zondag 30 november 2008

Treinenbeurs te Rijswijk

De Drs, die hier vast niet genoemd wil worden, zegt bij het vorig bericht: "Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat U erg vrolijk door het leven gaat. Elke dag lijkt er wel iets te gebeuren: uitstappen, bezoeken van de Sint, geinige voetbalwedstrijden..."

bakkertje

Beste Drs, het leven van een blogger is toch één tranendal! Wat ik wel niet iedere dag moet verzinnen om jullie een verhaal voor te kunnen schotelen, het lijkt wel bijna een dagtaak!

Zo moest ik vandaag voor dag en dauw uit de veren om om 09.10 neef Richard (wil hier niet genoemd worden!) van het lokale spoorstation op te pikken. (De auto moest ontdaan worden van een koude witte aanslag)

ford

Hij zou ook ene Marco meeslepen, doch die wist op curieuze wijze te ontsnappen (tips van Hans Klok??) toen hij hoorde wie er verder mee zouden gaan naar Rijswijk. En in Rijswijk, beste drs, was vandaag de treintjesbeurs.

tanktrein

Zoals u misschien weet zijn er jaarlijks in Nederland 3 grote 'treinenevenementen'.

mallet

Eurospoor in de Jaarbeurs te Utrecht in oktober, vervolgens in de evenementenhal 'darling market' in Rijswijk en dan hebben we ook nog Rail, die van Den Bosch via Leiden is verplaatst naar het Euretco Center in Houten (volgende beurs is op 6, 7 en 8 maart 2009).

railclub utrecht koploper

Om 10 uur stond de auto schuin tegenover de ingang geparkeerd en begon het bezoek. Een treinenbeurs bestaat natuurlijk uit een koopjesmarkt gedeelte dat bestaat uit winkeliers en professionele handelaren uit binnen- en buitenland en een tentoonstellingsgedeelte dat veelal bestaat uit de demonstratiespoorbanen van de grote modelspoorclubs uit het land, zodat daar meestal niet veel nieuws te zien is want de bouw van zo'n demonstratiebaan duurt jaren!

koffie

Natuurlijk was er tijd voor koffie en dropten we Wesley in de speelhal waar hij zich een paar uur uitstekend heeft vermaakt. Natuurlijk maken we ook tijd voor een eenvoudige doch voedzame lunch.

rijswijk patat 2

Dan is het tijd om koopjes te scoren, en zonder teveel in details te wilen treden heb ik veel draad gekocht, soldeer, een ESU V3.0 met een bijbehorende permanente magneet, een metalen TEE restauratiewagon voor neef Erik en een aantal 'Thomas de stoomtrein' treintjes voor het grut.

railclub utrecht 2400

Het aantal koopjes dat ik met pijn in het hart heb laten liggen is ontelbaar: de Roco blauwe VOS logistics diesel voor 80 euro, een ouderwets metalen Marklin draaischijf voor 115 euro, een blauwe Electrotren 1300 voor 109 euro, een 216 met geluid voor 149 euro en vele moetikhebbe goederenwagons.

stationnetje

En zo heb ik feitelijk een boel geld bespaard! Rond 16.00 zijn we weer thuis om de koopjes te showen en vervolgens te kijken naar de Sinterklaasshow met Ernst en Bobbie. En dan is het tijd voor een heerlijke hollandse maaltijd, hutspot met een bal.

hutspot

Beste drs, u begrijpt dat na het eten er voetbal gekeken moet worden, de kindertjes de schoen moeten plaatsen voor de hoognodige snoepvoorziening,

lgb huis van de sint

en vervolgens uitgebreid over internet gesurft moet worden.

lgb met kasteel

En zo is dan een rustig zondagje in huize 103 tot een einde gekomen. Nu nog even naar het napraten over de voetbalwedstrijden kijken en dan het mandje weer in!

zaterdag 29 november 2008

Sint op bezoek!

