woensdag 30 april 2008

Over koninginnedag 2008

Ik begrijp natuurlijk dat jullie niet kunnen slapen zonder gelezen te hebben waar je vandaag frank-103 tegen het lijf had kunnen lopen (ja, dan heb je het over hachelijk!). Ondertussen kijken jullie natuurlijk ook Chelsea tegen Liverpool, ofwel blauw tegen rood. Chelsea lijkt te winnen, maar of dat werkelijk zo is is nu nog onbekend, de 2e helft van de verlenging is net pas begonnen. Goed, ik was dus met familie en schoonfamilie (willen hier uiteraard niet genoemd worden) naar de regio Utrech. Sfeervol en gezellig en droog, zo had Jacqueline beloofd. Dat droog klopte omdat we onderweg al zoveel regen op de auto hadden, en een eenmaal gevallen druppel kan niet even later weer vallen (ja, ik heb een boekje met Johan Cruijff-uitspraken). Er was weer veel rommel te koop, er waren veel vrolijk verklede mensen te zien, en nog meer, en ook mensen die geluid produceerden (als aan muziek een 'kwaliteiteis' valt te verbinden, dan was het geluid). Laat ik ook de oranje hapjes niet te vergeten, dit half aangevreten object was een oranje donut, uitsluitend voor dit weblog gekocht en opgegeten!
Paard rijden en tegen een muur klimmen en brandweer demonstraties!
Na alle jolijt zijn we via de Mc naar huis gereisd. Natuurlijk een big Mc en een bijbehorende ijsco. Hachelijk?

dinsdag 29 april 2008

Tizzun stand

Buuv An had het goed, het was een Nissan Tiida en nu de echte autokenners dit weblog hebben verlaten (zoals John uut Z) zijn er natuurlijk mogelijkheden voor de overige kenners, die hier wel genoemd willen worden, anders zouden ze niet reageren!

Geeft de volgende stand:
1 John uut Z 12 punten (10 + 2 voor de Alfa Brera)
2 Porscheharry 11,5
3 Steffer 7
4 Ronald Muis 5,5
5 Martin Firefighter en Finger2 4
6 Brillie, Slowride (voor de Mondeo) en Buuv An (Nissan Tiida) 2
7 Renésmurf, Gerard en Jaco Klikogreen 1 punt
Natuurlijk ga ik meteen door met deel 18 van deze afschuwelijke reeks (de cross polo telt om onduidelijke redenen niet mee: een anoniempje!!). De foto's voor tizzun deel 18 staan hieronder. Waarschijnlijk geen echt moeilijke opgave, maar de vraag is: tizzun?

maandag 28 april 2008

Ammerzoden

Gisteren hebben we het kasteel te Ammerzoden bezocht, beter bekend als kasteel Ammersoyen. Voor meer detailinformatie verwijs ik jullie graag naar http://www.kasteleningelderland.nl/Kastelen/ammersoyen.htm. Natuurlijk heb ik een paar smaakvolle plaatjes gemaakt van de binnenplaats. En dan bedoel ik dus smaakvol, vanillesmaak met chocolade! We hebben de rondleiding genomen. Fotograferen was vanzelfsprekend verboden. Natuurlijk zet ik het toilet ook op de foto. De tuinen worden bewaakt door een aggressieve kip. Naast het kasteel is ook een enigszins vervallen kerk. Ook daarvan heb ik een serie 'urban' foto's die niet zouden misstaan in de TV-serie 'weg van de snelweg'. Jullie gaan ze hier zien!

zondag 27 april 2008

Tizzun deel veel + 1

Ik moet de archieven nog even in duiken, maar naar mijn idee stond Harold Porscheharry bovenaan.

Voor jullie een nieuwe opgave, waarvan ik niet weet of deze auto ook in Nederland leverbaar is / wordt. Voor merk en type is een punt te verdienen. De vraag is dus: tizzun? Succes!

zaterdag 26 april 2008

Ronde van Noord Holland

Ik zou met collega René, die hier natuurlijk niet genoemd wil worden, de ronde van Noord Holland fietsen. En wel de 60 kilometer. Nu had ik vorige week woensdag een beetje gezien als 'generale repetitie' en het resultaat was een slapeloze nacht. Na 35 kilometer van de fiets afvallen en niet echt meer tot iets sportiefs in staat zijn, hoe moet dat met een goed getrainde collega en een 2 keer zo lange afstand. Dus ging ik donderdag met de billen bloot (niet letterlijk Brillie!!) en hebben we besloten een variant op mijn woensdagmorgentocht te fietsen. En ter voorbereiding had René een inlooprondje van 20 kilometer gereden, zijn banden leeg laten lopen, de remmen aan laten lopen, zand op ketting en tandwiel EN de fietstassen met versnaperingen. Zo vertrokken we om 13.30 richting Castricum aan zee, om met een heerlijk windje in de rug rond 14.45 in Egmond aan zee aan te komen. De zo juist genoemde versnaperingen hebben we in onze keel gestort en in mijn geval doorgespoeld met groene limonade, en dan weer op de fiets voor de terugreis, uiteraard via een andere route. Natuurlijk moet ik me bij een lokale brandstoffenhandel nog laten voorzien van marsen en dextrose om rond 16.15 weer thuis aan te komen. René doet nog een cooling down van 15 kilometer terwijl ik achter in de tuin me stort in een luie stoel met een boeiend boekwerkje (spoorwegjournaal). Voor de cijferaars: 54 kilometer en 25,0 kilometer per uur gemiddeld. René, ik vond het een groot succes. Misschien kunnen we een volgende keer de sleepkabel thuis laten.... Hachelijk!

