dinsdag 31 maart 2009

Meer strandfoto's

Enthousiaste reacties van de bezoekers van dit blog over de strandfoto's van zondag.

Photobucket

Moet ik daar iets mee?

Zoals foto's van knollen voor Nynke (wil hier natuurlijk niet genoemd worden).

strand

Fietsers voor Gerard (liever tegenlicht dan tegenwind...)

strand

Een sportieve brilloze dame voor Brillie.

strand

Een verband met de stroopwafeltest ontken ik uiteraard, maar stroopwafels van Davelaar zijn mee naar het strand!

strand

En Elise wilde ook graag worden afgebeeld op dit blog, in het kader van de privacy heeft ze haar kapsel decoratief voor haar gezicht gedrapeerd...

strand

Morgen: een fietsitem!

maandag 30 maart 2009

Cursus te V.

De kracht van een weblog is natuurlijk dat ik hier over mijn dagelijkse bezigheden neuzel en wel in chronologische volgorde. Vandaar dat ik van zondag direct weer overspring naar afgelopen donderdag, een cursusdag in het bijna zonnige V. En de camera was mee! (Dat rijmt, voor de minder kritische lezers). De cursus ging over onderhandelen en samenwerken, jullie begrijpen dat er cursisten zijn die meer dan gemiddeld aandacht nodig hebben, met andere woorden, ik moet nog 2 dagen cursus volgen! Waarvan uiteraard op dit blog ook een verslag....Goed, dan voor Gert: de scouting dag, afgelopen zaterdag, was wel een succes (vossenjacht, pannenkoeken en regen) maar ik heb géén foto's gemaakt, vooral omdat de ouders geacht werden naar huis te gaan en niet in de weg te lopen. De voetbalwedstrijd van zaterdagmorgen was geen succes: team 1 bestond uit de dravers Leon, Ton en René, statische spelers Bart en Joop. Team 2 bestond uit dravers René en Frank, en meer doordacht spelend Ruben, John en Lusanne. Pas na de stand 5-0 kwam team 2 enigszins op gang en wist tot 6-2 te komen, de winnende goal was voor team 2. Vooral de dip van ex-draver Ruben brak team 2 lelijk op! Morgen op dit blog: Elise wil ook graag hier te zien zijn. Hachelijk?

zondag 29 maart 2009

Zondag naar het strand

De zon schijnt, maar overal is het koopzondag, vooral prijzencircussen.
Strandweer dus! Niets leuker dan van een duin springen.

Photobucket

In de duinen is een groepje moderne Robin Hood's aan het oefenen.

strand

De roos raken is zo makkelijk niet!

strand

Op het strand genieten van het uitzicht.

strand

Het scherpe licht is heel inspirerend.

strand

Maar of jullie het mooi vinden?

strand

In de verte zien we een vlag....

strand

En een vriendelijke dame vraagt wat het zal zijn?

strand

Wat anders dan...

strand

Nog een laatste tegenlichtopname

strand

Hachelijk?

vrijdag 27 maart 2009

Stilte..

Collega Boy, die hier niet genoemd wil worden, viel het op dat het hier stiller wordt. Minder afschuwelijke berichten en daardoor misschien een toename van het niveau van dit blog? Dat zou hachelijk zijn! Ik pak de berichtgeving dus op met het treinen bij neef Richard op de dinsdagavond. Tuurlijk hebben we het ook uitgebreid gehad over de bakker joop raceauto.Over de woensdag hebben jullie al kunnen lezen, over Danny's onderdelenwinkel, de donderdag was een dagje cursus in V en een avondje koffiedrinken in A (de A staat deze keer voor Aalsmeer) en vanavond zijn we naar de voorstelling 'kruistocht in spijkerbroek' geweest. Zie http://www.trouw.nl/cultuur/theater/article1869760.ece/Aanstekelijke__rsquo_Kruistocht_in_Spijkerbroek_rsquo__.html
of voor een kort filmpje:

Voor een lang stuk film gemaakt op de uitmarkt in Rotterdam:


Morgen? Voetbal en scouting. Hier op dit blog!

