donderdag 4 oktober 2012

De spoorbaan van Teunis

Gisteravond ben ik met Erik naar Teunis geweest om zijn treinbaan te bekijken.Teunis heeft een grote Märklin spoorbaan die volledig automatisch bestuurd wordt met Raptor.De wijze waarop Teunis de spoorbaan heeft ingedeeld in blokken (rem en stopsecties)kunnen we ook gebruiken voor de spoorbaan van Erik.Al snel blijkt dat we de blokindeling en bezetmelding van de spoorbaan van Erik vergelijkbaar met die van Teunis hebben ingedeeld en aangesloten.Groot verschil is wel de verdere aansturing van de baan, Teunis zweert bij Raptor waar Erik de Intellibox wil aansluiten op een PC met het programma Koploper.Het advies van Teunis is dat ook te doen en te ervaren of een grotere spoortafel zoals die van Erik wel met succes met koploper te besturen is.Volgens Teunis ontstaan er vooral problemen na kortsluiting of bij het missen van bezetmeldingen.Een filmpje komt zeer binnenkort!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Goed documenteren lijkt me noodzakelijk als je eens een keer moet foutzoeken.

Anoniem zei

Joepie, eindelijk weer eens een leuk onderwerp.
Voetbal, weblogkoppen, winkelen, daar zit toch niemand op te wachten.
Interessante baan trouwens.

suske zei

ik krijg het gevoel dat ik hier aan het ontsporen ben !

FRANK103 zei

@sjoerd: logisch bouwen helpt een boel, documenteren doet Teunis volgens mij niet.

@Lokkie: voor jou is het filmpje bedoelt! Teunis vindt contact met andere modelspoorders erg leuk, je kan ook bij hem langs zonder een decoder in te bouwen.

@Suske: ik weet niet of jij of dat dit weblog ontspoort.....

Albert y Mara zei

Waarom toch die boeveblokjes in het gezicht. Dat maakt het niet plezanter!
Dit stadium heb ik gehad, een grote treinenbaan, vanwege het feit dat ik veelvuldig in Spanje vertoef.
Het bekijken van andermans baan blijft altijd leuk. Dus ik kan Teunis een keer bezoeken als ik terug ben in Nederland? Laat het me even weten aub.
Saludos de
Albert

FRANK103 zei

@Albert: ik kan niet voor andere mensen bepalen of ze op internet willen met hun gezicht, vandaar de blokjes. Dat hoeft niet als ik foto's op een openbare gelegenheid maak, zoals op een voetbalveld of op straat, maar wel bij iemand thuis. EN van een aantal mensen weet ik dat ze niet op internet willen, van anderen weet ik dat het ze niet uitmaakt. Maar om problemen te voorkomen: boevenblokjes!

Teunis is te benaderen via het 3railforum, vooral om Marklin lokomotieven om te bouwen van analoog naar digitaal. Maar gewoon een keer zijn spoorbaan bekijken kan misschien ook, via het 3railforum kan je hem een mailtje sturen om met hem af te spreken.