woensdag 18 juli 2007

Tuning tips van Frank, deel 2

Vrijdagavond komen Remco Schuilnaamolifant, John uut B (geen familie van John uut Z) en Stef'r hier racen. Magneetloos of toch niet?Vooruitlopend op een sportieve strijd moest alvast een van mijn racekanonnen (zie foto hierboven) geprepareerd worden. Eerst begint dat met de discussie over de motor, wel of geen Ninco NC-5. Het verwijderen van een wikkel om de NC-5 helpt dan een boel, einde discussie. Maar bij een NC-6 is er geen sprake van een wikkel, maar van verf.
De eerste tip van Frank is dan: verwijder de verf en je hebt een NC-5 zonder wikkel. En dat is om niet ingewikkeld te doen! Dat een NC-6 meer koppel heeft en meer toeren kan draaien, ach, laten we daar niemand mee lastig vallen.
Tip 2: de originele as, lager, banden en velgen vervangen door slot-it onderdeeltjes (voor de kenners: het is NSR) levert een snellere auto op. En natuurlijk niemand die het ziet!

Tip 3: De glimmende magneet donker maken en het is alsof er geen magneet in de auto zit. Dat levert ruim voordeel op! De tegenstander kan je natuurlijk altijd vragen of hij geen betere bandjes bij zich heeft.
Tip 4: onnodige details als spoilers en spiegels: afbreken, is ongunstig voor de CW waarde! En een plastic poppetje kan toch niet in een achteruitkijkspiegel kijken!
Het eindresultaat is natuurlijk een bolide die vrijdagavond gaat winnen. Maar er is nog één ietsje wat eraan gedaan kan worden. Even langs de Carglass want in de voorruit zit een barstje.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom zit er een ruitenwisser op deze autos? Jullie rijden altijd binnen er mee.

Steffer zei

Om dat glas vast te houden...door die barst vals ie eruit.....
Enne, Frank000, magneetloos....dus...maar ik zal kijken of ik nog ergens een magneetje heb liggen....

Gerard van Dongen zei

Mooi op tijd deze tips want ik moet morgen aantreden voor een 24 uurs

Anoniem zei

@Brillie: voor het geval het publiek erg emotioneel wordt.

@Stef'r: ik heb er genoeg liggen hoor!

@Gerard: succes in Diepenbeek!

Willem S zei

beter een barstje als een ster ;-)

Renesmurf zei

Dat is allemaal van dichtbij, daar komen dan ook wel krassen van!
En barsten.