donderdag 9 april 2009

Over literatuur

Ik heb hier al eens opgebiecht dat ik de boeken die het grut leest, ook lees. Geronimo Stilton, De bende van De Korenwolf, Francine Oomen en Jip en Janneke. Dan lees ik soms ook nog thrillers, zoals Geleende tijd van Harlan Coben, een aanrader overigens! Of vakliteratuur, zoals Railhobby, Rail Magazine, Autoweek of Libelle. Maar soms komt er echt hoogwaardig leesvoer voorbij! Oorzaak was dat Bol.com afgelopen week geen verzendkosten rekende. De werkjes op deze foto's zijn niet zomaar voorradig bij de lokale boekhandel, en als je dan toch gaat bestellen! Komende dagen heb ik het dus druk, geen tijd voor internet of ander geneuzel. Sluit ik vandaag af dat collega René niet een weekendje met zijn schoonmoeder in een huisje gaat zitten. Toch fietsen dus? Nee, hij gaat een week met zijn schoonmoeder in een huisje zitten. Hachelijk?

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik lees veel weblogs, en heb wel wat boeken, maar dat is meer om in te bladeren.

BK-Racing zei

Oh, ja vader103 leest u ons alstublieft nog eens een stukje voor uit Tom Poes !!
Roepen de kinderen in koor terwijl moeder103 de spruitjes opschept !
Oh, joy in huize 103.

(lag dit boek bij Bol.com al sinds 1967 in het magazijn ?)

www.brillie.nl zei

Toonder is geen leeswerk, maar wat tekenprutswerk. Totaal niet meer van deze tijd.

FRANK103 zei

@René: dit is niet bedoeld om in te bladeren, het kan natuurlijk wel!

@BK: we eten hier geen spruitjes, die zijn goor! Verder is dit een herdruk uit 2007. De rest van je verhaal is wel heel realistisch!

@Brillie: gelukkig heb jij meer verstand van verzekeringen!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-104,
Een mens maakt hier werkelijk de vreemdste dingen mede op dit afschuwelijke weblog.
Maarten Toonder en zijn Tom Poes zijn hier in vlaanderen waarschijnlijk niet zo bekend (of ik heb er geen verstand van, kan ook). De Avonturen van Jip en Janneke kunnen daarentegen wel op veel bijval rekenen.
Ik kan mij met de beste wil van de wereld niet meer herinneren welke de jeugdhelden uit mijn vervlogen jeugd waren. Ja, De Avonturen van Nero, dat wel. En de meester las de laatste dagen van het schooljaar voor uit De Witte van Zichem (Stijn Streuvels). De meester las ons trouwens ook voor uit een schelmenroman over een klein jongetje uit Nederland... Bartje, of zoiets. Ik kan me de naam niet meer herinneren. Misschien kunt U mij helpen. We spreken over de jaren zestig.
Het staat allemaal ergens op bestanden in mijn harsens, maar de toegangswegen ertoe zijn met het klimmen der jaren dichtgeslibd.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Euh... 'De Witte' was van Ernest Claes en niet van Stijn Streuvels.
Foutje...
De Drs.

FRANK103 zei

@Drs: u bedoelt vast Dik Trom!
De verhalen van Nero hebben we hier ook gelezen, hoewel ik zelf de voorkeur geef aan de verhalen over Guust Flater, van de geweldige tekenaar Franquin.

NB ik kan u, als kenner zijnde, de verhalen van Olie B Bommel zeker aanraden. Bijvoorbeeld het verhaal over de dropslaven, de killers of de hachelbouten. Het is hachelijk!