woensdag 11 november 2009

Sint Maarten

Al jarenlang plaats ik op 11 november een bericht over Sint Maarten, de beschermheilige van de tandartsen. Ook vandaag ben ik met één stuks grut een rondje gaan lopen, onder afschuwelijk gezang van dat grut (zeg maar niveau Fransje Bouwer). (De tweede minderjarige op de foto is een vriendinnetje van het grut waarmee ik een rondje ging lopen).Zelf hebben we 5 zakken snaai aan allerlei gespuis (= minderjarigen) dat langs de deur komt verstrekt, de buit van ons grut is ook vele kilo's gesuikerde chocoladeproducten (mars etc). Alleen die eerder genoemde zakken, daar had ik ook een greep in kunnen doen, maar de buit van het grut is geteld en op de foto gezet en daar mag de papa niet aan komen. Zo wordt mijn snaaiwerk dus omgezet in snaaiwerk van het grut. Al met al dus een afschuwelijk gebeuren, dat hele Sint Maarten!

7 opmerkingen:

Jacko zei

Het hele feest is natuurlijk opgezet voor het derde huis van alle tandartsen in de buurt maar voor de kids is het fantastisch.

Gert zei

Geen stoer fietsverhaal?

Sjoerd zei

Alweer een feest voor de winkelier die die rommel allemaal verkoopt. Gelukkig wordt het hier niet gevierd in het zuiden.

www.brillie.nl zei

Dat grut van je krijgt thuis niets te eten? Hachelijke zaak.

FRANK103 zei

@Jacko: mijn tandarts heeft meerdere klassieke auto's!

@Gert: nee, de auto deed al een paar dagen 'raar', ben naar de garage geweest, ze hebben de boordcomputer gereset, update geladen, allerlei parameters bijgesteld en mij 70 euro laten betalen, en nu doet hij het weer goed!

@Me: de buurtsuper heeft hele ladingen snoep liggen speciaal voor sint maarten!

@brillie: de jacht op voedsel hoort bij het leven Brillie!

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heerlijk verhaal.
Lekker brutaal.
Met van die achterbuurttaal.
Maar wat een kabaal.
Een echt schandaal.
Niet normaal.

En nou ga ik horizontaal.

Renesmurf zei

Ik vind het een prachtige traditie, iets wat haloween nooit zal halen!
Prachtig, dat vriendelijke gezang!