vrijdag 25 april 2008

De nieuwe klasse deel 3

Donderdagavond moest de Scalextric Audi TT af zijn, vond ik. Het zou natuurlijk jammer zijn om nog 2 weken te moeten wachten (meivakantie) voordat ik deze auto voor de eerste keer aan de tand kon voelen. En natuurlijk houden jullie het ook geen 2 weken vol! Dus heb ik woensdag de hulptroepen ingeschakeld om de auto te voorzien van tekst (frank-103, zie foto hierboven). Het eindresultaat ziet u hieronder, om te kritische opmerkingen over het schilderwerk te voorkomen heb ik de autofocus uitgezet! Jullie zien het, de plakcijfers zitten erop (uiteraard ook 103), de koersborden (TEE) en een passende aanduiding is aangebracht van de voorkant (1) en van de achterkant van de auto (2). Met een watervaste stift worden kleine plekjes bijgewerkt (jaja, bijna onzichtbaar!) en dan gaat de auto in de blanke lak om te voorkomen dat de fraaie laklaag beschadigingen oploopt als een besturingsfout leidt tot het verlaten van het slot. En de auto daarna de kanten van het circuit onzacht raakt. Natuurlijk toon ik hier ook een foto van een tweetal andere gekleurde Audi TT's, de Gulf van Steef en de Mild Seven van Joop (die hier natuurlijk beiden niet genoemd willen worden).

woensdag 23 april 2008

Bike away!

Natuurlijk kijken jullie de populaire TV serie Rail away, volgens de kenners een van de meest ontstressende, rustgevende, kalmerende gaaaaaaap, eh, sorry, boeiende!! Dat zocht ik, boeiende! TV series te zien in Nederland.
fietsen
Ik ben er trots op om jullie vandaag Bike away te kunnen presenteren, natuurlijk ook geïnspireerd door de serie 'lol met een Bianchi' van GastheerG (wil hier natuurlijk niet genoemd worden) en mijn algemene goed ontwikkelde kennis over slaapverwekkende zaken.
fietsen
De impuls om vandaag dit verhaal te plaatsen kwam natuurlijk van buuv An, die zich afvroeg of de Bianchi wel eens uit de schuur kwam. "Wordt dat ding wel eens gebruikt?", zo vroeg zij subtiel.
Vandaag dus, Bike away! Natuurlijk herkent Steffer het plaatselijke kasteel, of beter tolhuis, tegenwoordig een Stayokay.
fietsen
Deze is geplaatst langs de eeuwenoude weg die al ten tijde van de Romeinen veelvuldig werd gebruikt om naar de toen wereldberoemde (ik bedoel vanzelfsprekend de klassieke wereld) badplaats Castricum te reizen. Ook in latere jaren was deze weg een belangrijke verkeersader die de heren van Heemskerk hebben doen besluiten dit tolhuis te plaatsen. Tegenwoordig is deze weg belangrijk verfraaid door een windmolen.
De route gaat vervolgens door het woeste woud van Heemskerk en Castricum, met daarin de beruchte klim over de kruisberg, een klim waarbij de watjes zich kunnen onderscheiden van de mega-watjes! Na het bedwingen van de kruisberg is het tijd voor een kleine pauze. Ik de bossen van Castricum is het natuurlijk goed pauzeren, helemaal als er smakelijke consumpties in de fietstassen meegezeuld zijn! fietsen
Dan komt er al snel een eind aan het bos (natuurlijk door de hoge snelheid waarmee we ons met de fiets verplaatsen) en gaat de tocht door de al ruim 2000 jaar geleden door de Romeinen gestichte plaats Castricum. Van de aanwezigheid hier van de Romeinen is vrijwel niets over gebleven, of het zou de Italiaanse ijssalon moeten zijn waarvan de eigenaar nog 2 woordjes Italiaans spreekt.

Van recenter datum is de provincialeweg naar Uitgeest die vooral bestaat uit slijtvast asfalt en die pas bij een fietssnelheid van ongeveer 300 kilometer per uur hachelijk wordt. Ik hoop dat deze eerste aflevering van bike away niet te boeiend was. fietsen

Vergeet dan vooral geen reacties te plaatsen bij de reacties! Voor de liefhebber plaats ik hier ook een korte video van deze boeiende fietstocht!


Hachelijk!

dinsdag 22 april 2008

Intermodellbau in Dortmund, deel 5: BMW

Ik had jullie gewaarschuwd, vandaag plaats ik een overdosis BMW. Geen Alfa (sorry Harry), geen Volvo (sorry Peter en An) en geen Opel (voor de gemoedsrust van neef Erik). BMW.
Ja, verder heb ik even geen tekst. Mocht ik iemand een plezier doen met deze foto's, dan graag een reactie bij de reacties (klik op reacties onder dit bericht en plaats een reactie, graag niet anoniem, hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is). Op de foto hierboven staan diverse zogenaamde orbs (reflecties van verloren geesten) en hieronder plaats ik de smakelijkste BMW foto, natuurlijk ivm de bakker Joop koeken op de vleugel. Hachelijk!