maandag 9 maart 2009

Over risk

Eens in de zoveel tijd willen Remco en John, die hier beiden niet genoemd of afgebeeld willen worden, graag van me verliezen met risk. Vroeger deed Rob ook mee, maar toen we te vaak van hem wonnen was de lol er voor hem plotseling af! Misschien moet ik hier niet vertellen dat we vaak vantevoren codewoorden afspraken waarna Rob eenvoudig van het bord gespeeld werd, zoals macaroni.... Vrijdag was het weer eens zover en de rest van het gezin was gevlucht, naar bed of bioscoop. John (foto boven) en Remco (foto beneden), die hier beiden niet genoemd of afgebeeld willen worden, verloren natuurlijk het eerste spel kansloos zodat ze het tweede spel ook met een afschuwelijk samenspel maar tenauwernood van me konden winnen, zodat er op un momento dado (ja, ik heb me vandaag weer eens verdiept in het Cruijffiaans) nog maar 1 (één) van mijn rode legers over was. Hachelijk?

9 opmerkingen:

  1. Kijk, we moeten dit natuurlijk wel even in het juiste, historische, perspectief plaatsen lieve blogvrienden.

    Afgelopen zaterdag vertrouwde Frank mij toe, tijdens een rondleiding door zijn veste, dat hij dit spel heeft gekocht van zijn eerste krantenwijkengeld.

    Kijk, krijgt zo'n bericht ineens een soort van cachet nietwaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jacko: dat heb je goed onthouden! Het is dan ook de eerste versie van dit beroemde spel, niet te verwarren met latere versies waarbij de nostalgische blokjes zijn vervangen door miniaturen van kanonnen, mannetjes en paarden. Tuurlijk hebben we ook een 'in de ban van de ring'versie van dit spel! Maar deze is dus uit 1982!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het viel niet mee om uit die enorme woordenbrij die je de hele middag over mij hebt uitgestort de belangrijkste zaken te onthouden inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een hekel aan spelletjes, ik heb niet zo de drang om te winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is een geweldspel, land veroveren, vechten en de bese willen zijn. Niets voor mij. En helemaal niets over treintjes... dan maar weer naar Hyves.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @René: het is een goed excuus om bapau te eten!

    @Brillie: nog iemand die niet risk speelt. Een spelletje is gewoon leuk! En proberen te winnen is ook leuk, net als bij voetbal oid. Het gaat er om hoe belangrijk je het winnen vind...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Winnen is voor een winnaar niet belangrijk. Voor een verliezer daarintegen......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Gert: het zijn altijd de verliezers die zeuren, een winnaar hoor je nooit!

    Goed, misschien zingt die iets van 'we are the champions' maar verder niet.


    Vlag uit en zwaaien

    De verliezer vertellen wat die allemaal fout gedaan heeft

    Maar verder niet!

    BeantwoordenVerwijderen