donderdag 17 februari 2011

De werkdag van Frank103

Vandaag was een gewone donderdag.


Met het fietsje naar het station. Een stukje met de trein, een sprinter voor de kenners.Dan nog een stukje wandelen naar kantoor, slap bekertje met iets dan voor koffie moet doorgaan. Vandaag was trouwens geen gewone rustige kantoordag, het was een dag met een bezoek aan een klant! Dus stond ik niet lang na dat kopje koffie van de vorige zin terug weer op het station te wachten op een trein.Een SLT, maar dat voor de kenners. Met ruim 10 minuten vertraging op CS was de kans aanwezig dat ik te laat zou komen voor mijn afspraak.Dat was gelukkig eenvoudig te corrigeren door iets sneller te wandelen en iets minder foto's te maken.Die afspraak, die is voor dit blog natuurlijk niet boeiend, ik zal volstaan met de opmerking dat ik rond 11.27 uur al weer in de trein weer terug naar kantoor zat.Nu had ik tijdens de wandeling wel voor jullie een paar kiekjes gemaakt, vooral van dat bekende voetjebalstadion!Zo'n treinreis is natuurlijk heel ontspannend, je ziet ook nog eens wat.Tijd zat om de bammetjes rustig naar binnen te schuiven.Op kantoor om 12.00 stond Harry, die hier niet genoemd wil worden, al op me te wachten, er moet gelunchwandeld worden!Dat de lunchwandeling een van de hoogtepunten van de werkdag is hebben jullie hier ook al eens eerder kunnen lezen.De middag was uiteraard vanzelfsprekend en zonder enige twijfel heel productief, hoewel ik mij zo niet een twee drie meer kan herinneren wat ik allemaal gedaan heb.En hoewel ik een heel boeiend uitzicht heb, heb ik natuurlijk niet de hele middag naar buiten gekeken (ik moet soms ook naar het toilet en/of naar de koffieautomaat (Herman Finkers)).Dan is het 17.00, tijd om naar huis te gaan!Na een eenvoudige doch voedzame avondmaaltijd wacht de brug op mij (en voetbal op TV, maar dat terzijde).Gisteravond had ik al wat schilderwerk gedaan, nu heb ik de eerste Albertjannen erin geplakt.De flits van de camera doet het bouwwerk en schilderwerk niet zo best uitkomen, komend weekend zal ik een paar kiekjes produceren bij daglicht.Maar of het echt beter wordt?Hachelijk?

8 opmerkingen:

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Ach, Heer Frank,
Wederom een wonderlijke reis door de enigmatische wereld van Frank-103. Ik wist niet dat u een kantoorbaantje had. Noch wist ik dat er een voetjebalstadion (geinig woord!) naar u werd genoemd. Waar hebt u dat verdiend?
Ik zag dat de bammetjes uitgerust waren met kaas. Altijd goed, zo'n plakje kaas.
Wat 'Albertjannen' zijn, dat weet ik niet. Moet ik nodig eens op googelen. Misschien is het wel het equivalent van onze 'Jan met de pet'.
En neemt u mij vooral niet kwalijk, maar dat Bibbel Bips een mens zo vervaarlijk zit aan te kijken bij een bezoek aan uw blog, dat blijf ik hachelijk vinden.
Desalniettemin met vriendelijke groeten,
Uw Drs.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank,
Ja, hier ben ik weer. Ik heb gegoogeld op 'Albertjannen' en ik kreeg 4 (VIER) hits waarvan er 2 (TWEE) van uw blog kwamen. Nu weet ik het dus nog niet. Hebt u dat woord zelf uitgevonden, of hoe zit dat?!?
Barse groeten.
De Drs.

suske zei

kantoorbanen zijn niet de meest opwindende onderwerpen om over te loggen. dat weet ik uit eigen ervaring. De foto's mogen er zijn en geven een mooi beeld van wat u regelmatig ziet door uw treinreis en tijdens de lunchwandeling.
Da's altijd leuk om zien voor mij.

Sjoerd zei

Toch eens leuk om een werkdag van een ander eens te horen. De brug ziet er goed uit zo. Ik zou die foto bij daglicht maar weglaten...

Gerard van Dongen zei

Die eerste 2 foto's zijn gewoon briljant. Dat kan toch helemaal niet op DIT blog :-)

JeeWee zei

Ik zeg Abba. The Day before you came...

FRANK103 zei

@drs1:
1 AlbertJan is de naam van de verkoper van deze mannetjes. Dat kon u niet weten!
2 Amsterdam Arena is ook maar een suffe naam! Overigens lijkt u de enige te zijn die het gezien heeft!
3 Voor een kat is het een erg gevaarlijk mormel!

@drs2: nee, dat komt van het treintjesforum (3railforum) waar men de producten van AlbertJan steevast AJ noemt. En dit blog moet dan net even anders....

@suske: ja, zo kan een kantoorbaan toch nog een beetje enerverend zijn.. :-)

@sjoerd: ik dacht onscherp met de gordijnen dicht...

@Gerard: pas toch op met dit soort opmerkingen, nu loop ik wellicht weer een paar dagen naast mijn schoenen, daar slijten mijn sportsokken enorm van, bovendien heb ik niet onthouden welk wasmiddel de sportsokken weer fraai wit krijgt, wat helemaal hachelijk is als je bedenkt dat ik meestal zwarte sportsokken koop!

@Jeewee: alleen vertrok Agnetha pas om 8 uur van huis, dan zit ik al achter mijn bureau!

Renesmurf zei

Dat was dan een hele normale dag, maar toch erg bijzonder, zoals elke dag dat wel is.
En we krijgen almaar meer daglicht, en dat ziet alles er sowieso beter uit!