maandag 19 februari 2007

Over een Ninco Ferrari 360

De nieuwe Ninco Ferrari 360 komt in de vorm van een bouwdoos. Net als die vliegtuigjes die ik vroeger in elkaar heb geplakt. Leek me lollig. Omdat er ook iets van vooruitgang moet zijn in de verzamelde raceautomobielen moest dit mijn eerste NSR project worden. Van John uut Z heb ik 2 emails ontvangen met tips, ik heb vanavond soldeerbout en lijm klaargezet en dan is het gaan met die banaan. Half uurtje zei John. Doos open, zakjes open scheuren en dan...............

NSR zet je vast met een kleine imbussleutel. Niet dezelfde als die Slot it gebruikt.


Heel sympathiek verwens ik een Italiaanse racebaantoebehorenfabrikant allerlei terminale ziekten toe. Een imbussleutel die ik vanzelfsprekend niet heb. Wat nu? Ik heb de auto zonder NSR en zonder tips van John in elkaar gezet. Motor niet in laten lopen. En morgen ergens een goede imbussleutel proberen te scoren. Maar ik vermoed dat dat heel moeilijk gaat worden. Tot die tijd GEEN foto's van de 360, ook geen tips van John, maar een stukje van de auto schuin tegenover Schoonderbeek.

Voor René Smurf: op de achtergrond wat bomen, speciaal voor jou. Verder is de foto opnieuw uitgesneden en wat lichter gezet. Weet iemand een winkeltje voor kleine imbussleutels?
Posted by Picasa

9 opmerkingen:

John zei

Het is de zelfde maat imbusjes als waarmee je de achterwielen van je Parma International vast zet. De sleutel is een hele fijne maat die je niet bij de Gamma tegen zult komen: 0,050 inch. Voor de metrischen onder ons 1,27 mm. Misschien dat je er eentje bij Muco kunt vinden.

Anoniem zei

een goede ijzerwarenhandel zal ze zeker hebben !!!

Succes ermee

John zei

Donderdag is er weer een Parma International race, als je dan nog geen sleuteltje hebt kun je er vast wel eentje van iemand lenen. Ik weet niet of ik er dan ben (overwerk), als ik er ben heb ik er in ieder geval eentje die je lenen kunt. Als je wieltjes koopt krijgt je hem er niet bij, koop je een hele auto dan wil meneer NSR er wel eens eentje bij leveren. ;)

FRANK103 zei

Muco had er geen eentje.

Ach, ik heb geen haast, maar nu moet ik toch weer eens naar Putten! Wilde Henk en zijn vrouw ook niet die kant op?

HenkG zei

Of ik wild ben? Vraag dat nou maar eens aan IngridG. Ik hou niet van opscheppen.

Mike Hammer zei

Mike heeft vorig jaar hetzelfde probleeem gehad. Setje gekocht bij de gamma of praxis in wormerveet zit alles in ook kleine torx etc. (Firma Lux, D-42929 uit Wermeiskirchen) Sucses met je speurtocht

FRANK103 zei

Ik heb wel bij Ingrid gegeten, soep. En ze heeft ook salade opgeschept. Ging heel uitstekend. Henk heeft toen inderdaad niet opgeschept.
Kunnen we meteen weer een keer het circuit van Henk onveilig maken (vorige keer heb ik zijn picknickset gemist)

@John en Erik MC Hammer: een bezoekje aan Gamma en Praxis kan geen kwaad.

HenkG zei

@ Muis en Frank: jullie zijn welkom, voor soep of iets anders en uiteraard ook om te racen. Ik durf het daarbij beslist ook wel aan om zelf op te scheppen en ook wel om zelf te koken. Of jullie dat durven - dat is de vraag!
We spreken binnenkort wel wat af.

FRANK103 zei

Ik durf een boel. Kwestie van veel Norit.....