker zachte haren.

Geen kattebak nodig.


En verdwijnt vanzelf (veranderd in een vlinder en vliegt weg). Tja, een rups.....

Nee, da's niks!

woensdag 30 mei 2007

Over onderhoud

De Scalextric Viper van Wesley, waarmee hij bij het Kasje, Henk Twentetrack, Schoonderbeek en MTRC menig tegenstander de achterlichten heeft laten zien, was toe aan onderhoud. De tandwieltjes waren niet helemaal fris meer, en dan kan je bijvoorbeeld Slot it, NSR of Scalextric race onderdelen monteren, of gewoon bij meneer Woudt een nieuwe complete achteras bestellen voor € 5,75. Inclusief frisse bandjes! Dan nog even de binnenkant van de bolide 'verschonen' en Wesley's Viper is er weer klaar voor! De bezoekers die racebaanautogedoe minder boeiend vinden: sorry. Voor Henk: deze achtergrondkleur went op den duur (10 jaar?) echt hoor!

dinsdag 29 mei 2007

Wat eten we vandaag

De regelmatige bezoeker van dit weblog weet dat ik altijd fetenswaar (foto's van etenswaar) op dit blog plaats. Fappeltaart, fatat met satésaus, frikandel (ja, die is hachelijk!) en veel meer. Eten we dan alleen maar gezonde zaken? De enige mooie foto bij vorige bericht verraadt al een boel: soms eten we aardappels. Met groente. En dan voor de vitamines en kleur ook een lekkere worst.
Voordat iemand het in zijn of haar bolle kop krijgt een serieuze reactie te plaatsen: http://www.nynke.com/gerard/2007/05/wat-eten-we-vandaag.html
Gerard bedankt!
Overigens is Henk Twentetrack ook bij de links (links!!) 'bevorderd' ivm boeiende berichtgeving op zijn blog: http://www.twenttrack.blogspot.com/ op 28 mei 2007.

maandag 28 mei 2007

Over gezinsuitbreiding

Tegen Lisanne heeft Madelon1 geroepen dat ze met 8 jaar een huisdier uit mocht zoeken. En dan maar zeggen dat mannen er wel eens domme dingen uitflappen! Goed, bij een huisdier hoort ook de verzorging, iets waar ik me in ieder geval NIET mee ging bemoeien, dat gaat immers niet naast treinen, auto's, voetbal, fotografie, een gezin en ook nog mijn werk. De cavia's hebben het ongeveer een jaar uitgehouden, toen was het comité van Madelon1 en Lisanne het er over eens: de cavia's gaan op marktplaats!
Over niet al te lange termijn wordt Wesley 8. En die wil ook een huisdier. Nu bezoeken we regelmatig het weblog van ene GG, die hier natuurlijk ook niet genoemd wil worden, die de laatste maanden veel foto's plaatst vaneen kattebeest genaamd Basje (zie het gelijknamige weblog bij de links, links!). En dus wil Wesley graag een kattebeest. Het treft dat zowel de poes van schoonmoeder Lilian als die van schoonzus Jacqueline beiden een nest hebben geproduceerd met resp. 3 en 4 jonkies. Mijn bezoek aan de SSN moest dus passen binnen het bezoek aan Jacqueline, dat ook voor vandaag op de agenda stond. Ik bespaar jullie de verhalen over hoe 2 zusters afspraken maken met elkaar, ik tot 10 uur heb uitgeslapen, wij 's middags naar schoonmoeder Lilian zijn gegaan en Jacqueline bij ons aan een vaste deur stond! En die stoomtreinen bij de SSN? Ik heb op het weblog van Basje gezien dat het leuk was. Mocht nog iemand dit aan het lezen zijn, ook buuv An is vanmiddag langs geweest voor koffie, fotografie en de nieuw gekochte C4 Picassa, die pas over 4 maanden geleverd wordt en waarvan ze dan maar een schaalmodellletje heeft gekocht. Voor de fijnproevers onder jullie: ook op een aardappel! Ja, het is hachelijk!
(Willem S: heb je de auto foto's gezien???!!)

zondag 27 mei 2007

Lijstjes

Na aanleiding van het bericht hier over de verjaardagstaart kregen we duizenden mailtjes, een hele opgave met ongeveer 35 bezoekers per dag!

