maandag 19 oktober 2009

Over de onderdeeltjes

Gisteren konden jullie hier lezen dat we zaterdag naar Putten zijn geweest voor onderdeeltjes. Op de vraag 'wat dan voor onderdeeltjes?' past natuurlijk maar één antwoord: 'van alles wat!' (voor degene die dat NIET begrijpt, klik links bij de links maar eens de link Winkel KB te P aan).
Nummer 1 op de boodschappenlijst was een paar nieuwe velgen en een nieuwe as voor de Sloter Ferrari.
De as en velgen die er op zaten waren zo krom en hobbelig dat ze het racen onmogelijk maakten, hoewel volgens Klaas het vastlijmen van de banden op de velg en vervolgens goed schuren het ook zou moeten doen. Ik heb de achteras vervangen door een schitterende Slot-it as, lagers en velgen.
Misschien is de kleur alleen niet helemaal goed.

Nummer 2 was de ombouw van de Slot-it Porsche met een anglewinder set.
In de impulsief gekochte aglewinder set moest een lange motor ipv een korte met oranje achterkant. Een nieuwe motor (Slot-it boxer) dus, die thuis gekomen ook niet bleek te passen omdat de motoras te kort was.
Einde anglewinder project, misschien dat ik in de toekomst er weer eens mee aan de gang ga. De Schiesser Porsche heeft weer zijn oude bodemplaat en motor terug en rijdt inmiddels als vanouds.

Nummer 3 was een set banden voor de Carrera Corvette. En daarmee kon Klaas me niet helpen.
Nummer 4 betreft de (te) dunne banden onder de Slot-it Ferrari F40. Ik heb een set nieuwe Slot-it velgen en bredere banden gescoord, omdat ik ze nog moet monteren heb ik nog geen foto's.
Het laatste project is de slotracekoffer. Na jaren van Albert Heijn tassen wil ik een koffer model Terry Tipi Art, gemaakt van een Ikea kastje met een handgreep. En die handgrepen verkochten ze in Putten! De bouw van de koffer ga ik hier morgen laten zien. Als Lisanne haar creatieve deel tenminste dan wel heeft gedaan!

Hachelijk?

8 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Ga je met de Sloter Ferrari meedoen aan de Classic Cup? Die Schiesser heb je weer mooi verherbouwd Frank, ziet er top uit.

FRANK103 zei

@Harold: de Sloter is de enige classic die ik heb die op de homogatielijst voorkomt. Als ik mee ga doen wordt het de Sloter!

Die Schiesser is inderdaad weer top!

www.brillie.nl zei

End an hou je ineeens een schroefje over... pfff.

Sjoerd zei

Toch vind ik dat de voor en achterwielen dezelfde velgen moeten hebben. Ook voor die Schiesser Porsche.

FRANK103 zei

@Brillie: als het alleen maar bij een schroefje zou blijven...

@Me: de schiesser porsche heeft dezelfde voor en achtervelgen, maar die witte dingen zijn een soort van aerodynamische wieldoppen die ze in het echt ook hebben. Bij het voorwiel is hij er af gebotst. Ik kan deze er niet meer op plakken.

Renesmurf zei

Ik vind ze allemaal een beetje op elkaar lijken.

www.brillie.nl zei

Daar zit dan nog een verhaal in...

FRANK103 zei

@René: 4 wielen bedoel je?

@Brillie: er zit altijd een verhaal aan!