zondag 18 oktober 2009

Naar Putten

Remco Schuilnaamolifant, die hier trouwens niet genoemd wil worden, wilde zomaar, zonder dat iemand enige dwang had uitgevoerd, mee naar Putten. Goed, hij zou wel graag iets lekkers krijgen bij de koffie. En dan bedoelde hij géén Bakker Joop koek. Zo stonden er dus 2 heerlijke moorkoppen klaar om op deskundige wijze naar binnen gewerkt te worden. Helaas was Lisanne, die hier ook niet genoemd wil worden, sneller thuis van musicalles dan de bedoeling was. Of waren wij langzamer dan de bedoeling was. En zo verdween mijn moorkop op afschuwelijke wijze in de van staal voorziene laadklep van mijn inmiddels onterfde dochter. Dan uitgehongerd op weg naar Putten, om al snel te constateren dat er op zaterdag bijna evenveel files in het land staan als op een willekeurige doordeweekse dag. Eindelijk zijn we dan in Putten. In Putten gaat alles minder snel. En is er minder verkeer. Om 14.45 zijn we volgens VDO Dayton op de plek van bestemming. Tuurlijk maar ik voor jullie ook een mooi fotootje van de auto van Remco (rechtsachter op de foto). Binnen is er, zoals gebruikelijk, teveel keuze. Een mooie Ninco Lambo (55 euro) of een Fly F40 (47,50 euro), of toch een Scalextric Ferrari (39 euro). Of die NSR Gulf Porsche (72 euro)? Uiteindelijk koop ik - ernstig beïnvloed door een gebrek aan suikers, vetten, kleur- en smaakstoffen in mijn bloed - alleen de onderdeeltjes die ik op mijn boodschappenlijstje had staan en geen auto's. En ook Remco laat zich niet verleiden tot de aankoop van die mooie Scalextric Aston Martin. Tuurlijk gaan we vervolgens naar het centrum van Putten, naar restaurant De Heerdt, voor een heerlijke tosti De Heerdt. De knappe serveerster was zo snel dat ik helaas geen foto van haar kan laten zien. Hachelijk én reden voor een nieuw bezoek aan Putten?
NB de terugreis was ook weer top met 6 kilometer file op de A1 en een ongeluk op knooppunt Zaandam. Volgende keer gaan we gewoon met de trein of met de fiets!

12 opmerkingen:

John zei

Volgens mij durf je gewoon niet in het openbaar (en tegenover je vrouw) toe te geven dat je daar tóch wat auto's gekocht hebt. Daar wegkomen zonder auto's is zo goed als onmogelijk. Zeker als je er zo'n afstand voor moet rijden. Vooruit, geef maar toe, het is niet erg.

PorscheHarry zei

Een Gulf Porsche van NSR laat jij daar staan voor Euro 72 ??? Ik denk dat jullie eerst de plaatselijke horeca hebben gesponsord en nog in de bonen waren van die snelle serveerster.

FRANK103 zei

@John: ik wijt het nog steeds aan het suikertekort waardoor een deel van de hersens niet naar behoren functioneerden. Geen aankoop dus. Toen die heerlijke tosti De Heerdt naar binnen was gewerkt was het inmiddels 16.30 en was Klaas gesloten.

@Harold: eigenlijk vond ik die NSR porsche te mooi om mee te racen. Mooi gedetailleerde velgen etc. Ik denk dat ik daar geen volgas mee zou rijden.

Sjoerd zei

Ik zou alsnog terug gaan om die auto te kopen...

Renesmurf zei

Eten is erg belangrijk, dat moet ook almaar doorgaan!

Steffer zei

Ik zou die NSR Porsche maar niet aanschaffen want zo goed rijdt ie niet op Stycha...uh...

Gert zei

Geen auto gekocht. Ik zit gelukkig goed op mijn stoel. Maar nu heb je zeker zoveel bonuspunten verzameld dat je nu wel een nieuwe motor voor de draaischijf mag kopen, denk ik. Werkt de draaischijf toch nog ruim voor de kerst.

FRANK103 zei

@Me: komend weekend is Eurospoor in Utrecht, wie weet wat voor koopjes daar op me wachten?

@René: inderdaad!

@Steffer: een volgende keer zal ik met de NSR Mosler de tijden op stycha eens aanscherpen. Daar heb ik geen Porsche voor nodig!

@Gert: jij begrijpt het! En ik ga komend weekend ook naar Eurospoor, dat kan ook een boel geld gaan kosten en mooie spullen gaan opleveren!

www.brillie.nl zei

Nog een paar weken, dan deel ik ook gebak uit... damm 46.

FRANK103 zei

@Brillie: op naar de 50, nog maar een paar jaartjes!

Firefighter zei

Ongeloofelijk dat je jezelf zo goed kunt beheersen Frank! Ik zou het bijna hachelijk noemen. En je moet gewoon met treinen net als met auto's met je tijd mee gaan. Electrisch is de toekomst en bespaart je de kosten van een nieuwe draaischijfmotor.

FRANK103 zei

@Martin: net als dat je meerdere soorten raceauto's in de collectie moet hebben (dtm, f1, rally, classics etc) moet je ook stoom, diesel en eloks hebben staan. En voor die stoomloks moet je echt een draaischijf hebben. En hoort bij die draaischijf een NSR Porsche?