zondag 2 december 2007

Sint op bezoek

Zo'n 8 jaar geleden kwam voor de eerste keer een zwarte Piet bij ons langs. En dat was hilariteit ten top. Niets maakt voor een klein kind meer indruk dan zo'n Piet in de woonkamer. Jaren zijn er toen voorbij gegaan voordat we weer een verzoek om een bezoek door de goedheiligman hadden ingediend. En dat was 2 jaar geleden. Dit jaar was Wesley (de vandaal) al bij de intocht bijna in de zak richting Spanje beland en hij sliep dus al een tijdje slecht. Zou Piet langs komen om hem in de zak te stoppen? Opvoedkundig volledig correct heb ik natuurlijk verteld dat hij in de zak zou gaan!
Maar een 8-jarige tuint anno 2007 niet meer overal zomaar in, die trekt zijn eigen plan. Dus stuurt hij via zijn schoen en brief aan de Sint. Of de Sint en/of Pieten van plan zijn langs te komen. Het antwoord: misschien. Nog maar weer een brief in de schoen: komt Sinterklaas langs en wanneer dan? Het antwoord was niet bevredigend: misschien zaterdag na 16.00. Een logeerpartij bij opa en oma zat er dit weekend niet in, dus zenuwachtig keek Wes ieder kwartier naar de klok. De middag doen we Twister, in afwachting van wat komen gaat! Toen het ongeveer 16.45 was kwamen de babbels terug. Sinterklaas komt toch niet!

BOEM BOEM BOEM

Snel zo hard mogelijk zingen! Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt......
Sinterklaas en 2 Pieten staan voor de deur, smijten met pepernoten en hebben alle tijd.....
Ook Bibbel, tegenwoordig afgekort tot Bips, mag bij de Sint zitten. In de mantel. Pas als hij aan de baard van de Sint gaat hangen wordt het hachelijk. Dan moet jullie blogger nog even bij de Sint komen en dan gaan Sint en Pieten weer op pad. Wesley opgelucht met een stapel kadootjes achter latend. En nee hoor, hij was heus niet bang dat hij in de zak moest!

1 opmerking:

Anoniem zei

Vreemd, Bram draagt normaal nooit een bril.