zondag 4 december 2011

Sinterklaas 2011

Jullie allen weten vast dat het paard van Sinterklaas weg is (en dat zo vlak voor zijn pensioen, of is dat geen toeval?).

Op het Sinterklaasjournaal werd dus gezegd dat er een vlag opgehangen moet worden (als het maar wappert!), zodat de pieten kunnen zien waar ze moeten zijn! Dus werd er bij opa en oma een best wel gewassen kussensloop voorzien van tekst opgehangen!Daarna is het tijd voor de andere zaken, die het Sinterklaasfeest zo ehhhhh, zo, zo dinges maken!De vlag heeft succes, binnen een halfuur staat er een Zwarte Piet te zwaaien voor het raam!En binnen een minuut komt Sinterklaas er ook aan!Oma Lijda moet eerst bij Sinterklaas komen, ieder jaar heeft ze bakjes klaar staan zodat de kindertjes (en volwassenen?) niet met de pepernoten door het hele huis heen kledderen.

Dit jaar heeft de Sint voor "oma bakjes" pakjes, eehhhh, bakjes meegenomen!Dan is het grut aan de beurt,en omdat opa en oma dit blog ook trouw bezoeken (ze willen hier trouwens NIET genoemd worden),laat ik een deel van het grut hier zien.Uiteraard moest er gezongen worden, werden opmerkelijke gebeurtenissen (oude koeien?) van afgelopen jaar uit de sloot gehaald, en mochten de minderjarigen zelf een stukje uit het grote boek lezen.
Piet twee mocht dan de bakjes vullen met pepernoten!Een minderjarige besloot zelfs een stukje op de trompet voor de Sint te spelen, ik heb het gefilmd maar weet niet of dat weblogwaardig is?Uiteraard moest Piet twee daarbij nog steeds bakjes met pepernoten vullen.Als dan aan alle jolijt weer een eind komt vertrekt de Sint en zijn Pieten naar een volgend adres.En wij blijven achter, met de (ge)bakken pepernoten, waarbij de één duidelijk populairder is bij de Pieten dan de ander!Hachelijk?

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

En het was al met al heel gezellig!
Sinterklaas heeft het er maar weer druk mee!

Sjoerd zei

Ja zeg, ik dacht net dat ik hem hier ook voorbij zag komen.

suske zei

laat ons dat geschal maar eens horen !
iedereen ziet er gelukkig en tevree uit, dus hachelijk is het zeker niet.

FRANK103 zei

@rené: sinterklaas is altijd een hoogtepunt van het jaar!

@sjoerd: jammer, maar dat kan dus niet. Of er zou meer dan één Sinterklaas moeten zijn, maar dat geloof je toch zelf ook niet?

@suske: ik heb het nog niet durven bekijken....

www.brillie.nl zei

Toch wel vreemd dat die oplichter niet van deur tot deur gaat. En de rest van de wijk overslaat. Een hachelijke zaak weer.