Ieder jaar vieren we bij mijn ouders Sinterklaas. En dan verstoppen Sinterklaas en/of Zwarte Piet ergens de kadootjes. Dus ook dit jaar zaten de kindertjes te wachten tot ergens in huis gebom zou klinken, ten teken dat de kadootjes gearriveerd zijn. Ik kan hier de opwinding niet beschrijven die ontstond toen de kindertjes buiten op straat Sint Nicolaas en twee Zwarte Pieten zagen lopen.

sint

Het huis was te klein en mijn oordopjes functioneerden duidelijk onvoldoende.

Wat zeg je?

Goed, de Goedheiligman kwam dus voor ons! Ik laat hier natuurlijk alleen de foto's zien van Elise en van Wesley bij de Sint.

sint en elise

Misschien had ik u ook de foto's kunnen laten zien van de andere aanwezige kindertjes bij de Sint, maar een foto die ik NIET laat zien is die van Frank-103 bij de Sint. En dat is uit praktische overwegingen: ik had mijn camera nog om mijn nek hangen. En mijn zus Monique, die hier niet genoemd wil worden, heeft wel een foto gemaakt, maar nog nooit een foto van haar camera overgezet op de PC.

sint en wesley

Waarom ik bij de Sint moest komen? Wesley was bang voor de Sint, bang om mee te moeten in de zak naar Spanje. Ik verwijs jullie graag even naar het verhaal over de Corus stoomtrein. En wie zou Wesley nou zo bang gemaakt hebben? Volgens alle aanwezigen op één na (en dat was ik natuurlijk), ben ik dat! Dus moet ik de Goede Sint beloven het arme kleine jongetje niet meer zo bang te maken en moest ik voor straf een Sinterklaasliedje zingen! Wat op zich weer heel hachelijk was voor de Sint en de andere aanwezigen, want ik ben niet bepaald een nachtegaaltje!

sint vertrekt

Na een half uur ging de Sint weer verder en storten wij ons op de versnaperingen die in ruime hoeveelheden aanwezig waren.
Dan voor Gert: er waren vanmorgen zelfs 10 man aanwezig, dus we speelden 5 tegen 5. Het team waar ik in speelde kwam te kort, vooral door gebrekkig overspelen. Mijn rol was minimaal, mijn sportbril is nog steeds kapot en met 10 lieden met blauwe, grijze en zwarte shirts kon ik mijn medespelers niet onderscheiden van de tegenstanders. Hoewel we met een achterstand aan 'de winnende goal' begonnen werd die wel door ons gemaakt en hebben we toch een soort van gewonnen of gelijk gespeeld!

vrijdag 28 november 2008

Over onderhoud

De laatste keer racen bij MTRC was niet zo'n succes. De Porsche reed niet zoals een Porsche rijden moet. Natuurlijk denk je dan even aan de overname van Volkswagen door Porsche, en dat Porsche misschien niet de beste elementen van Volkswagen overgenomen heeft in haar producten. Een overname is immers niet zo makkelijk als men vaak denkt, denkt u maar aan de overname van ABN-AMRO door Fortis.
Nu gaat het hier natuurlijk om een schaalmodelletje van Slot-It met componenten die ook gebruikt worden in schaalmodelletjes van Nissan, Audi of Jaquar modellen, een invloed van Volkswagen ligt dan niet zo erg voor de hand! Aan de andere kant, Slot-It is een Italiaanse firma, en die staan bekend om hun - mag ik waardeloze zeggen? - elektronica. De Slot-It lijdt dus inderdaad aan losse bekabeling. Tijdens de race heb ik de Porsche vervangen door onderstaande Scalextric Ford GT 2003. En die deed het ook niet best. Wiebelen, slingeren, instabiliteit op hoge snelheid. Waardeloos dus! Maar daar bleek echter ook een verklaring voor! Bij Porscheharry, in oktober, had ik de Ford diverse malen op gruwelijk hoge snelheid door de Goodwood chicane heen gejaagd, maar een aantal keer was de bolide ook in de chicane beland. Uiteraard alleen voor het maken van foto's! Maar goed, die paar keer hard tegen de chicane rijden leverde een paar kromme velgen op, waarvoor ik nu de rekening gepresenteerd kreeg! Vanavond was het moment aangebroken om eens wat onderhoud te plegen aan het wagenpark. (Hieronder: nu met Viper velgen!)Racen bij Steffer ging vanavond helaas niet door omdat ik 'oppasdienst' had, en omdat AZ op gebruikelijke wijze gehakt lijkt te gaan maken van FC Groningen (het staat nu, 22.31, 0 - 2 voor AZ) heb ik dus alle tijd voor dit soort klusjes. Speciaal voor Steffer schiet ik ook een plaatje van de achterlichten.... Hachelijk!

donderdag 27 november 2008

Op de plaats rust!