Wie is dan die Peter Thyssen wordt er gevraagd. Een musicalster? En, wat vindt Frank-103 dan een goede musical? Natuurlijk heb ik daar ook een mening over. Ik presenteer jullie hier dus de Frank-103-musicallijst! Het gaat natuurlijk wel om een momentopname, vraag je me over een uur weer om deze lijst, dan is er mogelijk al weer een wijziging in de rangorde!

1 De 3 biggetjes van Studio100 (gezien in Antwerpen, ook op DVD)

2 Doornroosje van Studio100 (op DVD)

Niet geheel toevallig doen bij deze 2 musicals de dames van K3 mee! Dat maakt vanzelfsprekend iedere andere musical kansloos voor de top2 positie!

3 The Phantom of the Opera (3 keer gezien in het Circustheater te Scheveningen), met natuurlijk Henk Poort en Joke de Kruijf!

4 Sneeuwwitje van Studio100. Zonder K3, maar volgens Madelon1 met de leukste prins in bezit van wit paard, de Belg Davy Gilles. Voor de vrouwelijke bezoekers van dit weblog: http://www.davygilles.be/index.php?page=Home

Volgens Madelon1 is dit dus DE musical!

5 Pinokkio van Studio100. Weliswaar zonder K3 maar met een blauwe fee en Japie Krekel heet nu Nina de ballerina. Top is natuurlijk Peter Thyssen als Fox en Trot. Voor de liefhebbers: de musical Pinokkio toert in 2007/2008 door Nederland!

6 Hamelen, gezien in het Zaantheater. Met Danny Rook, Chantal Jansen, Kim Lian van der Mey. Geweldige show!

7 De kleine zeemeermin. Matige musical, boeit minder dan de vorige 6.

8 Annie in Carré

9 Cats, gezien in Carré

10 Les Miserables, gezien in Carré

Site's over de studio100 producties: http://www.studio100fan.eu/nl/studio100/nieuws.html

Over Peter Thyssen:

zaterdag 26 mei 2007

Verjaardag

In de populaire serie 'verjaardagen' presenteren we vandaag deel zoveel: de 11e verjaardag van Lisanne. Geheel oninteressant is natuurlijk wat ze gekregen heeft of wie langs zijn geweest, veel boeiender is natuurlijk DE TAART! (Foto hieronder: wat deelt ze uit op school) In de aanbieding waren vandaag 3 smaken taart:
1 de zelfgemaakte kwarktaart

2 de appelkruimeltaart voorzien van gezonde appeltjes
3 de verjaardagstaart met (toevallig) 11 kaarsjes van de warme bakker.

Persoonlijk heb ik alleen de gezonde appelkruimeltaart geproefd. Maar ook de kwarktaart en de verjaardagtaart waren zeer goed te eten. (Foto hieronder: Shrek 3 nu al bij ons in de tuin!)De juffrouw van de bakkerij herkende de persoon op de foto van de verjaardagstaart niet. Belachelijk! Hoor ik jullie denken. Wie kent die man nou niet? Ten overvloede ga ik jullie dus iets meer over de man vertellen, waarvan Lisanne 4 foto's op haar verjaardagstaart wilde. Het is een Belg. Hij werkt voor Studio 100 (bekend van Samson en Gert) en neemt de rollen van bijvoorbeeld Wuppert, Aime, Fox en Trot en natuurlijk de rol van prins Maurice voor zijn rekening (resp. musical: 3 biggetjes, sneeuwwitje, pinokkio en doornroosje). Aha hoor ik jullie zeggen. Ja! Die dus.

vrijdag 25 mei 2007

Uit de kast!

Na GastheerG durft ook Dikke Leo (die hier uiteraard NIET genoemd wil worden) het toe te geven. Ja, het lijkt een beetje op die wielrenners die eerst jarenlang stelselmatig ontkennen doping te gebruiken, en nu toch met de billen bloot gaan. Vóórdat bijvoorbeeld Steffer het nodig vindt om op te merken dat hij liever naar de billen van Katje Schuurmans kijkt dan naar de billen van Bjarne Riis of die van Jan Ulrich, ik wil natuurlijk niet echt hier iets (foto's) over billen plaatsen.

