zondag 17 maart 2024

De 7200 op zolder

De zomerperiode komt er weer aan, tijd om de Nikon D7200 weer uit de kast te halen! 

(Stroomlijn DB 003)

Mijn vorige camera, een Nikon D90, had een bezoek aan de harde vloer in het winkeltje bij de grotten van Spa niet overleefd, 

(NS 1700 met bewegende pantografen)

als vervanging had ik een tweedehands Nikon D7200 gekocht. 

(NS 1700 met erachter een NS Highspeed 186)

Om soepel om te leren gaan met deze D7200 moet ik veel foto's maken om te oefenen, 

(NS 1700, DB AG 1600 en NS 1600)

er kan zoveel (fout) ingesteld worden dat het niet eenvoudig is 

(Railion 1601, waarbij Railion de opvolger is van NS Cargo en Railion vervolgens is gekocht door DB Cargo))

een goede foto met deze camera te maken. 

(NS 1217)

Een goede telefoon met een ingebouwde goede camera 

is dan een betere investering! 

Ook de lens die ik bij de D90 had gekocht, een Nikon 18-105, 

(Rotterdam Rail Feeding class 66)

heeft inmiddels meerdere plakbeurten (scherpstelring laat los) achter de rug en moet eigenlijk ook vervangen worden. 

De eerste oefensessie was op zolder, 

(NS bouwserie 193 'Vectron' voor de Berlijntrein)

zoals jullie aan bijgaande plaatjes kunnen zien. 

Hachelijk?

8 opmerkingen:

  1. Oefening baart nu eenmaal kunst of iets dat daar op gelijkt. Een goed begin zo te zien hier aan de foto's.
    Fijne zondag verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had nog niets gezegd... Maar goed, ik ben heel tevreden met mijn 18-105 op mijn Nikon. Is inmiddels ook 8 jaar oud.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Francky: ik probeer er boeiende plaatjes van te maken!

    @Sjoerd: ik had in de hierboven verwijderde reactie jou genoemd in plaats van Francky, heel hachelijk! Mijn 18-105 is wat ouder, en waarschijnlijk meer mishandeld. Een deel van de scherpstelring laat zo nu en dan los en heb ik al meerdere keren geplakt. Misschien is het nu tijd voor een nieuwe lens. Volgens Ken Rockwell is de 18-200 een goede lens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je foto's zijn haarscherp! Bij de vermelding van DB cargo sprong ik op want daar werkt mijn broer. Die eerste foto, is dat een schoonmaaktrein? Waarschijnlijk speel ik met hachelijke deze vraag met mijn leven, maar dat moet dan maar. Ik kan ook niet altijd snugger zijn (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Mirjam: een schoonmaaktrein? Doorgaans ga je dan ingesmeerd met pek en veren het Alkmaardermeer in, maar ergens heeft het ding wel wat van een stofzuiger, ik zal het deze keer door de vingers zien! Het is een sneltrein stoomlocomotief die is gebouwd rond 1935 en die is voorzien van een stroomlijn, om harder te kunnen rijden en zuiniger te rijden. Alleen werd een stoomlocomotief door de beplating te warm, wat veel schade opleverde aan het onderstel. Het was dus geen succes. Ook in Nederland is met stroomlijnbeplating getest, google maar eens op de potvis, maar ook in Nederland was het geen succes.
    Vanaf Sloterdijk rijden er goederentreinen van DB Cargo naar Duitsland, de 1600 locomotief is nu al een paar jaar geleden vervangen door locomotieven van de bouwseries 189 en 193, die door kunnen rijden Duitsland in. Op mijn zolder mag de 1600 van DB Ag natuurlijk niet ontbreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Frank, mijn digitale Canon spiegelreflex is naar 17 jaar ook aan zijn einde. Eigenlijk gebruik alleen mijn telefoon om foto's te maken; maar dat heeft zijn beperkingen, zeker v.ww.b.t de foto's van de modelbaan. Op dit moment blog ik maar zeer beperkt omdat ik nog steeds in de houtbouw fase zit en daar is weinig spectaculairs aan te zien. Toch overweeg ik om weer een echte camera te kopen. Binnenkort komt er waarschijnlijk weer een bloedstollend saaie blogupdate van mijn baanbouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Ad: Canon maakt mooie camera’s, misschien kan je je oude lenzen nog gebruiken? Dan is het kopen van een nieuwe (of goede tweedehands) zeker het overwegen waard! Uiteraard ben ik benieuwd naar de voortgang van jouw spoorbaan!

    BeantwoordenVerwijderen