donderdag 25 november 2010

Over Ieper, deel 3

Eigenlijk is 1 deel over Ieper goed, paar leuke foto's, even de sfeer weergeven.


Een tweede deel is al teveel, wat rijmt en dus is het waar.
Zo'n boer op zo'n trekker op het plaatje hieronder zou misschien weer kunnen geven dat het leven na een oorlog toch wel door gaat.
Dus plaats ik hier dus een derde deel, waarvan Herman Finkers zou zeggen: three is a crowd. Of zoiets. Aan de beperking herkent men de meester?Oorlog is akelig en bij Ieper zijn ook teveel veldslagen gevoerd, wat voor niet alle aanwezigen even plezierig verlopen is.Zoiets komt toch heel naar aan als je net je mond aan het volproppen bent met een Italiaanse notenkoek naar een geheim recept.Dan is een roze koek, meek pies not war, heel wat vredelievender.Zo'n gezellig fotouitje is feitelijk natuurlijk ook een best wel aardig geweldadig aandoend gebeuren, met al dat geschut, klaar om te schieten. Voor de kenners wijs ik graag even op de GPS (alzheimer) module boven op het kanon hieronder, zodat je niet hoeft te onthouden waar en wanneer je geschoten hebt!Daarbij wordt dan soms ook overdreven, door veilig geknield opgelegd, maar dat voor de kenners, vanuit een gedekte positie de foto's te schieten.Ook het schieten onder toezicht, uit de losse pols, kan best wel tot traumatische ervaringen leiden.Als de zon onder gaat, wat de zon trouwens wel vaker doet, worden de laatste kiekjes geschoten.Na zo'n bewogen dag past alleen een laatste avondmaaltijd bij een wokrestaurant. Die is echter zo leeg, een beetje zoals het weggetje hieronder, dat op ieder moment Gordon Ramsey tevoorschijn kan springen, al roepend 'this kitchen is closed'.En als we bij de buren dan zo'n vriendelijke clown ontdekken, dan is een keuze niet moeilijk! Tuurlijk mag (wie zei moet?) André op de foto.En die gezellige, sfeervolle, uitnodigende entree van het restaurant.Ach, dan sluit ik deze Ieper expeditie af met een plaatje van een NY burger in haar ruw geopende doosje, in afwachting van een drama, vermalen te worden tussen de kaken van jullie bloggert.Het is hachelijk!

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

dat is hachelijk, weer een Mac...

Renesmurf zei

Ik zal van mijn leven geen MC binnenstappen. Uit principe niet.

Voor de rest moet alles doorgaan he, eten, drinken en foto`s maken.

Jacko zei

Echt een 103 productie!

Danny zei

Ha die Frank, ben je terug in mijn streek geweest...
Toch een knorrig boertje geschapen uit vlaamse klei op een aftandse tractor...ons cultureel erfgoed.

Eén ding jammer, zoveel gezellig restaurantjes hier en toch naar MC.

Ieper bekent als hoppestreek, het best bieren ter wereld komt uit deze streek ook niks hiervan.

Dat is godslaster!

FRANK103 zei

@sjoerd: wel een mc new york, zie je geen verschil met andere hamburgers op dit blog?

@rene: als de keuze is tussen dood gaan van de honger (ietsje overdreven) of mcdonalds, dan kies ik de laatste!

@jacko: bedankt!

@danny: inderdaad, en ik ben met stef ook al weer een bezoek aan jou aan het plannen, april 2011? De mc is al in Nederland, bij de grensovergang. Als we in België zouden eten dan werd het te laat voor 2 van de aanwezigen. Dat van het bier moet ik toegeven, ik ben een barbaar.....

Danny zei

april 2011? okéé genoteerd.
Danny