zaterdag 31 mei 2008

Over kinderboeken

Vandaag was de Zaanse kinderboekenmarkt en daar moesten we naar toe!


Lisanne mocht als project van school helpen met de verkoop van boeken.



Ook was vandaag de Zaanregatta, een roeiwedstrijd.



Natuurlijk heb ik foto's van een 'boot in action' en van bootjes wachtend bij de startlijn.



Op een kinderboekenmarkt kom je natuurlijk bekende schrijvers tegen,



zoals Ivo de Wijs.



En heel bekende schrijvers, zeg maar wereldberoemde schrijvers,



zoals Geronimo Stilton.



Ook juf Mariska leest voor uit haar boek.



Als 'cooling down' voor de camera maak ik natuurlijk ook nog een plaatje van een bok!



De foto´s bij dit bericht waren geplaatst op photobucket en verdwenen, op verzoek heb ik de foto´s weer terug geplaatst.



Hachelijk?

vrijdag 30 mei 2008

Jarig!

Na 39 komt 40, en dat is logisch! En een groot deel van de 39-ers wordt ook 40, statistisch gezien! En als je 'grote' broers al 40 zijn geworden, dan kun je vol blijven houden dat je 28 wordt, maar het aantal mensen dat dat gelooft is niet zo groot. Mijn zusje Monique, die hier niet genoemd wil worden, is vandaag jarig. (Hieronder: de monchou taart)28 is ze geworden. Het gesprek ging vanmiddag natuurlijk over neef Erik, die hier niet genoemd wil worden, en die ook 28 wordt. Over ongeveer 8 maanden? Een barbeknoei in de tuin, met vele gezonde salades die om begrijpelijke redenen niet voor het nageslacht op de foto zijn gezet (er zouden per ongeluk vitamines in kunnen zitten). Maar de worsten zijn dat natuurlijk wel! Hachelijk?

donderdag 29 mei 2008

De treinen van Erik

Ik ga hier natuurlijk niet de suggestie doen dat collega Peter me een schop heeft gegeven tegen mijn enkel, maar ik ben wel geblesseerd. Geen voetbal voor mij dus op dit moment. Dus toen neef Erik gisteren belde of ik langs kwam om aan de treinen te sleutelen, was het natuurlijk een ja! Eenmaal daar stond de koffie klaar en moesten we weer van neef Richard vernemen dat zijn collega Wim, die hier niet genoemd wil worden maar dit blog wel bezoekt, echt niet kan koken! En of ik dat hier wil plaatsen! Wim: plaats gerust een opmerking bij de reacties, ik heb ook aanstootgevende teksten / afbeeldingen met betrekking tot Richard!
Goed, naar zolder dus waar afgelopen weken behoorlijk geknutseld is. De -prachtige- 103 (zie meerdere foto's) heeft een behoorlijke lading stof op het dak en inmiddels ook tussen de tandwielen. Het ICE spoor moet nog een kwastje verf en verder is Erik druk bezig geweest met het inbouwen van verlichting. Geen dure Märklin verlichting, maar lampjes van de action. Het knipperen van de ledjes vraagt om high-tech electronika! Hachelijk?

woensdag 28 mei 2008

Over Hermeskeil


Twee jaar geleden (zomervakantie 2006) zijn we naar BW Hermeskeil geweest,



een spoorwegmuseum. Zie http://frank103.blogspot.com/2006/08/spoorwegmuseum-hermeskeil.html.



Bij een spoorwegmuseum denk je natuurlijk aan gepoetst staal,



glimmende verf en het conserveren van historisch verantwoord materiaal.



Bij spoorwegmuseum Hermeskeil was daar geen sprake van!



Een paar goed onderhouden loks, maar verder veel roest en rommel.



Het was eerder een lokbegraafplaats.



Hier op het blog heb ik een paar foto's laten zien,



maar eigenlijk vind ik er veel meer het tonen waard.




Hachelijk?

dinsdag 27 mei 2008

Over karton

Vroegah, vroegah, toen was alles beter. Er was geen kwartje van Kok (Leo bedankt!!), een bakje aardbeien kostte fl 1,99 ipv € 2,49 (en dat is dan weer fl. 5,50) en secretaresses gingen met het openbaar vervoer ipv dat ze files nodeloos verlengen. Oja, niet vergeten: treinkaartjes waren van karton! Lokkie, die hier niet genoemd wil worden, noemt op zijn site kartonnen treinkaartjes, en dat hij die graag nog een keer ziet. Dat kan dus, ik ben natuurlijk geen dwangmatige verzamelaar, maar oude treinkaartjes, daar heb ik er nog een paar van! Uit 1977! Bedoelde je deze, Lokkie?

maandag 26 mei 2008

Ja ja jarig.......

