vrijdag 20 januari 2012

Over een stel extra sporen

Een bezoekje aan Harlaar leidt toch meestal tot een kleine impuls in de Nederlandse economie.


De mooie nuttige aankopen had ik graag al willen inbouwen in het lokomotievenpark, de kenner ziet hierboven direct een drietal rechter wissels van het type 5202 met kleine lamp, een hoogvermogen set voor een trommelcollectormotor, een permanent magneet en een ESU V4.0 decoder. En een zakje gras voor op de berg.

(De permanent magneet en ESU 4.0 zijn bedoeld voor in de 86 op onderstaand plaatje, de delta decoder uit de 86 gaat dan in de 111. De Zwitserse Re 4/4 IV staat er voor de gezelligheid bij)Sinds zondagavond gaat het zitten echter me door onduidelijke oorzaak minder goed af,zodat ik niet echt zit te wachten op een inbouwklus. (hierboven: de opstelsporen staan vol)De zolderspoorbaan vraagt echter wel om aandacht, zoals jullie op boven- en onderstaand plaatje kunnen zien is er nog volop lege ruimte aanwezig.

(De rode pijl geeft het hoofdspoor aan, de lichtblauwe stippen het lange opstelspoor. De groene pijl geeft de plaats van de twee nieuwe opstelsporen aan)En dan weten jullie vast ook nog dat ik door allerlei doordachte aankopen een teveel aan rollend materiaal heb staan.
(Hieronder: de rails is gedemonteerd, er is plaats voor de twee nieuwe wissels)Met twee van de nieuwe wissels kunnen twee extra opstelsporen gemaakt worden, waar treinstellen geparkeerd kunnen worden.
(Hieronder: paars gestreept zijn de twee nieuwe opstelsporen)Nu ik ook deze week een autoritje naar Erik niet zag zitten, heb ik daar de woensdagavond nuttig aan besteed.

(De rode pijl geeft het hoofdspoor aan, de lichtblauwe strepen het lange opstelspoor. De paarse nummers geven de nieuwe opstelsporen aan)Omdat jullie anders het weekend niet kunnen slapen plaats ik hier een schematisch plaatje van de eindsituatie.Jaja, waar zouden jullie zijn zonder dit weblog?

4 opmerkingen:

Renesmurf zei

Dat is al heel wat, en het wordt steeds meer.
Een hoop werk, maar je vermaakt je er wel mee.

Sjoerd zei

Zonder dit weblog deed ik wellicht iets nuttigs...

FRANK103 zei

@rene: het is erger dan goede tijden slechte tijden, het gaat maar door.....

@sjoerd: wellicht? dan deed je zeker iets nuttigers!

suske zei

van al dat draadwerk geraak ik alleen maar in de war en er zit zo al een draad los, dus zet ik hier nu geen reactie.