donderdag 26 april 2012

Knutselen bij Ries


Meestal knutselen we aan de spoorbaan van Erik,maar met enige regelmaat moet de spoortafel van Ries er ook aan geloven.Hoewel er weinig tot geen voortgang in de spoorbaan van Ries zit.Dat zit grotendeels in de keuze voor Peco rails en zeer schaalgetrouwe Peco wissels, die nog een veelvoud aan aansluitwerk ten opzichte van de spoorbaan van Erik vragen.De sporen moeten met een dremel op maat gemaakt worden, er moeten overal (per blok) isolaties aangebracht worden.Dan hebben de wissels een niet gepolariseerd puntstuk, dat moet je omschakelen (+ en -) met de wisselaandrijving.Eerlijk gezegd zijn dan de grenzen aan mijn geduld wel bereikt.Afgelopen 5 jaar zijn we niet verder gekomen dan een test schaduwstation dat inmiddels ook weer afgebroken is, en nu de aanbouw van een nieuw schaduwstation.Ik heb me nuttig gemaakt door foto's te maken van alle eenheidsloks van Ries, en van onderstaand Oostblok hok.Heikel?

15 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, een natje en droogje horen er wel bij! En dan lekker knutselen!

Sjoerd zei

Volgens mij is de verzorging bij Ries vele malen beter...

MarcStouten zei

da's wat anders dan een Targa Florio baan bouwen in een paar .... tijd.

Anoniem zei

Oostblokhok???? Die dicke Babelsbergerin mit Schlagermutze is de beste diesellok die er ooit is gebouwd! Weg met die Wetduitse rommel. Groeten uit IJsselstein :)

FRANK103 zei

@René: soms wordt er vooral gegeten en gedronken, als er weinig geknutseld wordt.

@sjoerd: het gebak was over van zondag, maar Ries heeft wel een erg goede koffieautomaat....

@marc: haastige spoed is zelden goed? Als je wil helpen ben je altijd welkom hoor!

@Marco: ja, dit ding komt als souvenier uit Roemenië, heeft bepaald niet de kwaliteit van Gutzold, Brawa of Piko, zoals je kan zien op de foto draait een heel deel van de onderkant van de lok mee in de bocht. Maar dat jij er nog een dikke babelsbergerse met een pet in herkent, vind ik wel knap hoor!

www.brillie.nl zei

Een bandje strak draaien doe je met een potlood van het merk bruinzeel. Of een bic pen. Maar ja, wie weet dat nog in deze tijden?

Waarom mag dat nummer bord wel in zicht?

FRANK103 zei

@brillie: het is de cassetterecorder van Ries, die zal dat wel weten!

Het is het kenteken van een willekeurige onbekende en mag wat mij betreft dus in beeld.

Ad zei

Die Pecorails, is dat nou vooral een optische kwestie, of rijdt het ook beter? Geinig die Loc; vanwaar de legendarische status van deze loc. Ik ben niet zo bekend met Oostblok loc (behalve dan 'de legendarische Ludmilla').Is dit van orgine een Roemeense machine (de groot spoor versie).

suske zei

een roze taart is inderdaad heikel.

Anoniem zei

@Ad: Nee, deze lok is getekend en gebouwd in de DDR. Wat jij bedoeld is een Baureihe 119. Deze is ontworpen in Roemenië maar volledig herbouwd door de Deutsche Reichsbahn. Je moet ook geen MTU in licentie laten bouwen in Roemenië ;). Oh ja, de BR 119 heeft U- Boot als bijnaam. Groeten, Marco (Zwager van Frank)

FRANK103 zei

@Ad: ik vind zelf een Ludmilla wel heel indrukwekkend, waarbij mee speelt dat die bij ons regelmatig te zien was, op weg naar de Hoogovens. Met de diesellok op de foto heb ik niks.

Mbt peco rails: ik vind het er optisch niet veel beter uit zien en er of het beter rijdt weet ik niet, aangezien we tot op heden alleen testsporen uitgelegd hebben. Heikel dus, of hachelijk?

@Suske: taart is taart en de kleur kan mij niet echt boeien, dit is bosbessen?

@Marco: ik zal er een uitgebreid bericht aan wijden, eerst foto's opzoeken!

MarcStouten zei

voorlopig geen treinbanen meer. Heb 7 jaar terug, voordat ik met slotracen begon, voor laatst een baan gemaakt. Met dezelfde detailnivo als de huidige Targa Florio. Slotrace vind ik leuker omdat je mee kan racen nadat baan klaar is! Is trouwens ook een veel goedkopere hobby!!

FRANK103 zei

@Marc: het voordeel van een spoorbaan is dat je daar ook alleen veel aan kunt knutselen, voor een racebaan heb je tegenstanders nodig. Als die er niet zijn, of maar heel sporadisch kunnen, vind ik een spoorbaan leuker. Maar jouw circuit heeft inderdaad een heel hoog spoorbaan gehalte door de hele fraaie aankleding.

www.brillie.nl zei

Ik denk dat die onbekende er niet blij mee is. Wat je zelf niet in beeld wilt hebben, willen anderen ook niet.

FRANK103 zei

@brillie: er geldt voor dit soort gevallen geen privacy bescherming, er is voor mij geen verplichting het kenteken onherkenbaar te maken, de foto kan overal genomen zijn, ik kan onmogelijk elk kenteken, straatnaambord of gezicht onherkenbaar maken.