zaterdag 31 maart 2012

Retteketetteketet AZ!!!!!


Donderdagavond gingen we rond 19.30 richting het AFAS stadion van AZ, voor de wedstrijd tegen Valancia.Valencia is de nummer 3 van Spanje, achter Real Madrid en FC Barcelona.Spelers die voetbalstadions van 50.000 tot 100.000 bezoekers gewend zijn.Het AZ stadion is goed voor ruim 16.000 bezoekers. Om 20.00 waren we binnen, een uur voor de wedstrijd.Tijd genoeg voor de koek en zopie dus!Op iedere stoel lag een soort kartonnen wajerwaarmee je een boel kabaal kunt maken!Valencia had nog nooit van een Nederlandse club verloren!Daar moest AZ iets aan proberen te doen!
Het zicht in het stadion is geweldig,je zit vlak bij het veld.
De wedstrijd was ook boven vewachting goed, AZ heeft gewonnen!Voor de liefhebber laat ik hier een sfeerfilmpje zien, met muziek en klappende voetbalfans.En het beroemde retteketetteketet AZ!! (voor de Drs, ook "België" van Het Goede Doel komt voorbij!)Heikel?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik neem aan dat het over damesvoetbal gaat hier...

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Ik dacht... Valencia tegen AZ... wat heeft België van het Goede Doel hier in godesnaam mee te maken? Maar toen zag ik het: Maarten Martens 'uit België' maakt een doelpunt. Ik kende die man geeneens.
Leuke sfeer ook in het stadion. Ikzelf ben niet zo geïnteresseerd in voetbal, maar als ik die beelden soms zie wou ik dat ik het wel was.
Vriendelijke groeten,
De Drs.

FRANK103 zei

@sjoerd: nee, dit bericht niet, ik tracht toch een beetje afwisseling te brengen hier.

@drs: ik heb daarom ook vrijwel geen voetbalbeelden gefilmd, dat kunnen ze bij de TV veel beter, maar de sfeer in een stadion, die hoop ik wel gevangen te hebben!

Renesmurf zei

Leuk om eens mee te maken, wellicht.
Ik heb nog nooit in een vol stadion gezeten.
Ik ben wel eens in wat lege geweest, zoals de Arena en die in Barcelona, en alhier op de plaatselijke voetbalvelden, maar dat zijn niet echt stadions.

FRANK103 zei

@René: een wedstrijd van AZ tegen een buitenlandse club is vergelijkbaar met een wedstrijd van het Nederlands elftal, er zijn dan geen hooligans of relschoppers, er hangt een heel uitgelaten en positieve sfeer, erg leuk om mee te maken! Helaas is het vanaf Winschoten wel een behoorlijke opgave om zoiets mee te maken, de Amsterdam Arena of een AZ stadion is dan niet erg te doen. Misschien eens naar FC Groningen of naar Heerenveen?

suske zei

sfeervol filmpje.
ik zou bijna ook zin krijgen om te komen kijken maar gezien ik geen liefhebber, laat staan supporter, ben is de afstand voor mij iets overdreven lang.

Anoniem zei

Leve Feyenoord 1 !

FRANK103 zei

@suske: in Belgie zijn er ook eenboel goede clubs hoor, die eenvergelijkbaar vermaak bieden

@anoniem: of: hand in hand kameraden......