woensdag 18 juli 2012

De laatste dag


Afgelopen vrijdag leek een hele gewone vrijdag.Weinig collega's op kantoor. Regen, zoals eigenlijk al de hele maand juli. En een afscheidsborrel aan het einde van de middag, een collega vertrekt voor 3 jaar naar het buitenland.Om 12 uur waren er geen lunchwandelaars, ik ben dus maar naar het station gelopen om foto's te maken. Rond 15.30 zijn we naar de binnenstad gegaan voor de borrel.
Eén van de collega's ging niet mee, die ging naar huis.Maandagmorgen hebben we gehoord dat hij daar nooit is aangekomen. Een bewuste keuze. Met achterlating van kinderen, partners, familie, vrienden en ook collega's.Ik hoop dat hij nu de rust heeft gevonden die hij zocht.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Shit

Sjoerd zei

Daar passen deze foto's wel bij, triest gewoon. Een collega zei net we hebben vast zomerweer dit jaar...

Suikermuis zei

Oef....

FRANK103 zei

@Anoniem, Sjoerd en Ronald: ben net terug van de crematie, en ik moet zeggen, dit zijn niet de leuke dingen in het leven. Het hoort er wel bij.

lokkie zei

Heftig...

suske zei

veel sterkte voor familie en collega's !

Albert y Mara zei

Oeps dat is heftig van die collega. Heb er geen woorden voor. Triest voor de kinderen en zijn partner en niet te vergeten de familie, vrienden en de collega's.
Je natte treinenfoto's gevern een beetje weer hoe jij je voelde. Triest. Saludos de Albert

Renesmurf zei

Toch wel bijzonder dat iemand voor drie jaar weg gaat.
En het weertype, niet wat ik wil.

Max zei

en ook dat onbehagelijke gevoel van "had ik maar..." ?

Sterkte...

Ad zei

Goed dat er voor dit soort ervaringen ook ruimte is op je weblog, sterkte!

FRANK103 zei

@lokkie, suske, albert, max en ad: bedankt.
De foto's geven inderdaad mijn humeur goed weer, triest.
Het 'had ik maar' heb ik niet, sinds een halfjaar zat Jan op een andere etage in ons kantoor en spreek je elkaar veel minder. Ik, maar ook zijn familie, vrienden en andere collega's, zagen het niet aankomen.
En ik plaats niet snel dit soort persoonlijke berichten, maar deze keer hield het me zo bezig dat ik vond dat het kon.

@René: mijn werkegever geeft de mogelijkheid voor 3 jaar in het buitenland te werken, als je dat zelf wilt, en als je kwalificeert. Vrijwillig dus! Het was vrijdag om 12.30 dit weer, en dat laat ik dan ook zien.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

De arme man zal wel z'n redenen gehad hebben om uit het leven te stappen. En in tegenstelling tot vele anderen die zelfmoord een laffe daad vinden, vind ik nu persoonlijk dat je integendeel heel erg moedig moet zijn om er een einde aan te maken.

FRANK103 zei

@drs: het is iemands eigen keus om een einde aan zijn leven te maken, en dat is waarschijnlijk geen keuze die iemand makkelijk maakt, dat zal niet snel impulsief gebeuren. Het bewust beeindigen van je leven vraagt waarschijnlijk erg veel moed en onoplosbare problemen. Toch blijft het vluchtgedrag, weglopen in plaats van oplossen. Het oplossen van problemen vraagt kennelijk nog meer moed.
Persoonlijk vind ik het gebeuren ontzettend triest voor zijn kinderen, die er niets van begrijpen maar wel hun vader kwijt zijn.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Tsjah ... Een mens kan er uren over doorbomen.

FRANK103 zei

@drs: dat hebben we afgelopen week gedaan, dat hangt ook samen met het 'waarom?'. Maar daar kwamen we niet uit.