Een week waarin je twee keer in pak naar kantoor moet (schoon ondergoed, haren gekamt, stropje om de nek etc) kan bijna geen fijne week zijn, helemaal niet als de dinsdagavond er een ouderavond op het programma staat in plaats van een leerzame en boeiende treinbaanknutselavond bij Erik (ik zeg niks over de koekjes) en de woensdagochtend begint en eindigt met regen, en jullie weten: nattigheid is voor de vissen, mensen willen doorgaans (vooral als het water niet verwarmd is) droog blijven! Dus heb ik vanmorgen wat huishoudelijke klusjes gedaan en een aantal treinen op de foto gezet voor mijn frank103lokomotievenblog. Waarvan ik hier natuurlijk ook het resultaat laat zien! Dan is deze week de dienstregeling gewijzigd tussen Amsterdam en (de buurt van) Maastricht, waardoor de enigszins antieke plan V (materiaal 1964) vervangen waren door de splinternieuwe SLT. Minpuntje echter was dat de machinisten zo trots waren op hun nieuwe treinen, die een variant zijn op de Duitse serie 425, dat ze de reizigers (gratis, zonder toeslag) extra wilden laten genieten van deze fraaie nieuwe treinen. Met andere woorden: vertraging. Ook was het de machinisten ontgaan dat een SLT korter is dan een ouderwetse trein, dat komt onder andere door de toepassing van de Jacobsdraaistellen. Is een sprinter3 ongeveer 80 meter lang, een 4delige SLT is 70 meter lang en een 6 delige SLT 110 meter (vergelijkbaar dus met twee gekoppelde plan V) en geen 160 meter (2 gekoppelde sprinter3). Dan moet een 6 delige SLT dus stoppen bij het bordje 4 en niet bij 6 om op de juiste plaats langs het perron tot stilstand te komen. Nu reden de machinisten regelmatig door tot het laatste bordje, waardoor op het perron alle reizigers achter de trein aan moesten rennen om er in te kunnen stappen, wat ook enorme drukte in het achterste deel van de trein als gevolg had! Maar toch maakt die fraaie SLT deze week tot een succes, ondanks pak, ouderavond en regen! Hachelijk?
9 opmerkingen:
Die slt's tussen Amsterdam en Maastricht/Heerlen zijn geen dubbeldekkers ???
SLT staat voor Sprinter Light train en is geen dubbeldekker! (zie wikipedia). De dubbeldekkertreinen die jij bedoelt zijn IRM/VIRM die rijden tussen Alkmaar en Maastricht?
Ik zou ook niks zeggen over de koekjes, zeker als daar niks over te zeggen valt!
Ik zou ook niks zeggen over de koekjes, zeker als daar niks over te zeggen valt!
je weet het toch altijd zo goed te brengen!, moet ieder keer om het verhaal lachen.
Hé Frank, ouderavonden zijn geen pretje(ook als je aan de andere kant van het bureau moet zitten) Soms denk je dan : zat ik maar in Zanzibar... Het kan ook leuk zijn , dat wel! Dan loopt het als een trein. En ja zo'n pak op je werk dragen lijkt me echt heavy! Vooral als dat samenvalt met een ouderavond, die avondje treinen erbij in laat schieten, hachelijk man!
@René: eigenlijk is er altijd wel iets te vertellen over koekjes!
@René: eigenlijk is er altijd wel iets te vertellen over koekjes!
Zelfs of juist als je er van gaat stotteren!
@Bob: heb je het wel goed gelezen dan? (het is de week van het analfabetisme). Eigenlijk was het om te janken, als die SLT er niet geweest was, wat hij gelukkig wel was....
@Ad: we zitten duidelijk op dezelfde golflengte, ik zie ook altijd die angstige blik van de lerares (leraar) als ik het lokaal binnen kom lopen, en hoor de dame denken: o nee......
Ik weet niet of ze dan aan Zanzibar denkt, waarschijnlijk is iedere lokatie op minimaal 500 meter van het klaslokaal goed.
En dat pak is tot daar aan toe, ze verwachten ook nog dat het overhemd gestreken is, geen disneystropdas om en geen witte sportsokken aan. En een zogenaamde viezemannenjas ipv een sportieve korte jas over het pak, als we naar de klant toe moeten.
Je begrijpt: ik denk niet aan Zanzibar, ik denk nooit aan Zanzibar (het is daar veel te warm om iets anders aan te doen dan een rieten rokje en een p-koker). Ik denk aan de zolder, waar de spoorbaan op ons wacht!
Hete hond... lekker hoor.
@Brillie: het is de combinatie van verzadigde vetten, koolhydraten, geur, kleur, en smaakstoffen, die zo'n broodje worst tot een echte delicatesse maken!
Een reactie posten