woensdag 31 oktober 2007

Over boodschappies doen

Ach, of ik de trui die Madelon103 had gekocht voor de vandaal wilde ruilen bij de detailhandelaar in Amstelveen, want er bleek een gaatje in de trui te zitten. Natuurlijk wil ik dat! En mijn zus Monique, die hier niet genoemd of afgebeeld wil worden, zoals te zien is op onderstaande foto, wilde mee. Dus reden we hedenmorgen naar het stadshart Amstelveen. Natuurlijk ging onze wandeling eerst naar Intertoys De Groot, ooit begonnen in een klein winkelcentrum in een flat (Groenhof), dan via een winkel opnieuw onder in een flat bij de bibliotheek van Amstelveen, noodgebouwen bij de V&D naar een bijzonder fraaie winkel tegenover de Bijenkorf in het nieuwe stadshart. Maar bij een bijzonder fraaie winkel horen bijzonder fraaie prijzen. De huur en inrichting moeten immers betaald worden! Ik heb er niet veel zuurverdiend geld uitgegeven. En ik ben waarschijnlijk niet de enige geweest, want de bijzonder fraaie winkel is begin dit jaar gesloten om in mei opnieuw open te gaan in het voormalige magazijn van de Intertoys, een winkel van mevrouw De Groot. Vandaag ben ik daar dus even wezen kijken. Een sfeervolle Märklin store is het geworden, met een paar bijproducten. LGB, schaalmodellen van auto's en racebaanauto's. Van de laatste is duidelijk merkbaar dat het Intertoys assortiment gevoerd moet worden, alle aanwezige Ninco baanstukken en Revell auto's gaan tegen lage prijzen weg.

Ik had echter een missie, een doel. En na het ruilen van de trui ben ik enkele DVD/CD winkels langs gegaan voor een nieuwe aanwinst. Nog een plaatje van het winkelcentrum voor jullie en dan terug naar de auto, naar huis, want om 12 uur worden de kindertjes weer vrijgelaten.. En in de auto? "Ik ben Mega Mindy! Mega Mindy"

dinsdag 30 oktober 2007

De links zijn aangepast!

Vanavond kreeg ik een mailtje van Michel Finger2, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden, en waarschijnlijk ook niet afgebeeld wil worden en daarom subtiel onherkenbaar is gemaakt op de hieronder geplaatste foto, of het goed was dat hij mijn link op zijn blog zou plaatsen. Wel, dat mag natuurlijk altijd, maar het is eigenlijk teveel eer voor al dat geneuzel hier. (Deze opmerking geldt natuurlijk niet voor de culinair verantwoorde foto's, zoals die van het 1e koffierondje van afgelopen zondag!) Natuurlijk heb ik zjn weblog ook snel even bekeken (ja, er is ook voetbal op TV), vooral om zijn link hier links bij de juiste links te kunnen plaatsen. Hoewel ik Michel vooral ken (voor Ronald Muis: herken) als een van de 4 vaste leden van racebaanweblogdinges (ook hier links bij de links), is zijn weblog vooral voorzien van mooie foto's (hieronder: niet zo mooie foto van een Belgisch stationnetje in Utrecht)gemaakt met de Nikon D70. Bij de fotolinks dus.

Voor mijn zus Monique, die hier ook niet genoemd wil worden, plaats ik de link naar Railpress Papendrecht in Alblasserdam, het adres voor bijna alle Thomas de Stoomlokomotief artikelen. (Richard: zie foto hierboven, ze hadden ook Thomas op schaal N!!)
Voor Gerard dan ook nog een typische treinenfoto: het voortdurend moeten aanduwen van de gelijkstroomtreinen op alle gelijkstroomspoorbanen is eigenlijk een triest gezicht. Maar zo kan je direct zien of het om een Märklin spoorbaan gaat (al het materiaal rijdt wel zonder haperen) of gelijkstroom (oeps, weer even duwen).

