donderdag 24 mei 2012

De muizenkop digitaal

Erik was hier dinsdagavond, om de Lima muizenkop te digitaliseren.
Dat begint uiteraard met koffie.
Bips wil graag met een balkje afgebeeld worden.De inbouw van de decoder gaat voorspoedig, en dat geldt ook voor de inbouw van de verlichting.Het dichtklikken van de trein gaat minder voorspoedig,een Lima moet geklikt worden en kap en onderstel klikken niet echt meer lekker.Dan zit de kap er op, en alles lijkt uitstekend te functioneren.Dan gaat de trein mee naar zolder, er moet testgereden worden. Dat gaat minder, zeg maar gewoon slecht.Stroomproblemen, ontsporen op de wissels en tegen de wissellampen aanlopen voorspelt niet veel goeds.Komende dagen ga ik de trein nogmaals testen, maar als de trein niet door de wissels komt dan gaat hij op marktplaats.Hachelijk?

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Als het tevoren wel goed liep hebben jullie echt iets fout gedaan... En een niet goed lopende trein op marktplaats zetten is minnetjes.

Renesmurf zei

Ja, dat komt allemaal dik in orde.
Het is even een werkje, maar wel een leuk werkje.

FRANK103 zei

@sjoerd: de motor deed het, verder kon de trein niet getest worden. Het was namelijk een gelijkstroom trein. Als hij op marktplaats beland is het met toelichting, de koper wordt geïnformeerd....

@Rene: als het treinstel tegen wissellampen aan loopt valt er niets te verbeteren, dan kan het niet op mijn spoorbaan rijden. Maar ik ga eerst verder testen!

www.brillie.nl zei

Hebben ze nu ook een ABS aan boord?

FRANK103 zei

@brillie; nee, maar wel een mcn en een hc!