donderdag 11 augustus 2011

La gare SNCF


Na een aantal semi boeiende berichten over kastelen gaat het vandaag over de belangrijke zaken in het leven.



Een kasteel doe ik dan even af als een pre-historisch bouwwerk, zonder enige dynamiek.



Daarvoor moeten we naar andere gebouwen, die luisteren naar de mooie naam 'la gare SNCF'.




Persoonlijk denk ik dan direct aan een stokbrood, in de lengte doorgesneden, een camenbert van een stinkende soort in plakjes gesneden tussen beide helften van het stokbrood gedeponeerd.


Een paar plakken tomaat en een snufje peper erop en dan met een heerlijke koude Coca cola opeten op het bankje van een stationnetje.




De spiegelreflex ligt dan uiteraard klaar voor gebruik naast me op dat bankje. En dat de spiegelreflex gebruikt is kunnen jullie hier ook zien!



Hachelijk?

8 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ze komen niets eens op de weg, en toch voorzien van een nummer plaat. Een hachelijke zaak.

Sjoerd zei

Zo zie je ze hier niet rondrijden...

FRANK103 zei

@brillie: als ze maar wegenbelasting betalen!

@Sjoerd: bij de liefhebbers op zolder, zo'n Sybic met rijtuigen kon je in de nadagen van de modelspoorafdeling bij Bart Smit toch voor rond 150 gulden kopen (70 euro).

FRANK103 zei

@brillie: als ze maar wegenbelasting betalen!

@Sjoerd: bij de liefhebbers op zolder, zo'n Sybic met rijtuigen kon je in de nadagen van de modelspoorafdeling bij Bart Smit toch voor rond 150 gulden kopen (70 euro).

Gerard van Dongen zei

Leuke verslagen de afgelopen weken! Maar Franse treinen loop ik niet erg warm voor. Waar het in zit weet ik niet. Kreeg ik als kind tot overmaat van ramp als eerste treinset een Jouef baantje met een SNCF-loc. Geloof me je kan een kind met minder ongelukkig maken :-)

FRANK103 zei

@Gerard: ik begrijp in één keer jouw band met racebaanauto's. Ik heb ooit 2 Franse treinen gekocht, een oranje TGV en een Turbinetrein, beiden heb ik verkocht. Die oranje TGV is wel de enige Franse trein die ik nog steeds heel mooi vind, de rest is gewoon rommel, die overigens door NS ook gewoon wordt gekocht (alstom) en in een geel met grijs kleurtje op het Nederlandse spoor wordt losgelaten, zodat ik indirect dus wel een aantal Franse treinen heb rijden. Hachelijk.

Ad zei

Monsieur Frank UN-Zero-Trois,

Les chateaux zijn kunstwerkjes uit het vèrledèn. Le train is het nú! Ik ben blij avec cette réportage. Maak mij niet uit, Francoise où Allemagne; als het maar over les trains gaat. Uw culinaire dwalingen nemen wij er gewoon bij. Merci beaucoup!

Anoniem zei

Het zijn inderdaad gare treinen.
Niet veel soeps dus.