donderdag 21 maart 2013

Treinen bij Erik


Dinsdagavond hadden we weer afgesproken bij Erik.Na de koffie en koek gingen we naar boven voor de diverse klusjes. Erik had een sloop V100 (bouwserie 212) gekocht, zonder motor of licht.Uit de bakjes met reserveonderdelen was vrij vlot een nieuwe motor ingebouwd.De 103 die hij recent had gekocht heeft een 3-polige motor en een oude decoder (zie hierboven), die kan goed in de V100!Richard besluit zich te storten op printplaatjes voor zijn wissels,ik maak wat foto's van de aanwezige beige blauwe loks.
(Hieronder: de 140, 141, 151, 184 en 111)Erik stort zich verder op de V100,de decoder uit de 103 past uitstekend.Dan moeten de draadjes aangesloten worden.Testrijden, de lok functioneert uitstekend.Voor lampjes bestaan speciale voetjes, die heeft Erik niet, maar hij heeft wel Fischer pluggen.Na wat soldeerwerk blijkt de kap ook nog te passen.Einde van de avond, de lok doet het goed, een succes dus!Voor Guusv van het 3railforum heb ik nog een langdradig filmpje gemaakt van mijn spoorbaan, alleen voor de liefhebbers.Hachelijk?

6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Van niets naar iets, een geslaagde ombouw dus...

FRANK103 zei

@Sjoerd: klopt! Hij was er dan ook erg blij mee!

Renesmurf zei

ja, een lekker kopje koffie en dan even achterover naar het filmpje kijken! Lang, maar he, moet kunnen!

Danny zei

Langdradig? Nee, hoor volledig uitgekeken, de bindteksten maakten de rangeermanoeuvres duidelijk.

Danny

www.brillie.nl zei

Nu nog zelf eens leren solderen...

FRANK103 zei

@rene: altijd leuk om te horen dat je het filmpje leuk vindt!

@danny: leuk te horen, dan kan er uiteraard ook nog gereden en gerangeerd worden met goederenwagens en met de vele stoomlocomotieven!

@brillie: ja, maar waarom zou je iets doen als iemand anders dat voor je kan doen?