donderdag 5 november 2009

Woensdagmorgenfietsen

PSV kijken, zie vorig bericht, kijk, dat is nou humor! De mensen lachen tegenwoordig niet meer, meneer Sonneberg! Nee, nu even serieus!


Het regende gistermorgen, en hoewel ik graag een stukje wilde fietsen, is het natuurlijk zeer hachelijk mijn echte Italiaanse Bianchi aan de elementen bloot te stellen.
Voor je het weet zitten de roestgaten er in (Italiaans aluminium roest ook, en Italiaans carbon schijnt zelfs gewoon op te lossen in de regen). Noodgedwongen, door overmacht, heb ik dus een andere activiteit moeten verzinnen.
Dat kostte me niet veel moeite, een van de zaken die zondag bij Cruquius minder was, was het moeten wennen aan een geleende regelaar. En dat terwijl ik zelf een fraaie slot-it regelaar heb!
Eén klein probleempje, ik heb geen XLR plug aan de regelaar zitten, maar bananenstekkers, en kan hem daardoor niet gebruiken. En dat ging ik dus gistermorgen oplossen! Even een electronicawinkel googlen, en dan in de automobiel (van degelijk Duits waterdicht en roestvrij blik). Een Neutrik XLR stekker op advies van Henk en een aantal contrabananestekkers, waarbij ze natuurlijk geen geel exemplaar verkopen! Nu alleen nog opzoeken hoe de regelaar aan de XLR plug aangesloten moet worden.

Op de terugweg natuurlijk even langs de plaatselijke modelspoorzaken, zonder te slagen voor een noodzakelijke aankoop, en dan thuis de van neef Richard gekregen lens uitproberen.
Neef Richard is overgestapt op een Olympus E420 (zie de foto's van dinsdagavond treinen bij Ries) en wilde zijn oude analoge Minolta Dynax 500si met bijbehorende 28-80 lens en 3200 flitser kwijt. De foto's bij dit bericht zijn gemaakt met die lens. Vanavond heb ik weer het lokomotievenblog bijgewerkt, waarbij al snel bleek dat ik niet van iedere lok foto's heb. Die heb ik wel van de 81.
Maar niet van de 1631.
Als er dan niets boeiends op TV te zien is dan zijn een paar foto's snel gemaakt! Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Analoog, met rolletjes, logisch dat hij daar vanaf wil.

BK-Racing zei

Hallo Frank,
kun je me even uitleggen hoe je het voor elmaar krijgt om foto's groot weer te geven op je weblog ?

Renesmurf zei

tv kijken is een heel andere hobby, eentje die mij meer kan bekoren.

www.brillie.nl zei

Das een GSM uit de tijd van voor het begin dan de jaartelling.

Neef zei

Ligt de Verarri al in de Crofty?
Mischien hebben de trouwe bloglezers een goed idee, aanmoedigen met een zak echte Jopen zeg ik!

Groeten Neef

FRANK103 zei

@Me: klopt

@BK, bij het bericht van vandaag over de boswandeling!

@René: TV kijken is zo passief, leuk als je in een bejaardentehuis zit. Net als klaverjassen of biljarten.

@Brillie: je gaat toch niet mijn mooie GSM afzeiken, toch? Volgens de rest van de familie is deze GSM nog veel te mooi voor mij!

@Neef: nop. Wat denk je van een Davelaar bolide?