woensdag 25 januari 2012

Onderhoudende berichten deel 2: de 111

Nu ik toch bezig ben met een serie best wel ontstellend boeiende berichten over het onderhoud aan mijn modellokomotiefjes, vind ik de tijd meteen rijp voor episode 2.


Meer bezoekers voor dit blog gaat deze serie zonder enige twijfel niet opleveren, maar minder behoort zeker tot de mogelijkheden.



Hoewel, veel minder bezoekers kan het eigenlijk niet opleveren, zoveel bezoekers trekt dit blog namelijk niet. En dat ik niet stil kan gaan leven door de opbrengst van de verkoop van dit weblog kunnen jullie, met dan aan Sjoerd, zien op Urlpulse.



Ik had zondag de digitale ingewanden van de 86 (een delta 66031 decoder) ingebouwd in de 111 in experimentele kleuren, de Märklin 3172 voor de kenners.



Met deze inbouw is mijn laatste analoge Märklin lok gedigitaliseerd.



Bij de ombouw had ik een aantal draden niet helemaal correct aangesloten, zodat de lok niet zo goed reed als verwacht kon worden.



Nadat Erik zich gisteravond een dik halfuur op de lok had gestort reed deze wel goed.



Op de foto's kunnen jullie de lok zien rijden in multitractie met de 2 111 van Erik. Vanavond gaat Erik de verbouwing van de 86 voor me nakijken, want ook die ombouw heb ik bijna foutloos gedaan.



Bijna....

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

De onderste foto is een beetje wazig, maar ik meen daar toch een sikje te zien...

lionel lines fan zei

Mocht je tijd en zin hebben, dan zou ik graag willen lezen en zien hoe je een decoder in een analoge Märklin locomotief inbouwt; welke stroomdraden moeten worden verbroken en welke aangelegd.
Ik ben benieuwd.

FRANK103 zei

@sjoerd: een sikje op de Duitse spoorbaan van Erik is erger dan vloeken in de kerk! Märklin maakt overigens ook geen sikjes, en er staan uitsluitend Marklin loks op zijn spoortafel. Waarschijnlijk zie je een kof staan.
Overigens heb ik zelf wel al een paar keer gekeken naar een sik, alleen de rijeigenschappen van mijn bakkie (roco 500) zijn al zo slecht.....

@lionel lines fan: op dit moment heb ik geen Marklin loks meer die ik moet ombouwen, ik zal in het fotoarchief kijken of ik alsnog een bericht kan plaatsen. Overigens volg ik de tekening van ESU die bij de decoder zit, er komt weinig eigen creativiteit bij...

www.brillie.nl zei

Die soldeerbout van je verbruikt meer groene stroom dan gewenst is. Voortaan gewoon alles plakken.

FRANK103 zei

@brillie: wat voor schade brengt lijm aan het milieu toe?