Heren, mijn tekst maandag was duidelijk: "Ik had vrijdagavond natuurlijk honderden foto's gemaakt en ben voornemens jullie daar de komende maand mee lastig te vallen, als er tenminste geen andere onderwerpen voorbij komen, zoals een sneeuwstorm of een Klaas." Ik wijs met name Gert graag even op de ALS. Dat is een woord wat mij in staat stelt hier niet één flitsfoto meer te plaatsen, als of indien er sprake is van meer sneeuwfoto's of plaatjes van het Sinterklaasgebeuren. Als dus, in de zin van: als ik nou echt niets beters weet te vinden, dan pas.... En ik heb nog sneeuwfoto's, waarvan ik jullie ook heb toegezegd die hier te plaatsen. Ja, niet dat daar iemand op zit te wachten, of ligt te wachten of zelfs staat te wachten, maar ik plaats ze toch. In plaats van flitsfoto's dus! Want voor boeiende foto's van de flitsavond verwijs ik jullie graag naar het digirelax forum, links bij de links. En daar dan bij het onderwerp flitsen howto. Je kan daar niet alleen mijn flitsfoto's zien, maar ook de juweeltjes van Jacko en Roeland, die hier beiden waarschijnlijk niet genoemd willen worden. Met andere woorden, meer flitsfoto's ga ik hier waarschijnlijk niet plaatsen. Klazen wel, en misschien ook een geflitste Klaas, maar geen flitsfoto's meer van afgelopen vrijdag. Goed, deze serie foto's laat mooi het gesneeuw van afgelopen zondag zien. Eerst alleen wat dwarrelsneeuw, en uiteindelijk een heel pak sneeuw. Zodat ook de aanwezige jeugdigen zich uit kunnen leven, helaas te koste van de buurman. Ik zeg: het is hachelijk!

woensdag 26 november 2008

Sneeuwfoto's groot

Jacko vroeg of ik nog sneeuwfoto's gemaakt had. Ja, en die stonden zondag ook op het blog, maar kennelijk zo onopvallend dat ze eenvoudig over het hoofd gezien konden worden.
Een oplossing is eenvoudig, ook omdat Steffer meent een opgaande lijn te signaleren: ik zet ze hier nog een keer neer, nu echter groot.

1 Het clubgebouw van de claustofobiepatiëntenvereniging
sneeuw

2 Het gevaarlijke dijkje
sneeuw

3 Het hek
sneeuw

4 De verbindingsdijk tussen de kruitkamer en de forten
sneeuw

5 Hi, I'm Frank. I'm born to be cheap!
sneeuw

6 Eén boom maakt nog geen bos
sneeuw

7 En een tweede boom erbij?
sneeuw

8 De vaas mag hier niet ontbreken
sneeuw

Jacko, Stef, voldoet dit aan jullie wensen?

Tips van Ane

Collega Ane, natuurlijk hier bekend van de Corus stoomtrein, heeft me de volgende link van een afschuwelijk filmpje gestuurd. Veel kijkplezier!

maandag 24 november 2008

Meer over flitsen

Ik had vrijdagavond natuurlijk honderden foto's gemaakt en ben voornemens jullie daar de komende maand mee lastig te vallen, als er tenminste geen andere onderwerpen voorbij komen, zoals een sneeuwstorm of een Klaas.

1 Een close up van de Nikkormat



2 Het blikje Hertog Jan



3 De 18



4 Pip enkele tellen voordat hij zich op de kaasblokjes stort



5 Een prehistorische Minolta, waar je van die filmkokertjes in moest doen en dan de film pielen onder zo'n transportsysteem, en al na ongeveer 37 opnamen was het filmpje vol!



Of zijn jullie al weer toe aan wat autofoto's?