woensdag 30 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 11: de toegift voor Gert

Voor Gert, die opvallend snel is met zijn reacties, plaats ik hier dus snel een toegift! Een snelle toegift. Tuurlijk begin ik met een paar extra treinenfoto's. Een bustrein (busje komt zo). Een werktrein (domani!). En de snelle Cisalpin.

Hoewel Italië natuurlijk het land van Ferrari en Lamborghini is zijn dat soort auto's niet veel te zien aan het Gardameer. Vol trots presenteer ik u toch 1 exemplaar, geparkeerd in Peschiera. Vergeleken met zo'n kunstwerk is de Venus van Milo toch maar knoeiwerk. En de kleurtjes van de Mona Lisa halen het ook niet bij het mooie rood van deze bolide. Brillie, jouw Porsche inruilen voor zo'n echte sportauto gaat niet lukken, maar misschien kan je wel een poster van zo'n Ferrari krijgen?

Gert, zo goed?

dinsdag 29 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 10: de terugreis

Hoewel Gert zich heeft verheugd op een nog behoorlijk slaapverwekkend deel (weer over een markt??) is dit al weer het deel over de terugreis.
Naar mijn mening ook slaapverwekkend, maar misschien niet slaapverwekkend genoeg.
Natuurlijk toon ik jullie mijn avondmaaltijd, een jägerschnitzel, bij het restaurant Bei Willi.
Het bierglas hebben we natuurlijk niet meegenomen Brillie! Vervolgens zijn we natuurlijk weer naar het stationnetje van Lermoos gelopen, wat 1 trein opleverde en een 4-tal foto's, zie het deel over de treinen.
Dan een wandeling door de weilanden richting Ehrwald om de Zugspitze nog een keer goed op de foto te zetten.
En met het schuurtje!
lermoos
En de bergen rechts naast de Zugspitze ook!

lermoos

Terug naar Lermoos kunnen we mooi het kerkje tegen een wolkenlucht vereeuwigen, hoewel dat in deze tijd van digitale foto's misschien een beetje een verkeerde tijdsgevoel geeft.

lermoos

Zondagmorgen regent het in Lermoos, een bezoek aan de Zugspitze is zinloos. Na het ontbijt zet ik voor Renésmurf nog de electriciteitsmast op de foto


en de plaatselijke koe en dan is het nog 900 kilometer naar huis!

Morgen: misschien een epiloog, om de opmerking van Harry smaakvol te kunnen beantwoorden. Harry, je kan!

maandag 28 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 9: de klassieke Italiaanse keuken

Het hoogtepunt in deze 10 delige serie bestaat natuurlijk uit een verhaal over de klassieke Italiaanse keuken. We hadden een keer met John en Sandra afgesproken te gaan eten in het eerste Italiaanse restaurant aan de linkerhand in Landsmeer en die zit na ongeveer 1 kilometer vanaf de ringweg. Al na 100 meter zit aan de linkerhand in Landsmeer een pizzeria. Dus vroeg ik aan de ober in het Italiaanse restaurant: "dit is vanaf de ringweg toch het eerste Italiaanse restaurant in Landsmeer?". "Dit is ook het enige Italiaanse restaurant in Landsmeer, meneer" zo sprak de ober, "een pizzeria is vergelijkbaar met een snackbar!"Dus ik snel John en Sandra ophalen bij de pizzeria en weer terug naar het Italiaanse restaurant. Vraagt de ober ons "heeft u al een keuze kunnen maken?", vraag ik: "waar staan de pizza's in de menukaart?". Dat de bediening vervolgens te wensen over liet zal jullie duidelijk zijn! De brug naar het restaurant op de afbeeldingen is simpel: ze verkopen er geen pizza's, dus moet het wel een klassiek Italiaans restaurant zijn! Doe mij nog maar een big tasty! Op de foto natuurlijk de Mcappucino!
Hachelijk?

zondag 27 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 8: water!

Een vakantie aan het Gardameer staat natuurlijk in het teken van water! Natuurlijk had ik dat ook liever niet gehad, wie die reclame van Ohra kent (kinderen kijken tot meer dan vervelens toe naar dvd van Bassie en Adriaan in de auto, bij aankomst op camping staat Bassie naast ze: Goedemorgen buurmannetje...) begrijpt dat wij alle werkjes van K3 en Mega Mindy in de auto mee hadden! Echter 's morgens (ik was extra vroeg opgestaan) geen K3 of Mega Mindy in de caravan naast ons, maar Henry en Ronald (ga ik verder NIET uitleggen!!). Foto's van Henry en Ronald plaats ik hier niet, dit blog heeft grenzen! Maar water dus ipv K3 of Mega Mindy....In de media in Nederland heeft men het over noodweer aan het Gardameer gehad, en dat klopt, in Peschiera, 3 kilometer verderop, zijn hagelstenen zo groot als golfballen gevallen op een middag dat wij gewoon aan het zwembad lagen. Deense buren die met hun mooie Mercedes een bezoekje aan Peschiera hadden gebracht kwamen met een hevig gedeukt koekblik terug, zelfs het glazen schuifdak was aan gruzelementen. Ook de Touran van een stel Nederlanders was ernstig gedeukt. En dat 3 kilometer verderop! Het moet gezegd worden, watermeloen is dan minder hachelijk! Tijdens deze vakantie hebben we zelf 1 ochtendje regen gehad, waarbij onze spulletjes netjes onder het afdak zijn opgestapeld door andere buren, Peter en Marion, die hier natuurlijk niet genoemd willen worden!
Deel 9, morgenavond, gaat uiteraard over de Italiaanse keuken..........