maandag 29 oktober 2007

Over vandalisme

Al een paar weken is het aantal vandalen in ons huis verdubbeld. Wie de eerste vandaal was laat ik hier even in het midden, de tweede vandaal gaat hier ongenadig aan de schandpaal. Het is dat witte mormel, Bibbel.Er is geen plek waar hij zijn neus niet in steekt, niets waar hij niet in bijt of mee speelt. Je kan geen glas drinken laten staan of meneer steekt zijn neus erin. En natuurlijk ben ik druk bezig bewijsmateriaal te verzamelen. Ik ga jullie nu al zeggen: het is stuitend! Die paar minuten per dag dat ik achter de PC zit wil meneer op schoot, op het toetsenbord of op het beeldscherm. Hij zit in onze plant (inderdaad, daar hebben we er 1 van). En als je een laatje uit de kast trekt, zit meneer erin. Natuurlijk heeft meneer ook in de vaatwasser gezeten (de vaatwasser stond open). En de vaatwaser is nu defect. Kapot. Tebarsten. Ik zeg niet dat Bibbel het gedaan heeft. (foto hieronder: noodgedwongen moet met de hand afgewassen worden. Deze afschuwelijke situatie duurt nu al enkele dagen)Maar toeval bestaat niet. Klinkt dit wat wraakzuchtig? Moet Bibbel over zijn schouder kijken? Gelukkig komt de witgoedspecialist morgen om de vaatwasser te maken. Ik hoop voor Bibbel dat de reparatie lukt. Anders wordt zijn verblijf hier hachelijk. Heel hachelijk....

zondag 28 oktober 2007

Eurospoor 2007

Zoals ieder jaar zijn we vandaag ook weer naar Eurospoor geweest. DE treinenbeurs in Nederland. Goed, je hebt ook nog Rail en Modelspoordagen in Goes, maar Eurospoor is toch wel de grootste happening. Voor een niet onbelangrijk deel komt dit door de koopjes, meteen ook de reden dat de fabrikanten deze beurs boycotten. Dat in tegenstelling tot Rail, waar de fabrikanten wel komen maar waar geen koopjesmarkt toegestaan is. (Foto onder: meisje dat hier niet genoemd wil worden zoekt smurfen / kabouters in huisje)En dat is natuurlijk merkbaar aan de bezoekersaantallen, Rail leidt al jaren aan lage aantallen bezoekers, ondanks schuiven met lokaties en gratis toegang voor kinderen. Nu hebben ze Rail maar verplaatst naar maart. Maar de bezoekersaantallen....

Goed, naar Eurospoor dus. Al om 08.30 wintertijd stonden neef Erik, neef Richard en nichtje Suzanne (die hier vanzelfsprekend geen van allen genoemd willen worden) voor de deur. En om 09.30 lopen we dan op de beurs (in de RAI in Utrecht). Zoals iedere beurs heb ik vantevoren (te weinig) gepind. De zoektocht was naar een Electrotren 1300 voor Märklin digitaal, normale prijs zo'n 199 euro, laatste maanden aangeboden voor 149 euro, maar wat doet zo'n beurs? Wel, dat was simpel: hij was uitverkocht voor 149 euro. "Dan had u vrijdag moeten komen" wist de verkoper me te vertellen. Een andere verkoopster wist haar bodemprijs van 175 euro heel verleidelijk te laten klinken, maar ja, ik had maximaal 149 in mijn hoofd. Natuurlijk zet ik voor jullie koffie met gebak op de foto (gelooft iemand dat het niet mijn gebakje was???).
We komen Renésmurf en een aantal van zijn muzikale vrienden tegen. En natuurlijk rijden Suzanne en de vandaal een paar rondjes met een trein. Net als in de racebaanwereld zijn bepaalde schaalmodellen hot. Of in, die moet je hebben. Is het bij de racebaanmodellen nu de Slot-it Mclaren, geen zichzelf respecterend lid (zie foto hierboven) van een modelspoorvereniging kan vandaag zonder een Ram-TEE van Roco met loksound. Voor de leken: die maakt dus geluid. Motorgeluid, remmen etc. En dan is de middag al bijna om, neef Erik is blut en neef Richard is bereid om me 50 euro te lenen, want bij de stal van Kuypers uit Utrecht http://www.kuijpers-hobbyhuis.nl/ ligt de 1300 voor 139 euro. Dan ben ik ook blut (erger dan dat feitelijk dus) en gaan we naar huis. Snel de trafo pakken en de nieuwe aanwinst uitproberen. En die is geweldig! Maar daar zal ik jullie niet verder mee lastig vallen, ik loop anders het risico dat jullie de tekst hier wel boeiend gaan vinden, en dat kan natuurlijk niet!