Hoewel het natuurlijk wel bij het niveau van dit weblog hoort. Nee, Dikke Leo stuurde een mailtje: "Hallo Frank-103 Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Speedtrack verwacht op Vrijdag 15 juni de baan open te kunnen stellen voor het publiek. Ik (Dikke Leo) zal vanaf Groningen vertrekken om dit feit te vieren, Willem S (Emeraldracingtrack) zal vanuit Drachten mij vergezellen en tevens hebben wij nog een aantal (ex) leden van De Bunker uit Drachten gevraagd om mee te gaan. Misschien ook iets voor jou/ jullie om Speedtrack te vereren met een bezoek als de nieuwe baan gereed is voor gebruik?? Dan tot 15 juni bij Speedtarck aan de Ambachtstraat 14 te Kampen."

Oooh, verkeerde mailtje. Deze dan: "Wat doet Leo als hij niet aan het slotracen is bij De Bunker?? ...............vreemd gaan.............................." Ja, deze bedoelde ik! Toch met de billen bloot! Dikke billen? Goed, ik ben toch gaan kijken op het weblog van Leo..... En daar staan dan mooie, gevoelige foto's gemaakt tijdens de Internationale Stoomdagen bij Nienoord in Leek (Groningen). Stoomlocomotieven, stoommachines en stoomauto's. Ook Leo durft er voor uit te komen dat stoom leuk is! Leo, ga zo door! Net als andere bloggers die WEL boeiende zaken weten te melden, zoals Martin Firefighter, wordt je nu hoger geplaatst bij de links (staan links!!)

donderdag 24 mei 2007

Over buitentemperaturen en racebanen

Het is te warm voor racebanen. Waarom? Vooral omdat die meestal binnen zijn. Het is mei, de mussen (indien aanwezig) vallen van de daken, en er zijn buitenactiviteiten. Activiteiten, dat klinkt actief? Nou, dat valt mee, want ik ben de coach. Gisteravond van Wesley de Vandaal, vanavond van Lisanne. Afzien, naar, vervelend, maar iemand moet het doen. Zittend in een stoeltje, drankje in de hand, twijfelachtige teksten roepen naar de speel(st)ers en schuttingtaal naar de tegenpartij! Mocht ik vanavond iets later zijn bij MTRC dan liep het uit!

Wat is eigenlijk NIET hachelijk?

woensdag 23 mei 2007

Over interactie

Zelden reageer ik op wat de bezoekers hier zeggen. Stel je voor: er zouden tevreden frank-103weblogbezoekers kunnen ontstaan. Dat kan ik niet hebben. Voor je het weet krijg ik van Brillie een bloglint, van René een smurf of vindt Jeewee dit weblog niet meer hachelijk. Maar zelden betekent dat er uitzonderingen zijn. Er zijn altijd uitzonderingen!
Voor Stef'r plaats ik hier dus een foto van de ACHTERZIJDE van de NSR Mosler, een achterzijde die hij al een hele race heeft moeten aanschouwen. Natuurlijk plaats ik hier ook een fotootje van de voorkant, zodat hij ook eens kan zien hoe die eruit ziet. Jaja, ik zal Stef'r zeker nog een kans geven van deze NSR te winnen! Stef'r merkt op dat er hier nogal veel geleuterd wordt over fotografie, en dat is natuurlijk hachelijk! In dat kader merk ik op dat Gerard (bij sommigen bekend als GG, en wil hier natuurlijk niet genoemd worden) met een aantal jaargangen fototijdschriften aan kwam zetten. Zonder de verwachting overigens dat het fotowerk hier enige stijgende lijn in zou kunnen zetten. Voor Gerard plaats ik hier dus een paardebloem. Waar dit bericht nu weer over ging? Eeehhh. Oja: ik reageer op bezoekers! Soms dan. Als er hier bezoekers zijn.....

