maandag 31 december 2007

De laatste uren

Nog een paar uren en het is 2008. Op racebaanweblog kan je lezen wat in 2008 in of uit is, Brillie geeft zijn visie op 2008 op zijn blog en Sillycrazyme (mallegekkezij) hoopt dat in 2008 in Roemenië kibbeling verkocht gaat worden (met knflooksaus). Renésmurf hoopt in 2008 smurf en buuv An en Jacko (voorheen The Slipper) hopen dat hun nieuwe baan in 2008 dat brengt wat ze er van verwachten. En ik?

1 Lisanne heeft de 2e Scalextric Viper 'opgeblazen', zodat nu beide Scalextric Vipers defect zijn. Wesley heeft ook zijn Ninco Mosler een snoekduik laten maken maar gelukkig is die van degelijk plastic! Komende zaterdagmiddag staat er een bezoek aan Klaas Bos in Putten op de kalender, want 3 defecte bolides is er 3 teveel (Nummer 3 is een Carrera Corvette met een opgeblazen motor).
2 Nu volgens Robbert Damduin van Racebaanweblog aankomen uit is en afvallen in en bij mij de kilootjes ondanks regelmatig sporten (of sport kijken op TV) er niet afvallen maar wel aankomen ben ik voornemens een racefiets aan te schaffen EN te gaan gebruiken. Met Frans, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden.
Voor vanavond: niet teveel oliebollen opeten (moet je er morgen weer af sporten) en voorzichtig met vuurwerk (anders is het lastig met 10 vingers typen, het blind zal misschien minder een opgave zijn!) en carbietschieten (je verliest gemakkelijk de kop!).

Tot volgend jaar!
(1 Voor opblazen: bij een electromotor is dat doorgebrand)
(2 Foto's: oefenen met sterretjes afsteken, de drank en vretenswaren staan klaar voor vanavond! De defecte Viper en de laatste maaltijd van 2007)

zondag 30 december 2007

Goeiemoggel!

Iedereen heeft vast afgelopen 2 weken die kerstkaart van Vistransploft Willep de Vriep gezien. Ik plaats hem natuurlijk nog een keer.


Buuv An heeft een site gespot waar mijn hele weblog is omgezet naar SMS-taal. Zo had je vroeger ook een programma dat tekst omzette naar 'Haagse Harry'. Voor jullie heb ik 2 printscreens gemaakt. De link, voor het geval je er geen genoeg van kan krijgen: http://www.goeiemoogle.nl/index.html?moogle=http%3A%2F%2Fwww.frank103.blogspot.com
An bedankt!!

zaterdag 29 december 2007

Over spoilers

Of: over een testrit die ietsje schade opleverde.
Vanmiddag heb ik samen met Wesley de nieuwe aankopen uitgeprobeerd. Dat begint met langzaam rondjes rijden en de kat ontwijken en langzamerhand gaat de snelheid omhoog. Ja, Bibbel heeft inmiddels een plek ontdekt waar hij veilig naar het racegeweld kan kijken. Dan gebeurt het voor de eerste keer: ik rijd met de Ferrari van Wesley en die raakt op onverklaarbare wijze, maar het zou kunnen gaan om een te hoge snelheid, naast de baan. Heb je dan een fatsoenlijk racecircuit, dan beland de auto tegen een opstaande rand die vaak is voorzien van iets zachts, zodat de auto niet beschadigd. Bij ons is er sprake van het onjuist gebrruik van een spoortafel, en de Ferrari beland dan ongeveer 90 cm lager op het laminaat. Dat was de spoiler van de Ferrari (zie foto hierboven). Dan maar de Slot-it Porsche 956K. En ook die gaat hard. Wat zeg ik, die gaat keihard! En als de Porsche dan ook de baan verlaat in een snelle bocht dan raakt hij hard, om weer niet te zeggen keihard, een niet voor de opvang van racebaanauto's bedoelde opstaande houten rand (MDF. als jullie het precies willen weten). Dat was dus een stuk van de vleugel en de achterspoiler. Snif. Jullie begrijpen dat de rest van de racemiddag is afgeblazen, ik heb kaartjes voor Bee movie besteld, leek me een goedkopere optie dan verder racen. En vanavond heb ik geen tijd voor Youp van het Hek, maar er moet geplakt worden. Het is hachelijk!

vrijdag 28 december 2007

Racebaanauto-onderhoud

De Scalextric (of Hornby, wat je wilt) Viper van Wesley maakte veel herrie in de aandrijving. En toen we dat probeerden te verhelpen was inderdaad het geluid verdwenen. De auto reed helemaal niet meer....

