woensdag 15 augustus 2007

Over zonnen

Vanmorgen, bij buuv An aan de koffie, hadden we het over de kwaliteit van de foto's. Op een of andere manier ben ik niet overtuigd van mijn Minolta 5d. Waar dat in zit? In 1 woord (eigenlijk 2): onscherpe foto's. En met een camera van een merk dat zijn sporen heeft verdiend in het produceren van autofocus camera's geeft dat te denken. Maar onscherpte kan meerdere oorzaken hebben: het autofocus systeem werkt niet goed, de lens kan niet scherper, bewegingsonscherpte door te lange sluitertijd, onscherpte door ruis (bij 3200 ISO), bewegend onderwerp ten opzichte van sluitertijd. Met de Tamron lens en met de nieuwe 50 mm lens maakt de camera regelmatig afschuwelijk scherpe foto's. Maar niet altijd. Met matig licht is het regelmatig niet om over naar huis te schrijven.
Maar ook de foto's met volle zon zijn niet altijd mooi. Hoe kan dat? Voor jullie hier een selectie van de ondergaande zon foto's van deze zomer. Via photofiltre voor een beetje meer contrast en verzadiging. Buuv An (zie links) zet ter vergelijking ook wat ondergaande zonnen op haar blog. Met de Nikon d50. Kijk en vergelijk!
Morgenavond staat een bezoek aan MJ op het programma, mits gezinsuitbreiding er niet doorheen loopt. Die gezinsuitbreiding ga ik hier nog uitgebreid toelichten, net als de Renault van de vorige Tizzun en de treinenfoto's van afgelopen vakantie.

6 opmerkingen:

Angelique1966 zei

Wellicht ben je toch te kritisch hoor op je eigen foto's. Op de 1e, 2e en laatste foto heb ik geen enkel kommentaar. Kijk, de lucht is anders en de omgeving, puur omdat jij in Italië zat en ik in Slowakije, maar maakt dat nu mijn foto's mooier dan die van jou? (in jouw ogen dan) Wat maakt nu dat jij niet tevreden bent over jouw ondergaande zon-foto's? De kleur? is het niet zoals het echt was?

Anoniem zei

MJ is dat ook een DJ?

FRANK103 zei

Hoi An, nee de ondergaande zon foto's zijn goed, het zijn meer de 'happy familie' foto's die onscherp zijn, en die plaats ik niet op het blog.

MJ is eigenlijk geen DJ, dat is zijn neef. Maar is brllie eigenlijk Hans? Hans Anders?

Angelique1966 zei

oh, oke, dat had ik even verkeerd begrepen dan. Wat betreft de happy family foto's, daarvoor kun je natuurlijk volstaan met het plaatsen van alternatieve happy-family-foto's, tenslotte ben je pas geleden naar de Apenheul geweest. Daar ga ik morgen heen, wellicht dat we dan enige vergelijking kunnen trekken tussen de Minolta en de Nikon?

HenkG zei

Gewoon prima platen. Lekker durven - tegenlicht, met de zon in beeld. Gewoon kijken wat er gebeurd. Zo krijg je iets wat een ander niet heeft.

En wat die camera betreft, in de buurt van jouw woonplaats zijn toch veel slootjes? Gewoon langzaam in latten zakken en overgaan tot een noodzakelijke aanschaf. En koop nou eens iets fatsoenlijks!

Anoniem zei

Een Nikon?