woensdag 12 september 2012

Treinen bij ErikGisteravond was een uitstekende avond om weer eens aan de spoortafel van Erik te knutselen.Zachtjes tikte de regen buiten tegen de ramen, binnen was er koffie met een stukje paardencake.Uiteraard hebben we het over de verkiezingen gehad, maar waar moet je op stemmen als politici in het poldermodel hun standpunten sneller wisselen dan hun ondergoed?Kijk, een politicus die zijn haar met peroxide behandelt, of een die nog bij zijn mamsie woont, of een die zichzelf link(s) vindt, dat wordt niks.Of lieden die geloof en politiek combineren, daar geloof ik ook niet in.Keuze is dan bijvoorbeeld uit nummer 14 van lijst 14, het zogenaamde Johan Cruijff stemmen, of op een van het duo Samson en Gert. Gert bestuurt natuurlijk al jarenlang met succes Plopsaland, waarom zouden we Samson dan niet Nederland laten besturen?Daarbij is Samson een afgestudeerd kernfysicus, en kan hij naar verwachting snel de kern van de discussies raken.
Het grut stelde voor op de Piratenpartij te stemmen, maar sinds ik de DVD's van Piet Piraat hier niet meer van ze mag afspelen, gaat dat het ook niet worden!Om het dan maar over de belangrijke zaken in het leven te hebben, de Re 460 van Erik liep niet zoals het hoort.

Na verwisseling van het anker (hieronder) was dat over.Ook mijn Re 4/4 IV en 110 hadden eerder anker problemen, dat blijft toch een aandachtspunt bij de delta lokjes!Dan had ik Madelon 103 ingefluisterd dat in mijn verzameling lokomotiefjes een bouwserie 120 niet zou misstaan.
Zoals bekend was men in de jaren 70 druk bezig met de opvolging van de beroemde bouwserie 103, waarbij de 120 werd uitgerust met nieuwe draaistroom motoren, die echter niet betrouwbaar bleken.De 120 was dus geen groot succes, de opvolger van de 103 (en 120), de 101 is dat wel.

Je zou dan een dolenthousiaste reactie verwachten, dat ze haar jas snel aan zou doen en naar de auto zou rennen om een 120 te scoren.Maar ze vond het géén goed idee.Misschien moet ik toch maar Christen Unie (het enige recht van de vrouw is het aanrecht) gaan stemmen?Hachelijk?

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Het is moeilijk, maar nu weer gedaan. Het kiezen en het tellen.
En voorlopig mag je nog door hobbyen, dat wordt nog niet verboden.

FRANK103 zei

@René: eerlijk gezegd verwacht ik ook niet dat een modelspoorhobby ooit zal worden verboden, net als het hebben van huisdieren of het sporten in de vrije tijd. Maar wie weet wat de toekomst brengt?

Erik zei

Kijk, eindelijk weer eens een stuk met inhoud, in plaats van dat geneuzel over auto's!

suske zei

trein, auto of politieker, wie zal er het rapst uit de bocht gaan ?

Sjoerd zei

Je kunt de draden tellen van die rotor...
Zelf opnieuw wikkelen of vervangen.

FRANK103 zei

@Erik: ja, ik vind ook dat er plotseling een stijgende lijn in de berichten hier is te bespeuren!

@Suske: als er maar matrassen in de bocht liggen....

@Sjoerd: van de meest populaire loks vervang ik het 3 polig anker door een 5 polig anker. Ik heb daardoor 3 polige ankers over, opnieuw wikkelen, als dat al kan, dat hoeft dus niet!

Albert y Mara fotoblog zei

Van deze log heb ik als treinenliefhebber genoten. Je invalshoek op de verkiezingen deden mij af en toe glimlachen. Over de uitslag zijn wij niet ontevreden. Integendeel. Weer de grootste partij en Wilders kreeg een pak op z'n donder, precies zoals we het gehoopt hadden. Adios Frank. saludos de Albert