maandag 14 augustus 2006

Spoorwegmuseum Hermeskeil

In de wereldstad Hermeskeil (in Duitsland), op ongeveer 500 km van Amsterdam, bevinden zich onder andere een wereldberoemde Hunnenring (soort Chinese muur, maar dan gemaakt door de Hunnen ipv Chinezen) en een 'Flugausstellung', een vliegtuigmuseum



Daarnaast is er in Hermeskeil een spoorwegmuseum.




Bij een dagje naar Hermeskeil is het dan natuurlijk niet moeilijk een keuze te maken: het spoorwegmuseum! Toevallig juist die zondag geopend (eerste van de maand). Fototoestel mee en omdat ik niet teveel antieke auto's in Idar-Oberstein had gefotografeerd was er ruimte over op de CF-kaart om me nu te buiten te gaan. Maar bij een spoorwegmuseum verwacht ik mooi gepoetste, vertroetelde, verzorgde stukjes techniek. Daar heeft men in Hermeskeil een andere visie op. Men verzameld voormalig gepoetste, vertroetelde, verzorgde stukjes techniek.


Om ze nu, met behulp van de weergoden ter gronde te richten. Te vernietigen. En dan doet men nog -geslaagde- pogingen om niet alleen oude stoomlocomotieven te verzamelen, ze hebben ook moderner materiaal of uit allerlei buitenlanden.


Dat betreft vooral Roemeens of Pools materiaal, dat na 1945 als herstelbetaling aan die landen moest worden gegeven. Ongeveer 50 foto's heb ik gemaakt die door de felle zon die dag een beetje te licht zijn geworden.

2 opmerkingen:

JeeWee zei

Ik heb de laatste twee berichten wel 10 keer bekeken, maar ik mis toch echt de koek en koffie.

Anoniem zei

ehm geen geheugenproblemen meer?
Waar blijven dan die foto's van al het eten? Ik weet toevallig dat jij van de 700 gemaakte foto's in Duitsland minstens een derde hebt besteed aan eten en drinken.