zondag 30 september 2007

A1GP de race

Misschien niet heel boeiend, want ik heb me vooral gericht op de Nederlandse auto. Dat wil niet zeggen dat ik de andere auto's niet op de foto heb gezet, maar die foto's zijn vanavond wel voor een belangrijk deel gedelete. Dan heb ik me ook gericht op het fotograferen van 'koppen', waarvan ik er deze week een aantal ga plaatsen. En dan komen natuurlijk ook de Bibbel foto's, de kat van Madelon en de kinderen. Hoe was de race verlopen? Wel, de sprintrace is Bleekemolen derde geworden en de hoofdrace 8e? Ook was er een formule ford wedstrijd en weer een Brl race. Boeiend? Zoals onderstaande demonstratie tegen rokende auto's?Voor boeiende zaken bezoeken jullie natuurlijk niet dit weblog. Dan moet je naar Brillie!

zaterdag 29 september 2007

A1GP de kwalificaties

De kaartjes voor de A1GP die morgen gereden wordt moesten vandaag opgehaald worden. En aangezien het vandaag echt strandweer was / zou worden, hadden we om 13.00 bij John te B afgesproken. Parasol en zonnebrand in de tas en naar Zandvoort. Daar is eerst een Renault Clio race gaande (foto's later deze week!) en vervolgens een Brl race. In de Brl -Benelux race league - race rijden 2 soorten raceauto's mee, een grote (soort Mondeo met V8) en een kleine (Focus met 1.4eco). Normaliter zijn de grote auto's sneller, maar bij een gladde baan zijn de kleintjes sneller. Het oranje autootje van Van Kalmthout (hieronder) wint de race! Dan is er van 15.45 tot 16.45 de kwalificaties van de A1GP. Deze bestaat uit 2 keer een kwartier kwalificaties voor de sprintrace en 2 keer een kwartier kwalificaties voor de hoofdrace. In ieder kwartier mag ieder land 3 rondes rijden. 1 om warm te rijden, de kwalificatrieronde, en 1 ronde om uit te rijden. Natuurlijk kom ik alleen voor het geluid van de A1GP auto's en dat is weer geweldig! We hebben ook een rondje om het hele circuit gelopen om een goede plek voor morgen te zoeken, en die hebben we dan ook gevonden. Meer foto's morgen dus van het A1GP gedoe. Ja, dat is hachelijk!

vrijdag 28 september 2007

Kiezen

Er zijn een paar dingen zeker in het leven: je gaat een keer dood en voor die tijd moet je zo nu en dan keuzes maken. Klinkt hachelijk. En dat is het dan ook. Het maken van keuzes wordt natuurlijk beïnvloed door de wensen die je hebt (kipsate, zie hieronder)en door het banksaldo (alternatief aanwendbare middelen). Zo biedt Jack the Slipper, voormalig racebaancoureur, zijn collectie racebaangoederen aan op internet om er een kostbaar stukje glas (bewerkt door Nikon) van te kunnen kopen. En ik bekijk regelmatig de site van Totaltrain voor noodzakelijke investeringen in rijdend materiaal. En stond vroeger (toen we nog guldens hadden) een lokomotiefje jarenlang in de catalogus van bijvoorbeeld Märklin, nu wordt eenmalig een serie geproduceerd, en dan is het op. Zo was afgelopen jaar door Piko een hondekop op de markt gebracht met een gele snor (hondekop met gele snor klinkt inderdaad een tikje vreemd). En die was volgens 'de kenners' aardig aan het op raken. Dan is er de Electrotren 1300 in het blauw en in het geel/grijs, nu in de aanbieding van 200 voor 150 euro. Dan heeft Roco een 2400 diesel aangekondigd voor 134 euro en Rivarossi een VIRM voor 200 euro. Je begrijpt het, dit zijn allemaal juweeltjes die graag op mijn zolder rondjes willen rijden. Er is maar 1 bezwaar, dat is de bankrekening. En als ik de noodzakelijke aankopen dan wil uitsmeren over de komende tijd (jaren), in welke volgorde moet welk model gekocht worden zonder dat het uitverkocht is? Voelen jullie het dilemma? En moeten dan alle genoemde modellen gekocht worden? Nee, de bruine en blauwe exemplaren staan lager op het verlanglijstje. De modellen van Roco zullen snel de komende jaren te koop zijn, er is minder tijdsdruk. De hondekop met bloedneus hoef ik ook niet. Dat betekende dat ik woensdag toch de hondekop met de gele neus heb gekocht. Een waar kunstwerkje, waar ik jullie nog veel meer over ga vertellen als jullie niet de laatste tizzun gaan raden. Boeiende stukjes over MTRC kunnen jullie ook vergeten nu de rondeteller nog steeds defect is en ook komende week niet geraced kan worden. Ja, het is hachelijk!

woensdag 26 september 2007

Uitslag tizzun deel 11 en tizzun 12

Jullie tempo is echt indrukwekkend. Helaas voor Porscheharry is hij veelal te laat met zijn oplossingen, geen internet op de werkplek? Het was een Pontiac Catalina Safari uit 1974. Punten? Ik kom op 3 punten voor John (Pontiac Catalina en 1974) en 1 punt voor Steffer (Safari). Gezien de tekst van John is de oplossing van Porscheharry fout (1972 Pontiac Grand Safari station wagon), het is immers een Pontiac Catalina uit 1974. Hoewel ik nu hard door mijn verzameling tizzuns ga, plaats ik er meteen weer eentje. Harry: ook voor jou DE vraag: TIZZUN?
Tuzzunstand:
1e plaats: Porscheharry met 7,5 punten
2e plaats: Steffer met 6 punten
3e plaats: Ronald Muis met 5,5 punten
4e plaats: John uut Z met 5 punten
5e plaats Martin Firefighter met 4 punten
6e plaats: Finger2 met 3 punten
Laatste plaats: René Smurf met 1 punt
Geen plaats: Brillie, die nu dreigt in zijn 4e boek hier vermelding van te maken! Soort van fatwa, lijkt me.

Uitslag tizzun 10 en tizzun deel 11

Het was een Ariel, beter bekend als 'de kleine zeemeermin'. Steffer heeft het merk goed, John uut Z het type en Renesmurf krijgt een punt voor een positieve opmerking over het bedroevende fotowerk. Dat geeft de volgende

Tuzzunstand:
1e plaats: Porscheharry met 7,5 punten
2e plaats: Ronald Muis met 5,5 punten
3e plaats: Steffer met 5 punten
4e plaats Martin Firefighter met 4 punten
5e plaats: Finger2 met 3 punten
6e plaats: John uut Z met 2 punten
Laatste plaats: René Smurf met 1 punt (gelukkig heeft hij meer verstand van smurfen!)
Zoals al gezegd had ik een aantal tizzuns verzameld, ik ga dus direct door met deel 11 en DE vraag: tizzun?

dinsdag 25 september 2007

Over boeiende zaken

Diverse racebaanliefhebbers zijn naar Terschuur geweest, naar het speelgoedmuseum. Naast het Ei van Barneveld. Die dus. Wat plaatsen al die racebaanliefhebbers op hun blog? Foto's van racebaanauto's. Van Scalextric. Slaapverwekkend is dan natuurlijk een understatement. Wat ze hadden moeten plaatsen is een foto zoals deze in dit bericht,
van Ollie B Bommel.
Bommel komt voor in de boeken van Nederlands beste schrijver Maarten Toonder. Wat een diepgang heeft dit blog plotseling. Wat een niveau. Ja, dit is een mooi moment. Snif. Ik zal heel wat freinen (een frein is een foto van een trein), tizzuns en febak (een febak is een foto van gebak) moeten plaatsen om dit te compenseren.
Harry, de foto bij dit bericht is 'groot' te klikken!
Posted by Picasa

maandag 24 september 2007

Tizzun deel 10

De vorige Tizzun, nummer 9, was inderdaad een Volkswagen Transporter, geraden door Finger 2! De tizzun daarvoor, nummer 8, een 2CV6 verbouwd door Burton, was geraden door Martin Firefighter waarbij ik Ronald Muis op zeer twijfelachtige gronden ook nog een punt toe ken!

Deze keer, op verzoek van Ronald Motormuis, een motorfiets. Omdat deze motor geen Nederlands kenteken heeft ken ik alleen punten toe voor het merk. Dus bijvoorbeeld niet voor het aantal wielen!

Tuzzunstand:
1e plaats: Porscheharry met 7,5 punten
2e plaats: Ronald Muis met 5,5 punten
3e/4e plaats: Steffer en Martin Firefighter met 4 punten
5e plaats: Finger2 met 3 punten
Laatste plaats: John uut Z met 1 punt.

zondag 23 september 2007

Kluzzun!

Goed, dan lig je na de bruiloft om 02.30 in bed, gaat de wekker weer om 08.00. Schappies doen en dan Marco (die hier inderdaad niet genoemd wil worden) helpen met klussen. Koffie drinken dus, broodjes met gebakken ei, nog meer koffie en nog meer broodjes. En niet onbelangrijk, naar de bouwmarkt! Natuurlijk schaf ik zelf ook nog een 'powertool' aan, iets wat ik altijd al had willen hebben in een handige kunststof koffer. En dan is de klus (bijna) klaar. Ik laat Marco het opruimwerk en dan naar huis voor? koffie met een lekker broodje (iets van Mora erop)!
Voor jullie natuurlijk de vraag naar het bouwmarkt-vervoermiddel, tizzun?
Punten voor merk, type en kilometerstand!

zaterdag 22 september 2007

Over MEGA hachelijk

Je hebt hachelijk en hachelijk. In het huwelijksbootje stappen is hachelijk. Als trouwauto een Jensen Intercepter lenen (van Gerard) is hachelijk. En dan aan een willekeurige voorbijganger vragen of deze foto's 's avonds op de bruiloft wil maken, dat is mega hachelijk! Oké, ik ben geen toevallige voorbijganger, maar familie. Maar het blijft mega hachelijk. Net als jullie heeft neef Richard ook mijn foto's hier gezien. En Richard heeft mijn foto's gezien van 20 jaar geleden. EN het gebrek aan niveau! En dan toch vragen of ik de foto's wil maken, dat kan maar met 1 verklaring: Richard is blont. (Mariëlle is ook blont!!)Getrouwd en blont! Gefeliciteerd!