donderdag 25 oktober 2007

Over treinen

De winter staat voor de deur, de skipistes in Oostenrijk zijn weer geopend, de warme chocolademelk moet op het werk weer regelmatig bijgevuld worden en de klok wordt komend weekeinde 1 uur teruggezet. Met andere woorden: wintertijd. De wintertijd is natuurlijk die periode van het jaar dat de modeltreinen fijn hun rondjes kunnen en willen rijden. Voor de personen die het nog niet begrijpen: ik ben naar neef E. geweest, die hier niet genoemd wil worden, omdat hij hier recent nog is genoemd als OPEL rijder! En ja, dan kan je wel een Mondeo 2 liter titanium bestellen, maar het predicaat Opel-rijder ben je niet zomaar kwijt! Lampjes die spontaan gaan knipperen op het dashboard. Olielekkage. Ja, onvoorstelbaar dat neef E. geen Zafira besteld heeft! Gisteravond moest de spoorbaan weer getest worden, na enkele maanden van rust. Natuurlijk deed een rechter-wissel hett niet (was misschien ook niet beëdigd), en neef Richard heeft het pincet uitgetest op zijn fors gegroeide neusharen. Natuurlijk onspoort een trein altijd daar waar je er niet bij kunt, maar gelukkig hoeven de reizigers hier niet uren te wachten maar herstelt neef E. de schade. Ja, het is hachelijk!

woensdag 24 oktober 2007

Over Disneyland

Tja, de eerdere series foto's en tekst hier, daar kun je over discussiëren. Eigenlijk is alle tekst hier waardeloos, en zijn de foto's ook voor verbetering vatbaar. Maar van Disneyland zijn toch betere platen te schieten dan wat jullie hier te zien hebben gekregen, zou je zeggen. Daarom plaats ik hier serie zoveel. Boeiende human interest plaatjes. Om nog iets informatiefs ook te zeggen: het is vandaag de 24e oktober! Zo, dat is eruit. Daar zullen jullie het weer een tijd mee moeten doen!
(Foto's: Caddilac en Corvette in Disney Village, stoomtrein, hamburger in rainforrest restaurant en het SNCF en Metro station)

dinsdag 23 oktober 2007

Over formule 1 autoozzz

De laatste keren hebben we bij racebaanclub MTRC onder andere gereden met A1GP auto's van Scalextric. Gereden? Laag gevlogen! Dat deed me denken aan mijn Ninco formule 1 auto, die voor het laatst gereden heeft op de Darc van GastheerG. En die dus nog steeds met een lading cacao aan de banden in de kast stond. Tja, als ik die donderdag wil gebruiken, dan zullen de banden schoongemaakt moeten worden, dacht ik dus. De fles met lampenolie erbij en poetsen maar. Toevalligerwijs heeft iemand, ik noem geen namen, op racebaanweblog, een foto geplaatst van een formule 1 bolide zwaar in de kreukels. En daarbij wordt mijn naam wel genoemd. Hachelijk! Zie http://www.racebaanweblog.nl/2007/10/waar-frank103-bang-voor-is.htm. Maar de noodzaak tot het reinigen van de banden blijkt daar natuurlijk wel duidelijk uit!!
Omdat hier soms, incidenteel, ook niet-racebaanliefhebbers komen, plaats ik natuurlijk ook een foto van Bibbel. Voor de personen die hier niet regelmatig komen: dat is het kattebeest met die dikke staart!