Sommige dagen heb ik geen tijd om te bloggen. Dan moet er taart gegeten worden! Zaterdag Mitchell (5!!), zondag Lisanne (12!!)
en vandaag Harry (zijn naam noemen is de grens, zijn leeftijd is erover! Je bent zo oud als je je voelt en na een Alfa zorgt een Porsche 911 toch voor een jeugdiger imago!! Wat denk jij, Brillie?).
Deze week begin ik weer met het tizzun gebeuren en ook zal ik wat oude treinkaartjes laten zien. Slaapverwekkend?

zaterdag 24 mei 2008

Voetbal in het park

Iedere zaterdagmorgen en in de zomermaanden ook op woensdagavond voetballen we in het park. Wie? Bart (2x), René (2x), Ton, Joop, John, Ruben, Leon en ik. En regelmatig doen er andere mensen mee en vallen er ook weer mensen af. Mijn kamergenoot Peter hoort nu al maanden sterke, om niet te zeggen zéér sterke, verhalen over mijn voetbalcapaciteiten. En omdat hij zelf ook voetballen altijd leuk vond wil hij ook meedoen! Vandaag was dus zijn vuurdoop, na 20 (kan ook 25 zijn geweest) meter warmlopen, het plaatsen van de doelen en het aandoen van de schoenen. René verdeelt de teams en het is zover, we beginnen! De eerste actie richting het doel van de tegenstander weet Peter fraai af te ronden met een goal! (Het is me niet bekend of hij al is gebeld door bondscoach Marco van B.)Ja, dan kan zo'n ochtend gewoon niet meer stuk. Na een ruim uur briljant voetbal (ik deed inderdaad niet erg mee ivm een enkelblessure) schiet teamgenoot René de winnende goal erin. Natuurlijk gaan we kort napraten (waren jullie nou zo slecht of wij zo goed?) en dan gaan we huiswaarts. (Hierboven: sportief met de snorfiets.) Diverse mensen kwamen na hun vuurdoop niet meer terug, maar Peter? Volgens zijn SMS vond hij het leuk! Hachelijk?

vrijdag 23 mei 2008

Over de dag na de sportdag

Vandaag stond in het teken van spierpijn. Spieren waarvan ik niet (bewust) wist dat ik ze had, maar die ik gisteren allemaal heb overbelast. Vooral de luie rugspieren lieten vandaag goed merken dat ze liever tegen een comfortabele rugleuning hangen dan dat ze bij iedere klap met het badmintonracket worden gebruikt. Dinsdagavond heb ik het Roco bakkie goed bekeken. Bij een eerdere poging de lok te bekijken heb ik diverse schroefjes verwisseld bij het dichtschroeven. Nou en zal je denken? Tja, de schroefjes hadden een verschillende diameter en nu zat eea los (het wormwiel raakte het tandwiel niet). Gelukkig kreeg ik de schroefjes er ook niet meer uit zodat de 'reservelok' een fantasie 6500 (hierboven) als rangeerlok moest dienen. Dinsdagavond heb ik echter met grof geweld het bakkie (hierboven) gedemonteerd en de schroefjes los gekregen. Dit keer goed vastschroeven en gelukkig, het bakkie rijdt weer als een trein! Hachelijk!

donderdag 22 mei 2008

Over de jaarlijkse sportdag

Ieder jaar organiseert mijn werkgever een sportdag omdat ze zo graag wil dat iedereen een beetje lichaamsbeweging krijgt. Ook de informele sociale contacten zijn natuurlijk erg belangrijk! En die dag was dus vandaag! Omdat het sportterrein waar dit evenement gehouden wordt iets van 18 kilometer verderop is ben ik dit jaar dus voor het eerst met de fiets gegaan! Ja, heen en terug! De dag zelf ben ik gaan badmintonnen. Na jarenlang te hebben gevolleybald, één jaar te hebben gevoetbald was dit alweer mijn tweede jaar badminton. Gevorderden heren enkelspel, dat natuurlijk voor de kenners. En tussendoor kijken bij collega Peter, die met de mix dubbel meedeed, maar ervaren heeft dat je van badminton echt gaat zweten, en bij de volleyballende collega's, buiten in het zonnetje. Natuurlijk had ik bammetjes mee (30+ kaas met bieslook) en heb ik veel sportvocht gedronken, voor de liefhebbers heb ik de patat mayo van collega Johan op de foto gezet en de door Pim geplette aardbei, alsof het allemaal niet kost! Uitslag? Een vierde plek door 1 gewonnen en 3 verloren partijen. Kansloos verloren! Hachelijk?