zondag 29 oktober 2006

Eurospoor

Dit weekend was DE modelspoor happening voor 2006, Eurospoor. De editie voor 2007 staat al op de kalender!





Door de wintertijd waren we vroeger wakker dan de wekker aangaf, en was ik al om 09.15 in Utrecht bij de jaarbeurs (die pas om 09.30 open ging). En dan? Ongeveer de 60% van de twee hallen bestaat uit winkeliers of handelaren die modeltreinzooi verkopen.










Handelaren in echte treinenspulletjes (Märklin en HAG), twijfelachtig spul (Roco en Fleischmann) of gewoon echte rommel (Piko, Lima, Jouef, etc). De overige 40% bestaat uit modulebanen met echte treinen (Märklin) of iets wat steeds aangeduwd moet worden, waar voortdurend railgummen nodig zijn en waar vooral veel meer mensen nodig zijn voor de bediening. Hoogtepunt voor Wesley was de handelaar in Thomas de Tanklokomotief spulletjes (compatibel met Brio), de suikerspinnenhandel en de Unox hotdogs stand.





En niet te vergeten: de trein waar je in kan zitten. Het huisje op de foto ligt op een steenworp afstand van de spoorlijn Hoorn - Medemblik. Noodzakelijke aankopen gedaan? Toch, tegen beter weten in, een Roco 2200 gekocht (uiteraard voor Märklin digitaal).
Racebaanauto's alleen gezien op de stand van Harlaar en bij een Duitse handelaar, maar prijstechnisch oninteressant.






Dan komt na het avondeten buuv An nog even langs met twee broeken die haar dochter van 11 niet meer past. Of Madelon1 ze wil hebben? En ze passen! Merel bedankt!

3 opmerkingen:

Gerard van Dongen zei

BLijft toch een lekkere serie die 2200´s

Angelique1966 zei

Gastheer G: Mag ik vragen wiens gulp wij toch telkens mogen aaschouwen? En zou ik een kleine opmerking mogen maken over het brandpunt van de foto en de flitskwaliteit ;-)

Angelique1966 zei

uiteraard is het aaNschouwen. Was helemaal in beslag genomen door het eventuele (ban-)effect dat mijn opmerking met zich mee zal brengen..