Na verder knutselen bleek dat de aandrijfas, wat met een veer werkt, niet goed meer te zijn. En je kan van Scalextric wel onderdeeltjes kopen, alleen daarvoor moet ik wel naar Putten. Een retourtje Putten kost ook een halve benzinetank, dan is een nieuwe auto voordeliger dan geknutsel.
Gelukkig blijkt er in Alkmaar een nieuwe winkel geopend te zijn die racebaanauto's verkoopt (Scalextric en Revell) en daar konden we redelijk goed slagen. Wesley een nieuw Scalextric model van de Ferrari F430 in een nieuwe verpakking en voorbereid op digitaal. Ik krijg de defecte Viper.
Verschil in techniek? De Viper heeft de motor in de lengterichting van de auto (zogenaamde inline) en de Ferrari heeft een degelijke motor naast de achteras (zogenaamde sidewinder). Ervaring leert dat een inline motor niet goed is voor de duurzaamheid van de racebaanauto (de Fly Viper is overleden, beide Scalextric Vipers maken mega herrie/zijn defect).
Of de Scalextric Ferrari 430 het goed doet? Dat ga je hier in de toekomst lezen. En dat is hachelijk!

Meer over kerst

Natuurlijk was ik gisteren wat kort door de bocht. Natuurlijk gaat het om meer dan eten en kadootjes. En de vele miljoenen die daaraan uitgegeven worden. Het gaat ook om kerstwensen. Omzet voor TNT, Sandd en hoe die postbedrijven maar mogen heten. Omzet aan kerstkaarten, kant en klaar, gefrobelde kaarten of een fotowenskaart. En natuurlijk ontvangen we ook wensen per e-mail. Kijk maar eens op http://www.elfyourself.com/. Natuurlijk plaats ik hier 2 voorbeelden van een elfwens, van iemand die hier niet genoemd wil worden en van nog iemand die hier ook absoluut niet genoemd wil worden. Ook lagen de winkels weer vol met kerstversierselen, trendy ballen en verlichting. Dat men in het buitenland niet overal aan de kersgedachte doet is vandaag weer gebleken, waar men in Pakistan een politiek leidster heeft opgeblazen. De kerstgedachte heeft men natuurlijk uitsluitend en alleen op de 25e en 26e december! En vandaag is het de 27e. Het is hachelijk!

donderdag 27 december 2007

Vrete op aarde

Als iets minder gelovig burger draaien voor mij de kerstdagen vooral om gezelligheid met het gezin en natuurlijk de bijbehorende maaltijden. Zeg maar: het vrete op aarde deel van het kerstfeest. Persoonlijk vind ik dat als je het hele jaar niet in de kerk komt je er met kerst ook niets te zoeken hebt. Maar goed, moet ik de kindertjes uit de buurt van een kerk houden om dan over 10 jaar zware verwijten te krijgen dat ik ze door mijn handelen de toegang tot de hemelpoort heb onthouden? Aangezien ik de verschillen niet ken of wil weten tussen Nederlands-hervormd, rooms-katholiek, protestant etc voldoet in mijn visie dus voor de zieleheil van de kindertjes een bezoek aan een willekeurige kerk! Omdat de rooms katholieke kerk een 'herdertjesmis' aanbiedt op een geschikt tijdstip en op een geschikte plaats (5 minuten met het blik) ben ik daar dus weer geweest. Natuurlijk moet er daarna gegeten worden. En nog meer. Tussendoortjes. IJs in de vorm van Kabouter Plop. Een avondmaal (hopelijk niet mijn laatste...).
Vergeet ik bijna een ander belangrijk onderdeel van de kerstviering. De kadootjes onder de boom. Een paar spellen voor het hele gezin en ook één kadootje per persoon. Die voor mij werd overhandigd door Mega Mindy! Een Ninco Renault McGane. Een heerlijk model in smaakvolle kleurstelling! Het is hachelijk! McHachelijk!

maandag 24 december 2007

Uitbreiding van het wagenpark

Sinds afgelopen vrijdag is het wagenpark met 2 bolides uitgebreid. De eerste auto is een Carrera Ferrari 512 BB. Clubgenoot Steef, die hier vast niet genoemd wil worden, heeft er recent een gekocht en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Verlichting en de rij-eigenschappen zijn uitstekend. De kap is van dik plastic en er zijn genoeg magneten aan boord om mee te kunnen schuiven. De auto is een uitstekende tegenstander voor andere Carrera bolides of auto's van SCX. Voor Ninco, Slot-it en Scalextric is de auto standaard uit de doos te langzaam. Maar met zelf 3 vergelijkbare Carrera's (2 stuks Ferrari 575 en een Corvette) en ook bij de club zijn meerdere Carrera's aanwezig: deze auto gaat nog veel plezier opleveren!

zondag 23 december 2007

Winterplaatjes

Op een fotoforum wordt beweerd dat afgelopen dagen meer foto's zijn gemaakt dan heel wat winters in de afgelopen jaren. Sneeuw. IJs. En vanavond ook mist. Ook ik heb enkele honderden foto's gemaakt en minstens de helft verwijderd. Een aantal heb ik er op een fotoforum gezet, maar de meeste exemplaren staan hier, voor jullie. Vanvond heb ik mijn verjaardagskadootjes op de foto gezet. Een Slot-it Porsche en een Carrera Ferrari 512. Natuurlijk komen deze week de foto's op dit blog. Ja, het is hachelijk!