zaterdag 20 oktober 2012

Een mooie dag: Eurospoor 2012

 
 
Dit weekend is de treinenbeurs Eurospoor in de jaarbeurs te Utrecht.Een verplicht nummer voor alle (model)treinenliefhebbers.Net als de modelspoordagen in Rijswijk en Rail in Houten,maar dat wisten jullie vast al.
Eurospoor is de grootste beurs en een groot deel van de beurs is handel, koopjes en aanbiedingen.
Omdat ik net een Taurus heb gekocht, heb ik zeer veel koopjes aan mij voorbij laten gaan.Een Marklin NS 1702 (analoog) voor 85 euro, een 110 voor 50 euro,de 2803 (Angel rail lok die o.a. de Fyra trekt) voor 80 euro en diverse MAK diesels (6409 geel grijs, rail4chem, acts) voor 149 euro.Hoewel jullie wellicht de indruk hebben gekregen dat ik altijd vette hap naar binnen werk:ik heb nu gewoon broodjes mee.
Een eerste fotomoment op Eurospoor is uiteraard de Adtranz 12X, de voorloper van de Traxx lokomotieven,waar ik jullie afgelopen dagen tot meer dan vervelens toe over heb verteld.Toen ik met neef Richard aan de koffie zat ging tegenover ons een meneer zitten die precies hetzelfde soort zeldzaam en uitermate lelijke Italiaanse wagonnetje had gezocht en gekocht als Richard.Maar dan in H0, van de al tientallen jaren geleden verdwenen Italiaanse fabrikant Pocher.Wim de kok die niet koken kan en binnenkort met pensioen mag heeft ons nog geprobeerd te verleiden met de vele koopjes van de firma Molekamp, ik heb echter de knip dicht gehouden!Na een rondje langs de vele best wel (NOT) boeiende dubbelsporige modulebanen waar de treinen non-stop rondjes racen,heb ik nog een laatste blik bij de handel geworpen, voor een Re4/4 voor weinig voor neef Erik.Die Re 4/4 voor weinig hebben we niet gezien, met een wagonnetje als aankoop ben ik dan toch zeer tevreden naar huis afgereisd,waar NS uiteraard weer haar best had gedaan om ons verblijf in de trein te verlengen!Volgend jaar staat Eurospoor weer op de kalender!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, je moet er van houden, beursen, ik heb er niks mee.
Ook niet zo met treinen.
Maar inderdaad, leuk voor de liefhebber, van treinen en van beursen.

Anoniem zei

Mooi die diorama van de DR ! Knap van je om alleen maar een wagonnetje te kopen. Ik ben trots op je ! Groeten uit IJsselstein. P.S. Zojuist een Roco BR 44 DR gescoord voor Euro 70,-. Stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Gemiddelde aankoopbedrag in Duitsland: niet onder de Euro 150,- :)

Sjoerd zei

Ik mag dat wel, deze bijeenkomsten, Maar dan moet ik wel wat in de beurs hebben...

Albert y Mara fotoblog zei

Ik ben niet gegaan, omdat kleinzoon Viggo bij ons logeert. OT: Ik heb een label modelbaan ingevoerd. Dit n.a.v. jouw eerste vraag bij die vitrine.
Grtz
Albert

FRANK103 zei

@René: ik houd vooral niet van een bezoek aan de tandarts en de dokter, en klerenwinkels vind ik ook klere, maar een treinenbeurs, daar betaal ik zelfs geld voor!

@Marco: mijn zolder staat vol, de kasten liggen vol, zelfs een wagonnetje kopen is eigenlijk stom. Het is dwangmatig gedrag, ik moet deskundige hulp zoeken!

@Sjoerd: ja, hoewel dat helemaal geldt voor de koopjesbeurs in Houten. Deze beurs kan ik ook genieten van de banen die opgesteld staan.

@Albert en Mara: naast een bezoek aan het aviodrome kon een bezoek aan eurospoor natuurlijk ook gepland worden, of is dat teveel voor een weekend?

Erik zei

Maar volgend jaar met de auto? :))