zaterdag 17 januari 2009

Voetbal of Houten?

Vandaag was de grote treintjesbeurs in Houten waar op eenvoudige wijze (tegen overhandiging van een passende hoeveelheid bankbiljetten) koopjes gescoord kunnen worden. En koopjes zijn natuurlijk altijd leuk! Maar zaterdagmorgen kan er ook gevoetbald worden, ook leuk (het was vanmorgen 6 graden) en er hoeven geen bankbiljetten overhandigd te worden! Omdat er nog 8 loks op zolder staan die nog van een decoder voorzien moeten worden, ik rails en huisjes etc genoeg heb, heb ik gekozen voor voetbal. Voor Brillie die overal mietjes ziet lopen: in korte broek zonder handschoenen of mutsen, het was immers 6 graden en dat is precies 9 graden warmer dan vorige week zaterdag! Voor Gert: team 1 bestond uit René, Leon en Joop en team 2 uit Ton, snelle Bart en Frank. Team 2 heeft de wedstrijd eenvoudig gewonnen (12- 9) en vervolgens ook de winnende gemaakt. Door niet naar Houten te gaan heb ik natuurlijk wel de kans gemist om deze voorloop 103 te scoren, de Märklin 3053. Hachelijk?
Voor lokkie, nog om te bouwen zijn: 1x DB111, 2x SBB Ae6/6, 1x DB194, 1x DB141, 1x NS motorpost, 1x SBB 460 en 1x OBB 1141. Ik heb nu nog 3 decoders liggen voor de 1141, 194 en 141.

9 opmerkingen:

  1. Je mag natuurlijk nooit een trein zomaar op een tafel plaatsen. Er moet altijd rails lopen. Het zo gelijk staan aan een ontvanger zonder antenne gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben bij het zaalvoetbal geweest om foto's te maken. Zou vanmiddag naar een oefenwedstrijd van het eerste maar de regen heeft mij thuis op de bank gehouden.
    Ik durf hier nog niet een link naar een foto te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vrag: je gebruikt je verjaardagskado (ministudio) nog niet om foto's te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Brillie: tijdens het koffiedrinken aan de eetkamertafel heb ik snel een foto gemaakt, tijd om rails te pakken was er niet...

    @Gert: tijdens het koffiedrinken aan de eetkamertafel heb ik snel een foto gemaakt, tijd om de draagbare fotostudio te pakken was er niet...

    Mbt link naar voetbalfoto's: waarom niet? Ik weet dat in een sporthal fotograferen lastig is (bewegend onderwerp en matig licht) dus als het geen topfoto's zijn kunnen we er misschien achter komen welke instellingen je zou moeten gebruiken om een volgende keer een beter resultaat te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. http://img149.imageshack.us/img149/7973/fcm111071vo3.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Gert, foto gezien, wat betreft scherpte en kleuren goede foto hoor, zal niet makkelijk zijn om dat te verbeteren. Compositie of bijsnijden is ander verhaal, ze hadden meer rechts in de foto moeten staan, maar voor in het fotoboek is deze foto goed genoeg! Voor op dit blog zou ik de foto gewoon anders aansnijden, dat zien de bezoekers toch niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wil de foto graag in 2 bij 3 houden. Daardoor is anders snijden niet mogelijk. Ik hou niet van afgesneden lichaamsdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er is altijd tijd... en als zij de afstandbediening bezitten, dan kan jij nog online kijken naar haar, die ooit aan de muur hing boven je bed. Over hachelijke zaak gesproken... ik moet er maar mee stoppen, als zelfs mijn verhalen je niet meer boeien... ECHT NIET.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had vroeger ook een treintje, dat was me wel genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen