donderdag 18 december 2008

De keuze

Drie potentiële kandidaten voor de ombouw met een Esu V3.0 heb ik voor jullie op de foto gezet. Gerard (wil hier genoemd en afgebeeld worden) riep eens (ooit, misschien wel 2 jaar geleden!): "maak gewoon buiten foto's!" Dus heb ik de workmate buiten neergezet, een oude PC erop en dan de lokomotiefjes erop voor de foto. Na een paar foto's al verdwijnt de zon en die komt ook niet meer terug! Is dat een teken? Kandidaat één is een Zwitserse krokodil, de mooiste lok aller tijden. Dit is er een met een kunstof kap, uit de periode dat Märklin dacht dat haar klanten daarmee tevreden zouden zijn. Fout gedacht! De lok is een Hamo uitvoering die door de winkel al is omgebouwd naar wisselstroom. Kandidaat 2 is een BLS 465 met emotionele waarde. Deze lok heeft een direct verband met de geboorte van Lisanne. Maar ombouwen naar digitaal? De lok blijkt tijdens het testen al door me te zijn voorzien van het delta-onderstel van een zusje en hoeft dus niet omgebouwd te worden. Het zusje wel, maar die had ik niet mee naar beneden genomen en doet dus niet mee! Dan kandidaat 3. Dit is een 194, een Duitse krokodil, uit de periode voor WO2 waarin men nog geen draaistellen voor treinen kon maken. Feitelijk rust de kap, het middenstuk, net als bij de Zwitserse krokodil, op 2 onderstellen. De motoren bevinden zich in deze onderstellen, de transformator en schakelkasten bevinden zich in de kap. Ook deze Marklinlok heeft emotionele waarde, deze heb ik gekocht ter nagedachtenis aan tante Antje, die in de jaren '80 is overleden.

De keuze dan.
Met het concert van Marco Borsato (wit licht) op de buis, vervolgens de nieuwe treinen-DVD van Rio Grande uit de Eisenbahn Journal en dit blog heb ik het gewoon te druk om te kiezen!


Hachelijk?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Tijden veranderen, ook de ontwikkeling in alles. Ik blog daar morgen even over. Dat woord Swaffelen komt er niet in voor...

Gert zei

Als ik je bericht goed lees kies je eigenlijk voor kandidaat 3. Nummer 2 is al gedaan en nummer 1 heeft een kunstof kap.
Succes met kiezen en morgen ochtend veel plezier bij het voetballen.

Anoniem zei

Een workmate kan ik begrijpen, maar het nut van een "oude" pc om foto's te maken??

Het is een moeilijke een goede keuze te maken. De twee overgebleven kandidaten zijn allebei waardig om van een decoder te worden voorzien.

Misschien moet je een poll op je blog zetten, dan zullen wij de keuze voor je bepalen.

FRANK103 zei

@Brillie: uiteindelijk komt het op hetzelfde neer!

@Gert: nee, op lok nummer 4!

@lokkie: de workmate is niet hoog genoeg, de trein stond nog in de schaduw van de schutting van de buren. Ach, het is hachelijk!

FRANK103 zei

@Lokkie: feitelijk wil ik een 86 met telexkoppeling ombouwen, waarbij de telexkoppeling dan met functietoetsen te schakelen zijn. Maar dat moet met een aanloopje: eerst een klein stomertje, lok nummer 4 die hier niet genoemd wil worden!

Gert zei

Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Je zegt te kiezen uit 3 locomotieven en dan ga je voor nummer 4?