vrijdag 31 augustus 2012

Oog voor details

Expres plaats ik dit bericht vandaag, waarbij ik jullie graag wil laten zien hoe de detaillering van de Märklin loks afgelopen jaren is gewijzigd.De eerste foto's zijn uiteraard van de SBB Ae 6/6 (Märklin 3650) uit 1985, een te brede lok waarbij degelijkheid op de eerste plaats staat.De tweede lok, de SBB 482 (Märklin 36851) uit 2004, is een moderne hobby lok die in China geproduceerd wordt voor Märklin.Simpele motor, eenvoudige digitale decoder en eenvoudige details op het dak zorgen er voor dat deze lok nu voor rond de 100 euro (adviesprijs 130) te koop is.Vergelijk je dat met de SBB Ae 6/6 uit 1991 (Märklin 3336)dan is dat model opvallend beter gedetailleerd, zie het mooie onderstel en de details op het dak.Maar de absolute top is de SBB Re 4/4 II (Märklin 29859) uit 2000met bijzonder gedetailleerd onderstel en zeer fraaie dakopbouw.Ik begrijp best dat jullie hier emotioneel van worden, maar gelukkig kunnen jullie morgen naar de plaatselijke detailhandelaar om zo'n fraai kunstwerk aan te schaffen.Voor in de auto adviseer ik dan deze plaat uit de MIB3 (bij wijze van uitzondering staat de M nu niet voor Märklin, maar voor Men, de Men In Black 3).Hachelijk?

8 opmerkingen:

suske zei

en ik werd weer niet gevraagd voor een rol in deze clip :(

Sjoerd zei

De prijzen van alleen zo'n loc schrikken me toch af. Hoe mooi ze ook zijn.

FRANK103 zei

@suske: ik dacht je toch te herkennen.....

@sjoerd: goed zoeken, dan zijn ze voor schappelijke bedragen te vinden. Ik koop ook maar 1, soms 2, loks per jaar....

Renesmurf zei

Het ziet er allemaal weer zeer nauwkeurig uit.

www.brillie.nl zei

Je spoor ziet er nog steeds niet gelijkende er uit. Details... ja...

FRANK103 zei

@rene: een schaalmodel is een nauwgezette weergave van de werkelijkheid!

@brillie: ik kan er niets tegenin brengen, je hebt helemaal gelijk!

Albert y Mara fotoblog zei

Jij koopt maar één tot twee locs per jaar??? Dat is wel erg weinig. Tenzij je al jaren spaart. Ik kan het niet laten. Moet wel Nederlands zijn qua model.
De clip even omgezet naar een MP3, en als kleinzoon Viggo er is zal ik hem draaien in onze MGF of Honda CRX. Qua dreun niet onaardig. Leuk om keihard aan te zetten bij een stoplicht. Denken ze vast 'die opa is gek!'.
Grtz Albert

FRANK103 zei

@Albert: ik zit op een gemiddelde van 2 loks per jaar, sommige jaren zijn het er 3 of 4, andere jaren maar 1. Nu alle loks omgebouwd zijn naar digitaal zal ik misschien iets meer besteden aan nieuwe loks.
Ik verzamel niet per se NS, ik vind DB eloks en SBB ook erg mooi. Verder heb ik al een aardige verzameling stoomloks aangelegd.

Viggo zal de plaat van Pitbull best waarderen, net als de plaat van een paar berichten terug, van de franse band section dassaut.
En is het niet: hoe ouder, hoe gekker?