Zaanse schans

Jaco en Gerard, maar vooral ook Henk, vroegen zich zaterdagavond af of ze niet wat gemist hadden door niet naar de Zaanse Schans te gaan. Iets van: gutteguttegut, heb ik niet iets gemist. Dus voelde ik mij gister verplicht om even te gaan kijken. Iets van gutteguttegut: hebben ze iets gemist? Als ik dan gistermiddag mijn Zaanse schans foto's bekijk, dan heb ik in ieder geval wel iets gemist. Creativiteit?! Voor de weblogbezoeker die denkt: gutteguttegut, het lukt die frank103 niet eens die wieken scherp te krijgen, dat is expres!! Sorry. Ja, ook de Zaanse Schans is hachelijk!

dinsdag 22 mei 2007

Over verjaardagen en foek

Zondag werd Mitchell, die hier niet genoemd wil worden, 4 jaar. Hele happening natuurlijk, waarbij de hele familie uitgenodigd was. Op de foto natuurlijk linksvoor, met die zonnebril, zwager Tristan, die niet alleen hier niet genoemd wil worden, maar ook niet op de foto wil! Tevens kwamen er een aantal collega's. Want: er was een clown geregeld. Niet zomaar een clown, maar ome Ben, die hier alleen genoemd wil worden als het hem opdrachten oplevert. Bellen dus! En geen grappen over Oude Pekela graag! Wij waren te laat voor koffie en gebak dus toon ik hier alleen de andere versnaperingen. Gelukkig allemaal vitaminerijk en vetarm!
Overigens ben ik voornemens het FOEK weblog te deleten. De links zijn al verplaatst naar dit weblog. Of vinden jullie het deleten van foek hachelijk?

maandag 21 mei 2007

Fotoexcursie deel 3 het hoofd van...

Op http://www.digirelax.nl/smf/index.php en op http://www.nynke.com/gerard/index.html (zie de link van Basje) en natuurlijk op de site van Henk http://www.twenttrack.blogspot.com/ staan foto's en verhalen over het bezoek aan Hoorn onder stoom. Hele mooie foto's waarbij ik met regelmaat denk: waar en hoe hebben ze die foto gemaakt. En: ik heb dat helemaal niet gezien. Gelukkig heb ik ook de sluiter van mijn camera niet gespaard en kan ik de komende weken hier dit weblog nog vullen met foto's waarvan jullie denken: had die sluiter maar wel gespaard! De gedachte is dan:
1 een foto die je niet hebt gemaakt is een verloren kans.

2 een gemaakte mooie foto kan je door deze te bewerken verder verbeteren

3 van de gemaakte 300 foto's die foto's selecteren die een leuke serie vormen.
Gezien de hoeveelheid foto's op mijn PC (ongeveer 40GB, 20.000 stuks in ruim een jaar) is 1 niet het grootste probleem. Punt 2 is niet mijn hobby maar het is duidelijk aan de foto's van Jaco en Gerard te zien dat de foto door iets bijsnijden, meer licht en contrast toch echt verbeterd! En dan 3. Door de beperking herken je de meester. Maar als je 5 enigszins vergelijkbare foto's hebt, welke plaats je dan?

Voor jullie nog een aantal bewerkte foto's van mensen van afgelopen zaterdag. Want de andere heren (ik noem geen namen want het waren Gerard en Jaco) vonden wel dat je zomaar vreemde mensen kon gaan fotograferen!

zondag 20 mei 2007

Fotoexcursie deel 2 het is groen en het...

Jaco (bij sommigen beter bekend als Klikogreen) had het in Hoorn bijzonder naar zijn zin. Lachen, uit de trein hangen, Gerard op het antieke toilet (zie vorig bericht). De serieuze conducteurs (veiligheid voor alles of: als je lacht dan moet je contributie betalen!).
Aan het eind van de middag kwam het hoge woord eruit. Alles hier is GROEN! Treinen, weilanden, stoomwalsen, hijskranen. GROEN! Een bezoekje aan de groene Zaanse huisjes van de Zaanse Schans staat bovenaan zijn lijst! HACHELIJK!