woensdag 2 november 2011

Druk druk druk druk druk, SMS-en en treinen bij Erik

Na een avondje jolijt bij André van Duin is het natuurlijk de bedoeling bij de spoortafel van neef Erik de feestvreugde in overtreffende trap voort te zetten.In het kort: met als ringtone voor een SMS het geluid van een luide scheet ontstaat toch regelmatig de vraag of er een SMS ontvangen wordt of niet!

Erik had op Eurospoor een 5tal TEE rijtuigen gescoord, met de instructie niet te hard te rijden (met een 103 voor de TEE gaat deze uiteraard retesnel) was het me toch gelukt zijn nieuwe TEE binnen 5 minuten compleet naast het spoor te parkeren.Gelukkig was er geen zekering door (die had Erik al opgemaakt), anders had ik, met mijn mobiel, heel snel (met de vaart die gewoonlijk alleen een 103 ontwikkeld) het pand moeten verlaten.
Een al enige tijd (ruwe gok: 5 jaar?) in revisie zijnde beige blauwe jaren 80 intercity hadden we bedacht als project.Terwijl ik de Railhobby las en Richard zich had gestort op de ledjes, heeft Erik de bedrading gecontroleerd (na 5 jaar was dat niet geheel helder meer).
Op 1 rijtuig na was de intercity toch redelijk eenvoudig weer in elkaar te schroeven, van het laatste rijtuig waren een paar ledjes voor de binnenverlichting doorgebrand.Graag laat ik hier zien dat het niet alleen om het solderen van ledjes gaat, ook de kleurstelling van de ledjes luistert bijzonder nauwkeurig, daar kan de gemiddelde kunstschilder nog iets van leren!Rond 23.00 verlieten Ries en ik dan alsnog in polonaise het pand, na een productieve avond!Ter afsluiting laat ik nog graag mijn Märklin motorpost zien die ik binnenkort bij iemand (Teunis) van het 3railforum ga ombouwen.De werking van de trein is gecontroleeerd, nu moet ik nog ergens de nieuwe digitale ingewanden halen.Hachelijk?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Mooie posttrein, dat wordt een verzamelobject...

suske zei

Een imitatie van André Van Duin vooraleer neef Erik een trein laat ontsporen ?
Das pas hachelijk !

Renesmurf zei

Dat is ook allemaal veel mooier dan Andre van Duin natuurlijk.

Wel weer meer van hezelfde, maar dat is nu eenmaal je hobby.
Waar het hart vol van is.

www.brillie.nl zei

Ik zie dat er verkeerd gesoldeerd wordt. Tijd voor bijscholing. Een hachelijke zaak, dat wel.

Ad zei

Frank,

Ik wens je veel succes met het digitaliseren van de motorpost. Het rijdend krijgen zal geen probleem zijn. De verlichting werkend krijgen des te meer...
Het is mij nog niet gelukt. Ik hou me aanbevolen voor goede duidelijke tips. Zelf wacht ik op de komst van de Eurrailscout. T.z.t. hoop ik voor mijn motorpost de beide verlichtings prints van de Eurrailscout te bestellen.

FRANK103 zei

@sjoerd: wordt? is!

@suske: geluid en geur.....

@rene: meer van hetzelfde, daar was ik al bang voor....

@brillie: bied jij je aan voor een soldeerles?

@ad: vanwege de verlichting heb ik besloten me aan te melden bij teunis van het 3railforum, teunis heeft al diverse motorposten omgebouwd en zegt te weten op welke wijze de verlichtingsprint moet worden aangepast. Je gaat er hier binnenkort over lezen!

Anoniem zei

Schilderen met oorsmeer? Bah!