zaterdag 23 juni 2012

Het vaderdagkado


Dit jaar hoefde ik niets voor vaderdag te kopen, geen trein of boek.Ze hadden zelf iets bedacht.En dat was vandaag!Een slipcursus, maar de vraag is uiteraard wel of er een verband is met de door mij vertoonde stuurmanskunsten. John ging voor de gezelligheid mee.

Gelukkig stond de koffie al klaar.Dan eerst op een zeer gladde baan met golfjes met gladde banden slalommen.

Met een skidcar (auto wordt hydraulisch opgetild met een hulpframe) rijden op sneeuw en ijzel simuleren.Hoewel cursusleidster en de 3 andere cursisten zeer serieus rondjes aan het rijden waren, wisten John en ik toch vrijwel iedere oefening de auto 360 graden rond te krijgen.De laatste oefening was een remoefening met uitwijken, opnieuw met golfjes.Dat ging best wel goed, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik de Ford niet ga inruilen voor een VW Golf, die zijn mij te hachelijk bij gladheid.Zo was een leuke en leerzame ochtend omgevlogen.De lunch op weg naar huis was uiteraard eenvoudig doch voedzaam.Penibel?

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een slipcursus is altijd leuk. Echter die eenvoudige lunches van jou zouden mij al lang kogelrond gemaakt hebben.

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik plaats niet voor niets geen foto's waar ik op te zien ben, bovendien heb ik geen camera die genoeg groothoek bereik heeft....

suske zei

@Frank uw dochterlief kan ook foto's nemen ? De mijne doet dat nu ook en zo raak ik toch nog op de gevoelige plaat. jammer genoeg dus voor de bezoekers van mijn blog.

En nu geen slipgevaar meer ?

FRANK103 zei

@Suske: ik houd deskundig de camera bij het grut vandaan, om het schrikbeeld te voorkomen dat je nu schetst.

En 3 uur slippen is meer om je bewust te maken van het risico en te herkennen wanneer het fout gaat, maar gevaar blijft er altijd!