zondag 21 oktober 2007

Uitslag tizzun deel 14

Het antwoord waar ik naar zocht was natuurlijk: een Opel! Maar een Citroën, een PANhard en een Fiat PANda keur ik natuurlijk ook goed. NIET goed zijn natuurlijk een Corvette of een Maserati, als ik toch die 18,4 miljoen euro had gewonnen van de Staatsloterij dan had een Corvette toch zeker een kans gehad! Naast de Ferrari en Aston Martin. En de Mercedes SL.
De uitslag van ronde 13 had ik ook nog niet gegeven. Het ging om een Lincoln Continental uit 1978 die in 1990 op Nederlands kenteken is gezet, de RDW wist ook niet meer te melden dan dat de auto een 8 cylinder is, 2.490 kilo weegt en op LPG rijdt. Punten dus voor John (2 voor Lincoln en Continental), Porscheharry (1 voor Town car) Steffer (1 voor 1978).

Voor tizzun 14: 1 punt voor Renésmurf, Porscheharry en Gerard.
Tuzzunstand:
1e plaats: Porscheharry met 11,5 (9,5 + 2) punten
2e plaats: John uut Z met 10 (8+2) punten
3e plaats: Steffer met 7 (6+1) punten
4e plaats: Ronald Muis met 5,5 punten
5 en 6e plaats: Martin Firefighter en Finger2 met 4 punten
7e plaats: Team Brillie-Smurf met 3 (2+1) punten
Laatste plaats: Gerard met 1 punt
Op de foto natuurlijk neef E, die hier niet genoemd wil worden, laat staan op de foto wil staan, in zijn Opel Zafira 1.6 met spontaan brandende waarschuwingslampjes. Geen olie? Motorschade? HELLEP!!!!

zaterdag 20 oktober 2007

Tizzun deel 14

De bezoekersaantallen lopen gestaag terug, van ruim 30 per dag naar net in de 20. Het gaat de goede kant op, zullen die ruim 20 dan denken. Een verklaring? Het is de laatste maanden dun aan racebaanitems. Bij MTRC doet al weken de rondeteller het niet, en racen zonder rondeteller is voetballen zonder bal. Geen bal aan. De zaterdagen zijn druk zodat een bezoekje aan Schoonderbeek de komende tijd niet tot de mogelijkheden behoort. Ook andere activiteiten sneuvelen door zaken met een hogere prioriteit. Klaag klaag, zeur zeur. Het lijkt wel een najaarsdip. En dan hebben jullie Tizzun 14 ook niet geraden. Jullie zaten niet eens in de buurt! Ik geef hier dus opnieuw een hint, en ik plaats wat 'happy-Disney-feeling' foto's. Natuurlijk van zeldzame vissen en een unieke opname van bijzonder zeldzame boomkikkers. Vanzelfsprekend mag een Mmmmm niet ontbreken in dit blog! Ja, ik ga onder de 20!

vrijdag 19 oktober 2007

Meer over Parijs

Vanmorgen hebben we op kantoor bij een bakje koffie uitgebreid ons bezoek aan Parijs besproken. Hoe hachelijk een bezoek aan een pretpark kan zijn. En waarom je zo'n park een pretpark noemt als je voor een belangrijk deel van de tijd in een wachtrij staat. Of is dat juist pret? Ook valt het op dat het bijzonder rustig is op kantoor. Vakantie, griep (mijn hoofd zit ondanks de gezonde Franse keuken ook vol snot) en cursussen. En collega Pim, die hier wel genoemd wil worden, heeft een recente Saab 9-3 op het oog omdat zijn Volvo V40 te klein is. Maar zo'n Saab is eigenlijk een Opel Astra? En zo kom ik dan toch weer even terug bij Disneyland Parijs. (Foto hieronder, het hoogtepunt voor Elise, op de foto met de echte Sneeuwwitje. NB de grote Sneeuwwitje is de ECHTE Sneeuwwitje).We hebben in de attractie Autopia gezeten. Autorijden. De vandaal mag sturen!Deze auto's lijken ergens op, maar waarop? Is dit een leuke Tizzun?
Dus beste Frank-103-weblog-bezoekers, wat voor auto hadden de ontwerpers in gedachten toen ze deze auto ontwierpen en bouwden? Het goede merk levert 1 punt op.