vrijdag 11 november 2011

Cursus en Bakker Joop

De plaatjes zijn van de cursuslokatie, waar ik woensdag rond mocht lopen.


Dinsdagavond hebben de neven en ik gesproken over de bouw van een Fremo module, om aan te sluiten bij het clubje van Wim de kok. Dan wordt aan het geknutsel op zolder een sociaal aspect toegevoegd, de samenwerking met Wim en zijn Fremo-vrienden.



De gedachte was om een Bakker Joop koekfabriek te bouwen, met - uiteraard - een spooraansluiting en een halte voor de vele werknemers. Bij Fremo draait het dan meer om het rangeren met de goederenwagons. De vraag is wat bij een koekfabriek past.



Op de rustgevende cursuslokatie, zie foto's, was ruimte om daar eens over na te denken. Ik kwam tot de volgende goederenstromen: suiker of suikerbieten (dan ook een suikerfabriekje) voor de stroop, meel en melk voor de koek. Uiteraard zijn er ook verpakkingsmaterialen nodig. En uiteraard het vervoer van het gereed product naar de afnemers.



Als de meel ook ter plekke geproduceerd wordt, dan moet het graan aangevoerd worden en moet er een meelfabriekje of molen gebouwd worden. Is er nog iemand met meer ideeën? (Zoals een plaatselijke weight watchers club voor de fabrieksmedewerkers die teveel stroopwafels hebben geproefd?)



Het is hachelijk!

3 opmerkingen:

Suske. zei

een bruine kroeg om dit alles door te spoelen. Dat zou de zaak alvast minder hachelijk maken.

FRANK103 zei

@suske: waarom moet een kroeg bruin zijn, en niet groen, bijvoorbeeld?

Sjoerd zei

Alle kroegen worden na verloop van tijd bruin door de rook... Oh nee, er mag niet meer gerookt worden. Stroop wordt toch ook van appels gemaakt, een fruithandeltje kan daar makkelijk nog bij, en een imker voor de bijen.