vrijdag 24 december 2010

Druk druk druk en sneeuw

Afgelopen dagen waren druk, dat gevoel begon al bij de fietstocht richting station. Hoewel fietstocht, meer een soort van ijsspeedway.


Dan zat de deur van mijn fietskluis uiteraard vastgevroren, zodat mijn  fiets bij de andere fietsen moest staan. Wel met een extra hangslot, maar toch!



Dan het gezeur met de trein, daar waar het de bedoeling is dat je juist ontspannen en fileloos met de trein reist, maakt NS er weer een zootje van. Niet dat er geen treinen rijden, of dat ze veel vertraging hebben, nee, ze zijn gewoon schandalig kort (veel te weinig capaciteit voor de aantallen reizigers).



Een enkele sprinter3 op de heenreis en een enkele plan V op de terugreis.



Een klein jongetje dat bijna platgedrukt werd was het wel duidelijk: als je op school niet je best doet dan wordt je treinreiziger. Dan kan je een comfortabele automobiel (van de baas), met vaste zitplaats, airco, radio etc wel vergeten. Dan kan je inderdaad nog maar beter leren voor putjeschepper en rondrijden in een putjesschepperauto!



Die leuke winterse plaatjes kunnen me ook minder boeien. Laat staan dat ik NS treinen kan zien of luchten.



Lisanne mag voor haar krantenwijk nieuwjaarskaartjes lopen, en hoewel we in een redelijk rustige buurt wonen ben ik toch maar meegegaan. En ook dat was koud, dat was niet erg fijn, zelfs niet met 2 broeken over elkaar aan. Was het deze week dan allemaal flut?



Nee, neem vanmiddag, een gerenoveerde koploper4 op weg naar huis, stopte met een deur precies voor mijn neus op Sloterdijk.



Wel de 1e klasse, maar afgelopen 3 maanden heeft maar 1 keer een conducteur het gewaagd kaartjes te controleren in de trein.



 En aangezien NS mijn 2e klasse treinkaartje bijna dagelijks afwaardeerd naar veevervoer is een gratis opwaardering naar eerste klasse de minste schadevergoeding die NS haar reizigers kan  bieden!



Dus zat ik vanmiddag zeer comfortabel in een (kunst)leren zetel in de eerste klas in een stampvolle koploper op weg naar huis.



Met mijn neus in een boekwerkje over supercars van Topgear (Erik bedankt!). Dan is treinreizen helemaal niet verkeerd!



Hachelijk?

5 opmerkingen:

Erik zei

Graag gedaan neef :)

Sjoerd zei

Wat is het leven zonder risico's...

Erik zei

http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/58992/Twee_derde_nieuwe_sprinters_NS_kapot.html

Geniet ervan neef!

Renesmurf zei

Ik vind sowieso dat de tweede klasse moet worden opgeheven.
En dat het goedkoop moet zijn en zitplek genoeg voor iedereen!

Het is best haalbaar, als ze maar willen.

FRANK103 zei

@neef: er is meer dan alleen spoorwegliteratuur....

@sjoerd: slaapverwekkend saai!

@neef: ik merk dagelijks dat het materiaal defect is...

@René: maar of het betaalbaar is?