woensdag 26 oktober 2011

A day at the office

Gisteren was een gewone, doorsnee doordeweekse dag. Dat een dag naar kantoor best enerverend kan zijn laat ik jullie vandaag zien!


Eén van de eerste spannende dingen op zo'n doordeweekse werkdag: liggen er nog Metro's of zijn ze al op?Dan de vraag of de trein op tijd is en waar deze langs het perron stopt.Eenmaal op kantoor is het natuurlijk altijd de vraag of mijn uitzicht helder is of wordt vertroebeld door diverse mogelijke omstandigheden (regen, sneeuw, mist of is het gewoon nog donker).  En zijn er treinen te zien?De dinsdag kan er op gebak getracteerd worden, als er iemand jarig is. Mijn kamergenoot Peter, die hier trouwens niet genoemd wil worden, is as maandag jarig.Om te voorkomen dat alle vrouwen in het gebouw hem willen zoenen heeft hij dan vrij genomen, wat misschien best wel hachelijk genoemd kan worden?Ik heb gekozen voor een heerlijke moorkop, wat deze dinsdag toch een top werkdag maakt. (zie de slagroom hieronder in de koffie)Dan de thuisreis, het regent inmiddels!De trap naar de andere kant van het spoor is veranderd in een zwembad.Zoals jullie op de klok kunnen zien, ben ik voor de verandering stipt op tijd thuis.De afsluitende fietstocht laat nog iets te wensen over, hoewel een Mickey Mouse regenponcho toch een heel doordachte aankoop is!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een dag zoals er vele in een jaar gaan denk ik maar....

Renesmurf zei

Wat een vervelend uitzicht, één en al beton.
Maar goed, je bent er waarschijnlijk om te werken.

www.brillie.nl zei

Een hachelijke zaak, als u reen heeft gehad op uw vrije dag.

FRANK103 zei

@Sjoerd: zo'n 190?
(52*4-18)

@René: daar word ik voor betaald....

@Brillie: ja, maar regen op een werkdag maakt me ook niet gelukkig hoor.

Finger2 zei

Naar kantoor gaan is volgens de foto's geweldig en naar huis een drama.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Ach, Heer Frank-103,
Wat een heerlijk beeldverhaal weer. Ik herken mijzelve ook een beetje in die meheer van de zin 'Om te voorkomen dat alle vrouwen in het gebouw hem willen zoenen heeft hij dan vrij genomen ...' Kijk, dat gedrag getuigt van een ontwapenende bedremmeldheid. Die meheer is trouwens een zielsgenoot: ik houd namelijk ook niet van dat gelebber op het werk. Enkel de poetsvrouw, een dame die bij ons door iedereen op handen wordt gedragen, mag mij des morgens drie klapzoenen geven.
Wat die moorkop betreft: daar lust ikzelf ook wel pap van.
Het door u beschrevene is inderdaad allemaal retespannend. U slaagt er in zelfs een doordeweekse dag op te kloppen tot een hachelijk avontuur.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

suske zei

een Mickey Mouse regenponcho is HEEL erg hachelijk !

FRANK103 zei

@F2: het is afschuwelijk, het einde van de werkdag.

@drs: het is ook dat er zo'n 500 dames bij ons op kantoor werken, keer 3 klapzoenen is gegarandeerd een gehoorbeschadiging. NB met één van de 500 dames is hij trouwens getrouwd, wellicht dat zij ook invloed heeft op de planning van de vakantiedagen, of is dat nu weer een hachelijke opmerking?

@suske: volgens mij kan jij veel hachelijker poncho's bedenken.....