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 7: de nachtrust

Natuurlijk is het belangrijk dat je goed gegeten hebt!
Prettig gezelschap is ook niet vervelend (op de foto speciaal voor Renésmurf de smurfin, te vinden bij de lokale Toys r us!!)
Als je dan net geheel ontspannen tot rust gekomen bent, zo rond 23.00, begint het vuurwerk bij Gardaland. 10 minuten harde knallen over het meer. Jaja, en hier zanikt men over geluidsoverlast van een weekendje A1GP in Zandvoort, terwijl de meeste bewoners van Zandvoort daar zijn gaan wonen ná de aanleg van het circuit, dus wie heeft de oudste rechten?
Is er geen vuurwerk bij Gardaland, dan is er vuurwerk elders, zoals bij camping Bella Italia, 100 meter verderop!
En na een aantal frisse knallen, al dan niet zelf geproduceerd door ontsnappende darmgassen, is het tijd om het mandje op te zoeken. Of toch eerst nog een lokale vloeibare specialiteit?

zaterdag 26 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 6: Peschiera del Garda


Roep je Gardameer dan roept 90% direct Peschiera. Of Bardolino, Garda, Riva, Salo, Desenzano of Lazise. Maar meestal Peschiera. En heb je het over kamperen aan het Gardameer dan roept 99% Camping Bella Italia, een echte kampeerfabriek, geheel toevallig ook in Peschiera. Wij zaten op een kleine camping vlak naast Bella Italia, ook op loopafstand van Peschiera. Langs het meer loopt een gezellige/drukke wandelboulevard zodat je binnen 20 minuten in Peschiera bent. (Hieronder: de boulevard)Peschiera zelf is natuurlijk het mekka voor de vakantieganger, souvenirswinkels, ijswinkels, restaurants, station en een fort (hieronder de kazerne). Van een aantal bekende merken, zoals Benetton, zijn er een soort van 'outlet'winkels, (hieronder: de eenzame visser in de fortgracht)jullie begrijpen vast dat ik de rest van de familie 103 daar niet erg op gewezen heb...... Hoewel de meeste bezoekers het reageren al opgegeven hebben plaats ik vandaag deze serie over Peschiera om Gert ook vanavond weer een goede nachtrust te bezorgen! (Hieronder: dezelfde kazerne vanuit een andere hoek).Met nog 4 episodes te gaan in deze slaapverwekkende serie moet ik gaan schrappen, ik ben al meer foto's per bericht gaan plaatsen, maar ik moet jullie toch afschuwelijke plaatjes gaan onthouden!

Eindig ik vandaag met Diana te feliciteren met haar 40e verjaardag! Gefeliciteerd!Hachelijk?

vrijdag 25 juli 2008

Vakantie 2008 in 10 slaapverwekkende delen

Deel 5: Sirmione

Je bent niet aan het Gardameer geweest als je niet in Sirmione bent geweest! Op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer ligt al heel lang het dorpje Sirmione. De toegang tot het schiereiland is sinds ongeveer 1500 voorzien van een kasteel: "Deze toeristische trekpleister is gebouwd rond het imposante kasteel Rocca Scaligera. Op het uiterste punt van het schiereiland staan nog enkele Romeinse ruïnes. Het stadje heeft ook een klein haventje, waar talloze kleine, veelkleurige sloepjes aangemeerd liggen waarmee men een tochtje op het Gardameer kan maken. Er is één hoofdstraat die leidt naar het hoogste punt van Sirmione, vanwaar men het Gardameer kan aanschouwen. In het oostelijke deel van Sirmione loopt een pad dat langs kolkende zwavelbronnen voert." (uit Wikipedia). Zoals jullie aan de hier en daar wat schuin staande gebouwen kunnen zien was de 18-80 weer mee en natuurlijk laat ik hieronder ook een heerlijk ijsje van 5 euro zien! Mochten jullie de indruk krijgen dat ik uitsluitend 'ansichtkaarten' produceer tijdens de vakantie, dan is dat onjuist! Hier een foto van Wesley!