zondag 13 februari 2011

Over bruggen en vingers

Ik had een Faller brug gekocht om van het stationsgebouw op perron 2 te komen. 


Echter was de brug te kort, de overkant was te ver. Waarom heb je die dan gekocht, zal de slimmere blogbezoeker vast denken.Hoewel het wel de vraag is of er slimmere blogbezoekers bestaan, slimmere lieden bezoeken waarschijnlijk zo'n onnozel blog als het frank103 weblog niet!Maar goed, de brug was dus te kort, oversteken via de brug zou voor de poppetjes op de modelspoorbaan een hachelijke kwestie zijn! Dus heb ik een nieuwe brug gekocht, en ook hier stonden alleen de uiterste maten van de bouwdoos vermeld, en niet iets doordachts als de ruimte tussen de 2 trapgebouwen.Het is natuurlijk een Duits product, zo'n Faller bouwdoos, en Marklin is ook Duits, , je zou zeggen, dat moet passen, zeker als je heel hard praat in de winkel en bij het monteren (borstelige wenkbrauwen is ook een pré)! Omdat ik toch wat twijfel had over de overspanning van deze brug heb ik na de bouw van de twee trappenhuizen een meetmoment ingelast.En inderdaad, ook deze trap komt te dicht op de rails te staan, wat in en uitstappen van de reizigers op de zolderspoorbaan tot een onmogelijke opgave maakt..Ik heb meteen besloten de trap te verbreden,en heb daarvoor een aantal kapelementen mishandeld.Uiteraard heb ik hierbij ook in mijn vingers gesneden met mijn zakmes, zoals dat hoort bij het best wel betere modelbouwen.De verbrede brug past goed, zoals jullie op onderstaand plaatje kunnen zien. Het plakwerk mag nu goed drogen, mijn vingers herstellen, en dan ga ik de brug afwerken met een ruime hoeveelheid verf en de eerste reizigers. En dat gaan jullie hier zien!Tuurlijk heb ik vanavond de visser ook voorzien van een hengel, nu nog vislijn en aas.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Voortaan eerst maar goed meten, want meten is weten!
Maar in werkelijkheid zullen zulke dingen ook wel gebeuren.

FRANK103 zei

@Rene: het zou makkelijk geweest zijn als het op het doosje had gestaan, maar dat was niet het geval....

Sjoerd zei

Goh, in je vingers snijden, ik dacht dat dat alleen maar bij ons gebeurde...

Firefighter zei

Dat je in je vrije weekend zulke problemen weet te overbruggen... Opmerkelijk!

Anoniem zei

Ga je het dak nog aanpassen of laat je het zo?
Gezien het figuur van de visser hoort er ook wel een kratje bier bij.

Gert zei

Niet zo slim, hmmmmmm. Maar om in de stijl van weinig kennis te blijven. Zijn die wagons op de één na laatste foto niet een beetje laag ten opzichte van het perron?

www.brillie.nl zei

Gewoon de brug wat verlengen. Met een beetje knip en plak werk kan je ver komen.

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, eigenlijk gebeurt zoiets alleen bij jullie.

@martin: ik sta soms voor niets!

@lokkie: ik ga het dak nog iets aanpassen

@gert: in Duitsland zijn de perrons lager dan in Nederland, het betreft hier Duitse wagons en een hoog Nederlands perron, het klopt dus dat de wagonnen te laag lijken, of het perron te hoog.

@Brillie: heb ik dus gedaan!