woensdag 25 maart 2009

Uitverkoop

Collega René, die hier overigens niet genoemd wil worden, vertelde maandag dat Danny's onderdelen en modelbouw uitverkoop houdt. Opheffingsuitverkoop. Leuk van uitverkoop is dat er vaak koopjes te scoren zijn. Madelon103, die hier trouwens ook niet genoemd wil worden, wordt ook altijd helemaal enthousiast als er ergens uitverkoop is. Aanbiedingen bij Benetton, Esprit e.d., ze wil dan graag naar die kledingzaken, of beter gezegd klere(n)winkels. Nee, dan Danny's, een Märklin shop in shop. Nu met 20% korting. Maar bij een winkel die adviesprijzen rekent is 20% korting niet direct dat je zegt 'wauw' of 'joepie'. Dan koop je wat potjes verf om thuis ook te kunnen weatheren, een leuk wagonnetje van Thomas de tanktrein (voor Märklin) en ga je via een leuke touristische route terug naar huis. (Pas op voor de boot, die komt van rechts...)Maar de uitverkoop duurt tot 1 mei dus misschien is een herhalingsbezoek de moeite waard? Het is hachelijk!

maandag 23 maart 2009

Depri




Uit wikipedia:

Een depressie is een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of een zwaar terneergeslagen stemming. In het normale spraakgebruik wordt de term 'depressief' vrij snel gebruikt voor een toestand waarin iemand zich een beetje depressief voelt (bijvoorbeeld Weltschmerz (letterlijk wereldpijn)). Een depressie moet echter aan een aantal criteria voldoen zoals vastgelegd in het ICD-10. In Nederland en de Verenigde Staten gebruikt men de DSM-IV TR. Niet iedere depressieve, sombere of verdrietige stemming is een psychische aandoening.


Aanleiding:
http://www.nu.nl/muziek/1937321/kathleen-stapt-uit-k3.html
Kathleen (links op onderstaande foto) keert K3 de rug toe........

Aangevuld met foto's op speciaal verzoek van Steffer, die hier niet genoemd wil worden, met foto's uit de voorstelling 'de drie biggetjes' van 14 april 2007 (zie ook het archief van dit blog of het label 3biggetjes).

zondag 22 maart 2009

Racen bij Steffer

Voor het racen bij Steffer heb ik een aantal snelle bolides nodig in verschillende klasses. Zoals een snelle Carrera. Een snelle Corvette. Standaard moet de magneet eruit, lood voorin voor de benodigde druk op de sleper. En dan moeten de banden behandeld worden! De standaard Carrera banden zijn dramatisch en de diverse andere banden in mijn verzameling pasten niet goed. Dan de slot-it banden van de BMW M1 maar. Daarmee wist ik met de Corvette rondetijden te rijden die net niet scherp genoeg waren voor de overwinning. Een race daarna met de BMW M1 werd ook dik verloren omdat het nieuwe NSR schoeisel voor de M1 niet genoeg grip opleverde. De race met de 2 Ninco NSR's ging ook niet gelijk op. De NSR van Stef heeft nu het ronderecord op het circuit verbroken (7,6 seconden voor een rondje), mijn NSR was niet onder de 8,3 seconden te krijgen. De avond stond verder in het kader van het schroeven, tunen en verbeteren van de auto's. Nu nog investeren in een paar setjes goede banden (P4 of P6) en de wedstrijden gaan gelijk op! Hachelijk?

zaterdag 21 maart 2009

Weatheren met het 3railforum


Vandaag ben ik naar de weathercursus geweest van het 3railforum (links bij de links). Natuurlijk wist ik waar ik ongeveer moest zijn, toen ik echter deze man met een doos zag lopen bij een atletiekbaan had ik het gevonden!



En als er één man met een doos loopt.....



Gelukkig stond de koffie klaar,



lag er boeiende literatuur,



inspirerende voorbeelden



en waren de instructies duidelijk en simpel. Maar het potje open maken bleek wel een opgave!



Tuurlijk toon ik jullie alleen mijn wagonnetjes, eerst fris en fruitig.



Dan gaat de hogedrukspuit erop!



Het verval is zichtbaar!



Gelukkig is er dan tijd voor een eenvoudige doch voedzame lunch.



Verder gaat het!



René Lokkie, die hier best genoemd wil worden, was als regelmatig bezoeker van dit weblog op veilige afstand (van mij) gaan zitten.



Helaas voor René is de camera sneller dan hij onder de tafel kan duiken....



Deze 212 is ook verzamelaarsmodel af en rijp voor het ronde grijze archief.



Weatheren en airbrushen zijn leuk, wat kost een compressortje?



Hachelijk?