zondag 31 augustus 2008

over opvoeden

Hoewel Wesley niets te kort komt, hij was gisteren jarig en is weer overspoeld met speelgoed, vonden we het opvoedkundig juist om zo nu en dan een papa - zoon dag te houden. Natuurlijk had ik de tas al klaar staan voor het Spoorwegmuseum, of voor een culinair uitje bij de Vrolijke Friet in Sprookjeswonderland. Het was echter de vraag of Wesley dat leuk vindt. Oeps. Wie vindt het Spoorwegmuseum nou niet leuk? Of de Vrolijke Friet? Naar 'De brief voor de koning' in de bioscoop dan. Of die nieuwe star-wars tekenfilm (deel 2B????). Nu moeten jullie weten dat Wesley nog altijd gek is op Pokémon gedoe. Kaarten, poppetjes. Films. En dit weekend bestond het station van Haarlem zoveel jaar. Oja, het moest voor Wesley ook leuk zijn. Dit weekend was ook 'Pokémon day' in Walibi Flevoland. En eigenlijk had ik geen goede smoes om niet te gaan (zoals géén geld voor benzine). Om 08.45 zaten we dus in de auto, op weg naar Biddinghuizen. Volgens de penningmeesteres was om 10.27 de toegang van de bank afgeschreven en waren we dus binnen. Wesley leek maar beperkt onder de indruk van het Pokémon gebeuren, voor het gratis downloaden van een spel heb je een Nintendo DS nodig (die werden niet zomaar gratis uitgedeeld), voor een Pokémon film in een openlucht theater was het te warm, Pokémon spellen op de Wii of kaarten ruilen (had hij niet mee), we gingen dus naar de pret kant van Walibi Flevo. Naar de oude tuffers (hierboven, Wesley mocht sturen), de trein, de Crazy River (boomstamattractie). Ik mocht van zo'n juffie (in dienst van het park) geen foto's maken, maar dat deed ik uiteraard wel (zuivere weblogverplichting). Natuurlijk van 'de helling', all the way up folks! Van de afdaling naar beneden: all the way down folks! Splash!!!!! Van het TV scherm mocht ik nat-uurlijk ook weer geen foto maken, ze hebben verkeersnozem Koos Spee (verkeersofficier) zeker als adviseur. Het water zat zelfs tussen de bajonetvatting. Dan de pannekoekenschuur, karten (foto's komen later deze week!), kinderachtbanen, de Rio Grande (wachttijd 1 uur), vliegen en als laatste de zweefmolen. Toen was het over, 18.00, het park gaat dicht. Om 19.30 zijn we bij de McDonalds bij Landsmeer voor een gezonde hap en uiteindelijk duikt Wesley om 20.45 zijn bedje in. Moe! En volgende week wil hij weer....

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog geen Nintendo DS ? Oei.... dat is een hachelijke zaak.

FRANK103 zei

Nee, we hebben 2 stuks Gameboy advance, en dat moet genoeg zijn...

Steffer zei

Dezelfde foto's gemaakt en he, dan doe ik het beter, mijn toestel is niet zo nat geworden! Btw, een maat van mij had lopen filmen op het park maar kreeg van iemand vd beveiliging de opdracht het spul te wissen!!!! Ja daaaag, heeft alleen een gedeelte laten zien en dat was ok....

Anoniem zei

nu moet je me toch even vertellen hoe je je dure kamera hebt kunnen beschermen?

Anoniem zei

Dit is natuurlijk wel de echte spirit. Je camera aan zo'n plas water wagen. Opvoedkundig voor je zoon bezig zijn en dan toch ongehoorzaam aan de regels.... Maar wel leuke plaatjes. Gelukkig dat je dit voor ons over hebt. Mijn dank is groot.

Finger2 zei

Wel cool van je dat je op een Pokémon-thema-dag een Mickey Mouse shirt aantrekt!! Daar is veel meer lef voor nodig dat een camera droog houden.

BK-Racing zei

Al die uitjes ...
Zijn jullie al eens naar Railz geweest in Rotterdam ?
Lijkt me nou typisch wat voor jou.

FRANK103 zei

@Steffer: ik had de hoeveelheid water onderschat!

@buuv An: niet dus! De camera heeft een frisse wasbeurt gehad en is vervolgens deskundig afgedroogd!

@Gert: bedankt. En ik plaats minstens 1 vervolg!

@Finger2: ik ga naar Sprookjeswonderland altijd in mijn Michael Jackson t-shirt, ik ben dus wel iets gewend! (I'm bad!!)

@BK racing: nog niet, maar staat op het lijstje. Maar daar staat ook nog een museum in Hoorn op met een tijdelijke playmobil expositie, dus Railz moet nog even wachten!