maandag 21 september 2009

150 jaar Märklin, de maaltijden, deel 2

Auto's en treinen, een deel van de bezoekers van dit blog wil smakelijker berichtgeving! Bijvoorbeeld een culinair verantwoord verhaal. Natuurlijk bied ik ook die bezoekers (etens)waar voor hun geld!

Culinair gezien begon de reis vrijdagavond bij de Burger King (graag op z'n Duits uitspreken, dwz heel hard!) met een whopper menu.

marklintreff de Duitse kuche

De Burger King staat niet bekend om zijn goede koffie, of kaffee voor de blogbezoekers die het Duits graag ubertreiben. Op naar de McDonalds dus!

marklintreff de Duitse kuche

Zaterdagmorgen begint met een gezonde maaltijd, een boterham met oud Hollandse Duo Penotti (twee kleuren uit een potti!)

marklintreff de Duitse kuche

Weg te spoelen met een door Richard, die hier niet genoemd wil worden, met de hand gezette (en ingeschonken) beker koffie.

marklintreff de Duitse kuche

Een heerlijk Hollands ontbijt dus!

marklintreff de Duitse kuche

We begrijpen wel waarom die kaasdragers niet echt blij kijken, maar waarom Bakker Joop een pruilbekkie heeft op de nieuwe verpakking, ongaat ons volledig.

marklintreff de Duitse kuche

Als de auto geparkeerd staat bij het Staufenpark, we de toegang hebben betaald en Wesley een wagonnetje in mekaar geschroefd heeft, is het weer tijd voor een bakkie!

Photobucket

Jullie voelen het al aankomen, na de koffie gaan we naar het station van Göppingen, vervolgens naar Leonhard Weiss en dan verder naar het Märklin museum.
De maag knort, we hebben honger!
Het is eindelijk tijd voor een Duitse delicatesse, de bratwurst mit senf!

marklintreff de Duitse kuche

Zaterdagavond, rond 19.30, is het dan tijd voor een goed diner, we hebben vandaag abnormaal veel gewandeld, voor je het weet slinken de buikspieren!

De maaltijd begint met een eenvoudig soepje.

marklintreff de Duitse kuche

De chefkok staat duidelijk hoorbaar met een moker, of met de hak van zijn laars, de schnitzel tot een dun culinair hoogtepunt te bewerken, en ook de pommes is niet in een zuinige hoeveelheid vetten gebakken!

marklintreff de Duitse kuche

Het ontbijt op de zondagmorgen is identiek aan die van de zaterdagmorgen, de foto's laat ik gemakshalve achterwege (jullie hebben vast al een goed beeld, anders weer even naar boven scrollen).
De lunch onderweg toon ik wel graag. De Sonjabakkerts onder de blogbezoekers wijs ik graag even op de hoeveelheid groenvoer aan de rechterzijde van mijn broodje. Of ik dat groen ook werkelijk naar binnen heb gewerkt ga ik jullie niet vertellen, teveel groenvoer in een weekend kan niet goed zijn voor de spijsvertering!

marklintreff de Duitse kuche

Het is hachelijk!

6 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Eten vanaf kunststof moet verboden worden. Ik krijg er honger van. En laat even een zeehondje uit. Maar waar blijven de laatste modellen?

Sjoerd zei

Eten genoeg, maar waar blijven mijn treinen...

Renesmurf zei

Als je dat allemaal op moet eten ben je inderdaad wel even bezig.

FRANK103 zei

@Brillie: kunstof bordjes is heel makkelijk als je niet wilt afwassen!

@Me: vanavond of morgenavond!

@Rene: maar het was met genoegen!

Jacko zei

Zo zo meneer Braakhekke!!

JeeWee zei

Dit is volgens mij het hoogtepunt in jouw persoonlijke bloggeschiedenis!